Låneguider

Forbrukslån lar deg finansiere de drømmer og ønsker du bærer på. Her finner du mange gode tips og råd om de beste lånene i Norge.

Sparing og budsjett

Spar penger til det du trenger

Kredittkort eller forbrukslån?

Bruk kredittkort så er du smart

Om forbrukslån

Forbrukslån

Dette bør du vite om lån

Lån

Kredittvurdering og inkasso

Inkasso

Lån og bolig

refinansiering

Refinansiering

Andre typer lån

Nyttige guider

Her finner du mye nyttig informasjon om forbrukslån og de forskjellige typene som tilbys på markedet. For eksempel kan du lese om såkalte smålån, som har lavere lånesum og nedbetalingstid. Disse lånene benyttes oftest til mellomfinansiering, eller i de tilfeller hvor man har behov for litt ekstra kapital i hverdagen. Utenom smålån har vi satt opp en detaljert oversikt over de andre tilgjengelige lånesummene og hvordan du regner ut den effektive renten. Når du skal låne penger er det også greit å benytte en lånekalkulator spesialtilpasset for forbrukslån og utregningen av månedlige kostnader. Dette kan du lese mer om her, i tillegg til informasjon om hvordan du tolker resultatet.

Med disse guidene kan du sammenligne forbrukslån, for å finne det billigste tilgjengelige lånet i Norge. Forbrukslån er satt sammen av flere variabler, og vi viser deg hvordan du tolker de individuelle satsene. For eksempel er det viktig å kunne skille mellom månedlige terminutgifter, rentekostnad og selve nedbetalingen. I tillegg burde du vite hvordan man skiller mellom nominell og effektiv rente. Når man tar opp forbrukslån har man også et ønske om at pengene skal utbetales så raskt som mulig. Flere banker støtter i dag elektroniske løsninger som gjør det mulig å betale ut pengene på svært kort tid. Her kan du lese hvordan du oppnår lån på noen timer, og hvilke banker som støtter en slik løsning.

Refinansiering og varekjøp

Mange velger å ta opp forbrukslån med hensikt å refinansiere gammel gjeld. En slik løsning kan tilby store besparelser i lengden, og er en god måte å senke de månedlige utgiftene. Den beste måten å spare penger er ved å betale ned gammel gjeld, og refinansiering er et ypperlig eksempel på dette. Du finner også svar på en rekke vanlige spørsmål relatert til refinansiering av gammel gjeld. Er det for eksempel mulig å refinansiere når du har en betalingsanmerkning? Kan du få et forbrukslån uten sikkerhet, og kan du refinansiere gjeld fra kredittkort? Dette og mye annet får du besvart i våre guider.

Vi har også valgt å legge inn detaljerte artikler om de låneformer som eksisterer på markedet i dag. Les mer om lån til fritid, båt, mc, caravan og kjøp av bolig. Her finnes det informasjon om de forskjellige rentesatsene som følger disse lånetypene, og hvilke fordeler hvert produkt kan tilby deg som kunde. Når du låner penger til finansiering av spesifikke produkter kan velge å stille sikkerhet i eiendelen. Fordelen med dette er en lavere rente på kjøpsfinansieringen, som ofte ligger mer enn 10% lavere enn forbrukslånet. Til gjengjeld vil banken kunne kreve sikkerhet i eiendelene, og de kan tvangsselges dersom man ikke betaler tilbake gjelden i tide. Se hvordan denne løsningen kan sammenlignes med forbrukslån og hva som er fordelen med hver enkelt produkt.

Hva gjør et forbrukslån unikt?

I dag forbinder mange forbrukslån med skyhøy renter og ugunstige vilkår for nedbetaling. I realiteten er det svært annerledes som vises ved at forbrukslån i dag er en av de desidert mest populære låneformene på markedet. I dag har du mulighet til å søke om lån inntil kr 500 000 med en nedbetalingstid på 15 år. Bank Norwegian er et eksempel på en långiver med fleksible vilkår og gunstige ordninger for tilbakebetaling. Her finner du guider med informasjon om hvilke banker som tilbyr de beste forbrukslånene i dagens marked, og hvilken lånesum du burde benytte til spesifikke formål. Hundretusenvis av Nordmenn har valgt å låne penger for å finansiere sine drømmer og ønsker de siste årene, og du burde prøve det samme.

Forbrukslån kan i dag tilbys med nominelle renter her ned mot 7%. Får du en avtale med riktig bank kan du faktisk ende opp med å betale en effektiv rente under 10% p.a. (per annum). Sammenlignet med sikrede lån i kjøretøy og andre forbruksvarer er det kun snakk om noen få prosenter i forskjell, og det beviser at forbrukslån kan være et svært gunstig alternativ. På markedet i dag tilbys det mange forskjellige lån til forbruk, og de går under forskjellige navn. Du vil komme over navn som smålån, SMS-lån, mikrolån og forbrukslån. Lær hvordan du skiller disse fra hverandre, og hvilke fordeler hver enkel lånetype kan tilby deg.