Bank Norwegian

Bank Norwegian tilbyr sine kunder fullverdige banktjenester med tilgang på kredittkort og forbrukslån. Lær mer om selskapet her.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Forbrukslån fra Bank Norwegian

bank-norwegian-forbrukslanBanken har sin opprinnelse i reisevirksomhet gjennom storaksjonæren Norwegian Air Shuttle. Enda selskapet kun har vært på markedet noen få år, har de allerede rukket å opparbeide seg en solid kundemasse. Dette kommer av flere årsaker, men forbrukslånet kan fremheves som et av de mest populære produktene. Det første som skiller seg ut med lånet er den høye kredittgrensen som tilbys. Bankens kunder har mulighet for å låne inntil kr 500 000 uten krav til sikkerhet. Dette er den høyeste tilgjengelige summen på markedet, og kun et fåtall andre selskaper kan skilte med liknende muligheter. Utenom dette tilbyr banken en nedbetalingstid på hele 15 år som ligger over gjennomsnittet i markedet. Med den høye lånesummen er det enklere for kunden å finansiere dyre prosjekter slik som oppussing av bolig eller hytte.

Renten på lånet er flytende og baseres på en individuell vurdering av søkerens personlige økonomi. Som hovedregel kan man si at søkeren blir tilbudt en lavere rente desto bedre privatøkonomien er. På linje med andre banker stilles det krav om at søker ikke har betalingsanmerkninger, og man tilbys muligheten for å søke om lånet elektronisk. Sistnevnte er viktig ettersom du sparer tid og ressurser ved å behandle søknaden på nett. Det tilkommer også noen ekstra kostnader ved lånet, derav et etableringsgebyr på kr 950. I tillegg må du betale et termingebyr på kr 30 som dekker vedlikehold og oppdateringer av lånet. Nedbetalingen baserer seg på annuitetsprinsippet som betyr at rentekostnaden vil utgjøre majoriteten av innbetalingene i begynnelsen. Etterhvert vil kostnaden vri seg over til nedbetaling av selve lånebeløpet.

For å illustrere kostnaden ved å låne penger til forbrukslån hos Bank Norwegian kan det være smart å benytte et regneeksempel. Disse tallene er hentet direkte fra selskapets hjemmeside og gir en god indikasjon på den kostnaden du må regne med. Her velger man å låne kr 65 000 over en periode på 5 år, med en etableringsgebyr som tilsvarer kr 950. Dette medfører en effektiv rente på 17,80% og en totalsum på kr 95 872. Den effektive renten er konkurransedyktig, men det skal påpekes at denne baserer seg på en individuell forhåndsvurdering. Husk at tilbud du mottar fra banken er helt uforpliktende, og at du ikke behøver å betale for en søknad.

Banken tilbyr mer enn kun forbrukslån, og har spesialisert seg på finansiering av en rekke andre ting. De tilbyr blant annet lån til båtkjøp, oppussing og refinansiering. Med lån til oppussing stilles det blant annet krav til at man eier sin egen bolig og er norsk statsborger. Refinansiering er et smart alternativ for de som ønsker bedre kontroll på sin egen økonomi. Ofte blir man sittende med et stort antall ubetalte krav og regninger som krever mye tid. Til tross for en solid personøkonomi kan det være svært krevende å behandle alle disse kravene dersom de har varierende forfallsdato og rentesats. Derfor er det smart å vurdere refinansiering gjennom Bank Norwegian for å kunne lette på det finansielle trykket. Kundebehandleren vil guide deg gjennom prosessen og hjelpe deg analysere de kravene du sitter med. Deretter vil du bli tilbudt et lån som dekker alle forpliktelsene, og disse nedbetales med en gang. Resultatet er at du kun behøver å forholde deg til en långiver, samt at den effektive renten ofte blir betydelig lavere.

Det neste vi skal snakke om er kredittkortet som banken tilbyr.

Kredittkort fra Bank Norwegian

Bank-Norwegian-VISA-kredittkortDet kalles Norwegian kortet og byr på en del interessante fordeler. Det første som burde nevnes er rentenivået og omkostningene som tilkommer ved bruk. Det er ingen årsavgift og man kan få en betalingsutsettelse på 45 dager før den utestående regningen må betales. Den årlige nominelle renten er 20,49% som ligger innenfor normalområdet på markedet. Videre slipper du å betale avgifter ved uttak av kontanter i utlandet, men det tilkommer et påslag på 1,75% ved uttak av annen valuta. Da det gjelder den effektive renten opererer selskapet med 23,1% i sine eksempler. Dette kan sies å være relativt kostbart sammenlignet med en del andre alternativer, men burde sees i sammenheng med fordelene du mottar som kunde.

Norwegian kortet

Bank Norwegian Kredittkort


 • Du tjener cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis kontantuttak i utlandet

Høy kredittgrense!

