Kan jeg få et forbrukslån på timen?

Flere Nordmenn spør seg om de kan få et forbrukslån utbetalt på timen. Her finner du et detaljert svar på hvorvidt dette er mulig.

Topp 3 raskeste lån

Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Lån fra L'EASY

Lån fra L'EASY


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 3 år.
 • Eff. rente: 12,53 - 26,62

Svar på 3 timer!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Alt handler om risiko


I dag er det mulig å få et forbrukslån på veldig rask tid. Er det derimot mulig å få det utbetalt på timen? Svaret er ja, men det forutsetter at en del vilkår er innfridd på forhånd. Les videre for å lære hvordan et lån utbetales på raskest mulig tid.

Forbrukslån handler om risiko, og bankenes ønske om å tjene penger på produktet. Av den grunn vil omtrent alle banker vurdere din kredittverdighet før pengene utbetales. En slik vurdering utføres av det som kalles et kredittbyrå, og de saumfarer alle registre for å lete etter betalingsanmerkninger og utestående inkassosaker. Det tar også tid, og i de fleste tilfeller er det snakk om minst én virkedag. Dersom undersøkelsen ikke viser noen anmerkninger eller inkassosaker vil banken få et klarsignal til å utbetale pengene.

Noen banker har markedsført seg aggressivt med løsninger for rask utbetaling av penger etter at søknaden har blitt sendt inn. Typiske eksempler på slike produkter er SMS-lån, mikrolån og forbrukslån med rask utbetaling. Det er faktisk mulig å oppnå et lån på svært rask tid, men mye avhenger av tiden banken bruker på vurdering av søknaden. Antallet kundebehandlere, søknadsbunken og tekniske løsninger er variabler som avgjør behandlingstiden.

Det også viktig at du gjør en del forarbeid på egenhånd. For eksempel er det viktig at du sender inn kopier av lønnsslipper og siste års selvangivelse så fort banken etterspør dokumentene. Kravet om dokumentasjon oppstår først etter at banken har gitt et midlertidig tilslag på søknaden.

Etter at dokumentene er sendt inn må banken godkjenne at de stemmer og verifisere de. Dette tar naturligvis tid å gjennomføre. Legg så til tiden det tar å overføre pengene samt signere gjeldsbrevet og det er ofte snakk om én virkedag med arbeid. For å skaffe et lån på timen har du derfor i prinsippet to muligheter å benytte deg av.

Her viser vi de hvilke alternativer du kan velge mellom for å skaffe et lån på timen, og hva du må huske på underveis.

Slik får du et lån på timen

Det første alternativet gjelder for de som har en stødig lånehistorie hos banken sin. Som regel vil det stilles krav om at man allerede er kunde, og har en lang kreditthistorie hos den samme banken. Man kan også ikke ha betalt inn pengene for sent eller mottatt purringer på tidligere lån for at denne metoden skal være gyldig. I tillegg er man nødt til å ha en del penger stående på konto som viser banken at de har en viss sikkerhet for lånet. Med lånehistorie mener vi blant annet bruk av kredittkort og brukskonto for betaling av regninger. Dette gjør det mulig for banken å spore ditt økonomiske betalingsmønster over tid.

Dersom du er en trofast kunde og banken ser at du har en stabil økonomi kan de være villige til å utbetale et lån på rask tid. Dette alternativet er ikke tilgjengelig for de fleste, men er noe  du burde vurdere dersom du føler at du oppfyller vilkårene.

Den siste muligheten er hva man kaller for en brukskreditt. Dette er å regne som et ordinært forbrukslån med en spesiell vri. Med en brukskreditt får du penger tilgjengelig på en konto som du kan velge å trekke ut når du selv ønsker. Rentene vil derfor ikke begynne å løpe før lånet har blitt trukket ut av kontoen, og du bestemmer selv når dette skal skje.

Med en brukskreditt har du altså muligheten til å skaffe et lån på noen få minutter, men det krever også at du er forhåndsgodkjent. En annen fordel med denne løsningen er at lånet strekker seg over lang tid. På en måte kan dette regnes som en slags kredittkortløsning ved at du betaler tilbake i tide og deretter har pengene tilgjengelig i overskuelig framtid.

Å få et slik lån innvilget er vanskeligere enn ordinære forbrukslån, og det stilles en del krav på forhånd. For det første må du oppfylle de kravene som banken stiller for forbrukslån i første omgang. I tillegg må du ha en høyere betalingsevne enn det banken vanligvis krever for et vanlig forbrukslån. Det er også en regel hos de fleste banker at de ikke tilbyr en brukskreditt som overstiger minst to netto månedslønner hos søkeren. Tjener du kr 40 000 netto hver måned vil du altså kunne oppnå maks kr 80 000 i et depositumslån. Det er mulig at denne summen kan økes, men det skjer nok ikke med mindre du kan stille sikkerhet i egne eiendeler. Når sikkerhet stilles er ikke lånet lenger å regne som et forbrukslån.

Til slutt har vi valgt å oppsummere de tingene du burde huske på når det gjelder å skaffe et forbrukslån på timen.

Oppsummering

Det er ikke mulig å skaffe et forbrukslån på timen dersom du aldri har søkt hos en bank tidligere.  Derimot har du muligheten til å skaffe et lån på 1-2 dager. Det er likevel å regne som en svært gunstig løsning. En utbetaling innen 1-2 dager forutsetter at banken behandler søknaden raskt. Eksempler på aktører som gjør dette mulig er Bank Norwegian og Santander. Grunnen til at du kan skaffe et lån raskt hos disse aktørene er først og fremst en rask behandlingstid og god kundeservice. I tillegg har de elektroniske løsninger på siden som gjør det mulig å laste opp dokumenter såvel som signere ved hjelp av Bank-ID.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Tror du at du vil ha behov for et lån på timen i framtiden burde du vurdere å søke om en brukskreditt. Bank Norwegian har for eksempel egne løsninger skreddersydd for denne typen lån, og det vil opprettes en egen konto du kan trekke pengene ut av. Det er usikkert hvorvidt de også vil kreve at du oppretter en ordinær sparekonto, men dette burde ikke være et nevneverdig problem i de fleste tilfeller. Uansett er det en fordel å ha en sparekonto hos den samme banken da overføringer går momentant i slike tilfeller. Derfor kan du trekke pengene ut av brukskreditten og overføre de til debetkortet innen noen få minutter. Husk at en slik konto også vil ha strengere vilkår for tilbakebetaling, og at du som regel må skyte inn pengene innen én måned.

Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Lån fra L'EASY

Lån fra L'EASY


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 3 år.
 • Eff. rente: 12,53 - 26,62

Svar på 3 timer!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse