Tips til fornuftige bruk av forbrukslån

Forbrukslån er til stor glede for et høyt antall Nordmenn. Som med andre goder er det viktig at man tar forhåndsregler og er ansvarlig.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Gode råd

Når du skaffer deg forbrukslån er det viktig at vet litt om vilkårene, prisene og hva du kan forvente fra avtalen. Her vil vi gi deg informasjon på noen av de vilkårene som inngår og hvordan du billigst mulig kan låne penger til eget forbruk. Det første du burde tenke på er hvor mye penger du trenger. Ikke lån mer enn du behøver og ha en klar plan for hva du skal bruke pengene til. Slike lån må brukes fornuftig uten at man sløser bort pengene.

Etter å ha bestemt lånesummen må du finne den billigste banken. Sørg for å bruke søketjenester som videresender søknaden til et høyt antall utlånere. På denne måten kommer du i kontakt med de som kan tilby mest fleksibilitet og lavest rente. Her må du passe på forskjellen mellom nominell og effektiv rente. Sistnevnte er det du må kikke på ettersom den inkluderer alle de andre utgiftene, med eksempler som gebyr til termin og etablering.

Betal forbrukslånet raskt

Det er lurt av deg å betale tilbake lånesummen så raskt som mulig. Som med andre typer lån er det ekstra dyrt dersom du drøyer over lang tid, og du burde betale tilbake så fort du har mulighet. Den beste formen for investering du kan gjøre, er å betale tilbake gjelden du sitter med. Dette frigjør penger på budsjettet ditt som du kan spare til andre formål. Jobber du overtid en måned og tjener kr 5 000 ekstra, da burde du bruke disse pengene til å betale tilbake på forbrukslånet.

Rask betaling handler om tidsverdien av penger. Når du leser den effektive renten gjelder denne kun for ett år. Det som gjenstår på lånet neste år vil også belastes med den samme renten. Derfor gjelder det å være så rask som mulig med å betale tilbake det utestående beløpet.

Husk dine rettigheter

I Norge har du rett på en kopi av låneavtalen med alle vilkårene inkludert. Vær spesielt oppmerksom på dette, og hva det innebærer. Du har også retten til å betale tilbake gjelden så fort du selv ønsker, i strid med opprinnelig avtale. Bankene må også kreve inn pengene på en forsvarlig måte i henhold til inkassoloven, og du er beskyttet på flere måter fra uansvarlig inndriving.

Det er viktig at du fokuserer på rettighetene dine når du låner penger, og dermed vet hva du har krav på. På en slik måte unngår du å bli utnyttet av useriøse aktører, og har en god basis for klage dersom du føler utlåner bryter loven.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse
OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


 • God minimumsrente
 • Tilbyr refinansiering
 • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse
LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Tillater medsøker
 • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse