Lånemegleren Zmarta anbefales

Zmarta tilbyr en unik og profesjonell tjeneste hvor du sparer tid og penger i prosessen med å søke lån. Lær mer om selskapet her.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Slik fungerer Zmarta

zmarta-forbrukslanNavnet Zmarta spiller på ordet smart og de løsningene selskapet kan tilby. Som en lånemegler står ikke Zmarta selv ansvarlig for de lånene som gis til kunder, men søker heller å videreformidle henvendelser til norske banker og kredittinstitusjoner. Søker du gjennom Zmarta kan du være trygg på at dine interesser blir ivaretatt, og de har registrert seg som låneagent hos det norske Finanstilsynet. Vi har testet hjemmesiden for å lære mer om den prosessen som ligger bak, og hvordan selskapet hjelper deg skaffe gunstige lån. Det første som skiller seg ut er antallet samarbeidende banker. I dag er det ikke vanlig at lånemeglere samarbeider med mer enn 7-8 banker. Hos Zmarta drar du derimot nytte av tilbud fra hele 11 banker, og dette burde trekkes frem som en stor fordel. I skrivende stund viser de til en avtale med følgende banker: Ikano Bank, Komplett Bank, Santander Bank, Collector Bank, Svea Finans, Nordax Bank, yA Bank, BB Finans, DNB, Ekspress Bank og Bank Norwegian.

Søk om lån hos Zmarta

Zmarta samarbeider med en rekke norske banker om å formidle forbrukslån, refinansiering og smålån til kunder over hele Norge.

Som følge av sin lange liste over samarbeidspartnere kan de også hjelpe deg oppnå noen av de beste vilkårene på markedet. Du kan for eksempel søke om et forbrukslån inntil kr 500 000, som er det høyeste tilbudet man finner på markedet i dag. I tillegg har de avtaler med flere av norges ledende kredittytere, og disse har teknologiske løsninger som hjelper forbrukerne. For eksempel har de fleste banker på denne listen integrert sine tjenester med Bank-ID, som betyr at du kan signere dokumenter elektronisk på nett. Fordelen med dette er en raske behandlingstid, samt at du får pengene utbetalt innen kortere tid. Alternativet er å sende gjeldsbrev i posten og deretter vende flere dager på at det når frem

Selskapet hjemmeside er også svært enkel å benytte, og de har satset på teknologiske løsninger som gjør det mulig for kunden å anslå lånekostnaden. Her kan du skrive inn ønsket lånesum og nedbetalingstid med en estimert rentekostnad. I retur mottar du et anslag på din månedlige kostnad, og hva du må betale dersom du har medlånsøker. Vi har ikke sett muligheten for å inkludere medlånsøker i disse estimatene tidligere, og det trekker opp vurderingen. Ellers er siden enkel å bruke, og har et stilig design med fokus på solide løsninger. Du kan også opprette en bruker for å holde følge med dine gjeldende lånesøknader. Dette gjør det mulig å holde seg oppdatert på framgangen i behandlingen av søknadene.

Selskapet skriver selv at rentene vil settes fra 6,99% og oppover, men det er lite sannsynlig at du oppnår slike nivåer. Disse lånene gis som oftest uten krav til sikkerhet, og omtrent alle nordmenn vil ha en for lav inntekt/gjeldsgrad til å kvalifisere for et slikt rentenivå. Det mest realistiske anslaget på slike søknader er en rente som varierer mellom 15% og 25%. Når du søker om lån kan du velge hvilket produkt du ønsker fra hovedmenyen, og deretter følge prosessen med inntasting av informasjon. Du kan i skrivende stund ta valget mellom refinansiering, forbrukslån og et smålån. Hvilket lån du ønsker avhenger av din finansielle posisjon og generelle ønsker. Videre skal vi ta en titt på denne søkeprosessen og hvilke vilkår som stilles.