Cashpoints på alle kjøp
Bestill her!
Annonse

Kortet har nemlig en del spesielle ordninger som lar deg spare penger ved bruk. For det første har det en reise og avbestillingsforsikring inkludert. Såfremt du betaler mer enn 50% av reisekostnaden med kortet kan du dekke deg selv mot tap av bagasje, tyveri og andre uhell. Avbestillingsforsikringen gjelder normalt i de tilfeller hvor du blir hindret fra å reise på grunn av sykdom. I dag koster det ofte mellom kr 1 000 – 1 500 å kjøpe en helårs reiseforsikring i Norge. Dermed sparer du denne summen kun ved å benytte kredittkortet, som utgjør en betydelig sum. I tillegg får du de samme forsikringene for samboer/ektefelle og de barn du måtte ha under 21 år. På samme måte må minst 50% av deres reisekostnad betales med kortet for at forsikringen skal være gyldig.

Norwegian kortetKortet kan også tilby et par interessant fordeler da man reiser med flyselskapet Norwegian Air Shuttle. For det første får du en forsikring inkludert som beskytter deg ved tapt avgang. Reiser med et Norwegian fly og ender opp med å bli så forsinket at du ikke rekker neste avgang har du rett på inntil kr 5 000 til å dekke nye billetter. Dette beløpet øker til kr 20 000 dersom hele familien er inkludert. I tillegg drar du nytte av såkalte cash points, som er en belønning for flyreiser kjøpt gjennom Norwegian. Du mottar poenger i henhold til den reisemetoden du velger.

For eksempel vil Flexi billetter gi deg 20% cashpoints, som betyr 400 poenger ved kjøp av en billett til kr 2 000. Vanlige billetter belønnes med 5%, og du får 1% på alle andre kjøp. Det er et par ting du burde merke deg med dette tilbudet. For det første gjelder det kun for nettokostnaden av flybilletten. Når du handler flybilletter tilkommer det en del skatter og avgifter, og disse er ikke en del av beløpet som beregnes. Videre kan du kun benytte kortet på dine egne reiser, hvor ditt navn fremkommer på billetten. Fordelen med dette programmet er at poengene kan byttes inn mot hele eller deler av kostnaden på nye reiser. I prinsippet får du en cashback rabatt som kan benyttes på senere tidspunkt.

I tillegg har kortet et par andre fordeler du burde legge merke til. Du har for eksempel muligheten til å tegne andre typer forsikring gjennom kortet. Eksempler på dette er forsikring mot ID-tyveri og egenandelsforsikring da du leier bil. I tillegg blir du ikke belastet et overtrekksgebyr og det er gratis å motta e-faktura. Videre skal vi snakke litt om bankes historie og hvorfor den ble stiftet.

Historien til Bank Norwegian

Bank Norwegian så dagens lys i 2007 da de mottok endelig tillatelse fra Finansdepartementet til å drive virksomhet som forretningsbank. Selskapet valgte tidlig en løsning hvor all bankvirksomheten ble lagt til internett. Det betyr at de ikke har noen tilgjengelige filialer for sine kunder, og nettilgang er den eneste måten man får tilgang til sine kontoer. Systemet baserer seg på Bank-ID som er en måte for kundene å identifisere seg samt signere regninger og andre utgående betalinger. Bank Norwegian skiller seg ut fra en del andre selskaper som tilbyr forbrukslån og kredittkort. De tilbyr fullverdige banktjenester til sine kunder, og en egen nettbank for innskudd og uttak.

I tillegg har de en fordel på bakgrunn av sitt tette samarbeid med flyselskapet og de bonusene som tilbys. Selskapet er underlagt Norwegian Holding AS, som er morselskapet til både Norwegian Bank og Norwegian Air Shuttle. En av de største aksjonærene i morselskapet er Bjørn Kjos, og det burde samtidig påpekes at Norwegian Holding kun eier 20% av bankvirksomheten. De resterende aksjene er fordelt på en rekke private og institusjonelle investorer i inn og utlandet.

Banken har kunnet vise til en sterk vekst siden den gjorde sitt inntog i Norge. Den valgte for kort tid siden å utvide virksomheten til Sverige hvor den lanserte sitt nye kredittkort. I 2014 la de frem resultater som viste til en sterk vekst i Norge med 90 000 nye kunder i løpet av 2013. Banken kan også vise til samlede innskudd som overgår 6,5 milliarder NOK, og en sterk vekst i inntjening på kredittkort og utlånsvirksomhet. Selskapet ser for seg å ekspandere til øvrige deler av Europa på sikt, og Danmark ansees å være et naturlig førstevalg. Dette føyer seg inn i rekken av norske selskaper som de siste årene har gjort sitt inntog i våre skandinaviske naboland. Foruten en stabil inntjening og økt kundemasse kan selskapet vise til et lavere mislighold av sine fordringer. I årspresentasjonen forklarte de at mislighold på utestående saldoer har falt fra 6,7 til 6,5% som bidrar til å løfte bankens resultater.

Bank Norwegian var en naturlig utvidelse av virksomheten til Norwegian Air Shuttle. Som et internasjonalt selskap var de avhengig av kontinuerlig finansiering, som til tider kunne være vanskelig å oppnå. For å bedre sin finansielle posisjon valgte derfor Bjørn Kjos og en rekke medinvestorer å gå inn i bankmarkedet i begynnelsen av 2007.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse
Norwegian kortet

Bank Norwegian Kredittkort


 • Du tjener cashpoints på alle kjøp
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Gratis kontantuttak i utlandet

Høy kredittgrense!

Cashpoints på alle kjøp
Bestill her!
Annonse