Typer lån hos Zmarta

Vi har valgt å begynne med forbrukslån, og det første som legges merke til er muligheten for å søke på både mobiltelefon og PC. En mobilløsning gjør det enklere for kunder å søke i de tilfeller hvor man ikke har bærbar pc med seg. Som sagt er den maksimale lånesummen kr 500 000 og du begynner med å legge inn ønsket lånesum på siden. Etter å ha fylt inn ønsket lånesum må du oppgi hvor mange år du ønsker for nedbetaling. Her kan du velge å nedbetale lånet over inntil 15 år, og du kan lese den anslåtte lånekostnaden i høyre felt. Dette er en artig løsning hvor beløpet varierer i henhold til lånesum og nedbetalingstid. Etter å ha fylt ut denne informasjonen sendes du til neste side hvor det stilles spørsmål om hva du skal låne penger til. Du kan velge mellom refinansiering, forbrukslån og smålån. Med forbrukslån stilles det ingen krav til bruksområde, men hos Zmarta stiller de likevel spørsmål ved hva pengene skal benyttes til. Etter å ha fylt inn informasjon på denne siden blir du sendt videre.

Før vi fortsetter å forklare søkeprosessen er det viktig at du vet litt om de kravene som stilles. For å søke om forbrukslån gjennom Zmarta må du ha fylt minimum 18 år. Årsinntekten din må være minimum kr 120 000, og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger registrert på navnet ditt. Oppfyller du alle disse vilkårene er det fritt frem for å fullføre søknaden. Det neste steget i lånesøknaden handler om din personinformasjon. Du blir spurt om ditt personnummer, epost, mobil, sivilstatus og hvorvidt du eier din egen bolig. Alle disse spørsmålene blir en del av den generelle kredittvurderingen banken gjennomfører. Videre må du oppgi din årlige inntekt og hvilket utdanning du besitter. Jo bedre jobb Zmarta gjør på dette området med å hente inn informasjon, desto enklere er det for samarbeidspartnerne å fatte en rask beslutning om innvilgelse av lån. Husk at du også kan legge til en medsøker på lånet som vil øke dine muligheter for innvilgelse samt at lånet blir billigere. Dette skyldes at dere har en sammenlagt høyere betalingsevne enn dersom du søker alene.

For å illustrere kostnaden på lånet har vi valgt å benytte et regneeksempel fra selskapets hjemmeside. I dette tilfellet velger kunden å låne kr 65 000 over en periode på 5 år, med en nominell rente på 13,49%. Det tilkommer et etableringsgebyr på kr 950, som medfører at den effektive renten ender opp med å være 16,6%. Her ender du opp med å betale totalt kr 93 730, som medfører en isolert rentekostnad på kr 28 730. Du må antakeligvis belage deg på å betale en rente som ligger noe høyere enn dette priseksempelet, men det gir deg likevel et godt innblikk i hvilke kostnader du kan forvente. Det rentenivået du mottar avhenger i stor grad av din inntekt og betalingsevne. Har du en høy fast inntekt, fast bolig og lav gjeld vil det tale til din fordel i form av bedre rentevilkår.

Utenom forbrukslån kan du også søke om refinansiering gjennom Zmarta. Dette er en smart løsning for de som sitter med flere ubetalte krav og fordringer. Man burde vurdere refinansiering i de tilfeller hvor man sitter med dyr gjeld fra kredittkort, mikrolån og varefinansiering. I noen tilfeller kan du oppnå refinansiering dersom du allerede sitter med en inkassosak. Her vil banken vurdere hvorvidt du kan betjene den nye gjelden såfremt rentenivået faller nedover. Fordelene med refinansiering er flere. For det første er det ofte mulig å oppnå rentenivåer som ligger betydelig lavere enn gjennomsnittet på den eksisterende gjelden. For det andre behøver du kun å forholde deg til én långiver. Sitter du for eksempel med et høyt antall krav og fordringer på små beløp vil disse ofte ha varierende forfallsdatoer, rentenivå og innbetalingskrav. Her kan det fort bli vanskelig å holde en god oversikt, og derfor burde du betale ned alt på én gang. Det vi skal ta en titt på videre er selve selskapet og hvordan de operer i det norske markedet.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Smarte løsninger fra Zmarta

Hjemmesiden til Zmarta

Hjemmesiden til Zmarta

Til tross for at selskapet er relativt ungt kan de vise til mye erfaring fra finansieringsbransjen. Det skyldes at selskapet eies av Centum Finans AS, som har mer enn 15 års erfaring fra bransjen med låneformidling og andre relaterte tjenester. De har derfor god erfaring, og står i en god posisjon til å hjelpe deg oppnå gunstige låneløsninger. Lederen av Zmarta heter Björn Lander og han er utdannet fra Sverige. Han har god erfaring fra nettvirksomhet og har tidligere jobbet i slike selskaper som Highlight Media Group og MTG. Zmarta preges av en gjennomgående profesjonalitet, og det beste eksempelet på dette er hjemmesiden. Et rent og strømlinjeformet design sørger for at prosessen med å søke lån går raskt.

Selskapet skiller seg ut ved mengden informasjon de tilbyr sine kunder på hjemmesiden. Her har de egne deler av siden dedikert til forskjellige aspekter ved låneformidling. Et eksempel på dette er sikkerhet, og hvordan dine personlige opplysninger beskyttes. Her kan du lese om selskapets sikkerhetstiltak, deres ansvarsbegrensning og vilkår for innhenting av informasjon gjennom såkalte «cookies». De forklarer også hvilke vilkår som gjelder for opphavsrett, personvern og deres tvisteløsning. Under generelle vilkår finner du også informasjon om hvordan selskapet behandler dine søknader, samt hvem som mottar informasjonen. Her kan man lese at alle søknader videreformidles til morselskapet Centum Finans AS, som har organisasjonsnummer 985 220 239.

Det er enkelt å komme i kontakt med deres kundebehandlere, og du kan velge mellom å benytte epost eller telefon. I tillegg har de en smart løsning hvor du kan velge å bli ringt opp. Som kunde er det viktig å ha flere metoder for kontakt slik at spørsmål blir besvart i god tid. Selskapet har sitt hovedkontor i Oslo, og det er her alle henvendelser og søknader behandles på fortløpende basis. For å komme i kontakt med selskapet kan du ringe telefonnummeret 815 03 807 eller sende en epost til adressen info@zmarta.no. Du har også muligheten til å bruke et forhåndsutfylt skjema på nettsiden.

Som kunde hos Zmarta kan du også velge å stifte en utgiftsforsikring. Dette er en type forsikring som beskytter deg fra et plutselig tap av inntekt og betalingsevne. Forsikringen er fristilt fra de låneprodukter du måtte sitte med, og vil derfor fortsette å løpe enda et lån innfris. La oss si at du velger å skaffe et forbrukslån på kr 200 000 med nedbetalingstid på 10 år. Etter 5 år blir du alvorlig syk og har plutselig ingen måte å betale tilbake det du skylder. En utgiftsforsikring beskytter deg mot et slikt bortfall av inntekt, og sørger for at gjelden betjenes uavhengig av din sykdom. Forsikringen gjelder også mot tap av inntekt ved at man blir permittert eller mister jobben. I tillegg beskytter den mot dødsfall, som vil være av stor betydning i de tilfeller hvor man bruker medsøker på lånet. For å stifte en slik forsikring kreves det at du er i en alder mellom 18 og 64 år. I tillegg kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger stående og du må være i fast arbeid. Det stilles også krav om at du må ha søkt om lån gjennom Zmarta på forhånd. Med andre ord er ikke dette en tjeneste du kan oppnå individuelt. Forsikringsbeløpet er satt til 9% av din månedlige nedbetaling, eller 9% av den årlige kostnaden for lånet.

La oss ta et eksempel hvor du velger å forsikre kr 100 000 med en løpetid på 1 år. Den effektive renten er satt til 25%, og du har en egen utgiftsforsikring. I dette tilfellet vil du først måtte betale kr 25 000 for den isolerte rentekostnaden. Deretter legges det til 9% på toppen av dette som tilsvarer kr 2250. For et par tusenlapper kan du altså beskytte deg mot tap av inntekt og uventede helseproblemer. Det kan sies å være en smart løsning for de som er opptatt av finansiell stabilitet i hverdagen.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse