Komplett Bank

Komplett Bank fokuserer på tjenester innen lån til forbruk og fritidsartikler. De tilbyr også sine kunder en gunstig høyrentekonto.

Forbrukslån fra Komplett Bank

Komplett BankEff. 16,9%, 65K 5år, Kost. 29 333, Totalt 94333

Komplett Bank


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Fleksibel tilbakebetaling

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

komplett-bank-forbrukslanSelskapet er en av de yngste aktørene på det norske markedet. Det ble stiftet i 2014, og har rukket å skaffe seg en betydelig kundemasse siden den gang. Hovedproduktet til banken kalles Fleksibelt Lån, og er å regne som et fullverdig forbrukslån. Med en av markedets laveste effektive renter er dette et solid alternativ for de som ønsker ekstra penger på bok. Her skal vi først ta en titt på lånet, og hvilke vilkår du kan forvente som kunde. For det første er den tilgjengelige lånesummen relativt høy, og du kan få innvilget inntil kr 400 000 uten sikkerhet. Dette slår de fleste konkurrenter på markedet, og gir deg som kunde utmerket fleksibilitet i hverdagen. Selskapet skiller seg også ut på et par andre områder.

For det første har noen kunder mulighet til å låne kr 50 000 uten å måtte sende inn dokumentasjon som selvangivelse og lønnsslipp. Banken tilbyr elektronisk signering, og det betyr at du unngår en saktegående postgang med lang venting. Banken er kjent for å behandle søknader raskt, og ofte får kundene svar samme dag. Ettersom de behandler søknaden raskt kan man faktisk i noen tilfeller motta pengene samme dag. Det er ytterst få selskaper i Norge som kan skilte med den samme behandlingstiden. I tillegg får du muligheten til å ha medsøker på lånet. Fordelen med dette er for eksempel at du og ektefellen kan dele den finansielle risikoen dersom dere planlegger å pusse opp hjemmet for en bestemt sum. Å ha medsøker kan også føre til en lavere effektiv rente, ettersom betalingsevnen øker med to personer. Vi fortsetter med å analysere de kostnadene og rentenivåene banken krever på et Fleksibelt Lån.

På bankens hjemmesider finner man et regnestykke som inkluderer en lånesum på kr 65 000. Dette strekker seg over 5 års periode, med en nominell rente på 14,3%. Her legges det til et etableringsgebyr på kr 640, som medfører en effektiv rente på 16,9%. Totalsummen for et slikt lån blir kr 94 333, hvor grunnbeløpet er inkludert. Dermed blir sluttsummen kr 29 333, som tilsvarer en årlig kostnad på kr 5 866. Det er med andre ord et gunstig alternativ som ikke suger store mengder penger ut av lommeboken. På grunn av tidsverdien på penger vil det du tjener i framtiden være verdt mer enn i dag. Det er viktig å huske på dette aspektet, ettersom det med tiden blir lettere å betale tilbake utstående saldo.

Merk deg også at dette rentenivået avhenger av en individuell vurdering hvor banken vil analysere din betalingsevne, formue og generelle økonomi. Det er ingen garanti for at du mottar samme rentenivå. Det kan gå både lavere og høyere avhengig av din generelle økonomiske situasjon. Forfallsdatoen er den 20 hver måned og banken mulighet til å endre vilkårene såfremt de varsler kunden seks måneder i forveien.

Refinansiering og høyrentekonto

Ettersom banken tilbyr en såpass høy lånesum kan det være smart å vurdere refinansiering av eksisterende gjeld. I de tilfeller hvor du sitter med et stort antall mindre fordringer er det lurt å vurdere et Fleksibelt lån med tanke på nedbetaling. Legger du alle forpliktelsene dine inn under Komplett Bank blir det enklere å håndtere gjelden, ved at du ofte får et lavere rentenivå og mindre administrasjon. Banken kan også skilte med konkurransedyktige priser, og er kjent for å tilby en av de laveste effektive rentene på markedet. Gebyrene er også relativt lave hvor man betaler et etableringsgebyr mellom kr 490 og kr 1 950 som varierer i henhold til lånesum. Som regel må man også betale et termingebyr på kr 40, som dekker vedlikehold av lånesummen. For å sammenligne lånet burde du fokusere på den effektive renten, ettersom den inkluderer alle gebyrer og omkostninger.

Når du refinansierer gjeld hos Komplett Bank vil de oftest kreve at du benytter lånet til å dekke alle eksisterende forpliktelser. De vil kreve innsyn i hvilke fordringer du sitter med, og analysere de i nærmere detalj. Det som er relevant i slike tilfeller er rentenivået, forfallsdato og påløpende gebyrer. Det er ikke uvanlig at Nordmenn som sitter med høy og stabil inntekt fortsatt sliter med å betjene gjelden sin. Det endelige målet med en slik refinansiering er å nå et økonomisk punkt hvor inntektene overgår utgiftene. Låneformer som kredittkort og kjøpsfinansiering er kjent for å ha en høy effektiv rente. Av den grunn kan det være mye penger å spare gjennom en refinansiering i Komplett Bank. Blander du dette med et kutt i forbruket og generell sparing vil det være enklere å komme seg ut av den økonomiske knipen på rask rid.

Selskapet tilbyr også sine kunder en høyrentekonto man kan søke om på nettet. I skrivende stund bærer denne kontoen en effektiv rente på 2,3%, og det kreves at man skyter inn minst kr 50 000 til å begynne med. Det maksimale årlige sparebeløpet er kr 2 000 000, som kaster av seg en renteinntekt på kr 46 000 årlig. I Norge må man skatte av alle renteinntekter, og i skrivende stund er skattesatsen 27%. Dette betyr at du vil sitte igjen med kr 33 580 etter skatt, og en månedlig nettoinntekt på kr 2 798.

Komplett Bank er et fullverdig medlem av Bankenes Sikringsfond, og det betyr at innskytere er beskyttet mot tap inntil kr 2 000 000. Dette gir deg som kunde ekstra sikkerhet, ved at du slipper å tape penger dersom banken skulle gå konkurs eller ha vansker med å dekke sine forpliktelser. Høyrentekontoen er også helt gebyrfri, og har ingen begrensinger på antall årlige uttak. Vanligvis vil norske banker kreve gebyr ved uttak fra høyrentekontoer, men hos Komplett Bank slipper man unna dette.

For å åpne konto behøver du kun å sende inn et elektronisk søkeskjema som du finner på selskapets hjemmeside. I tillegg har du full tilgang ved hjelp av Bank-ID, som lar deg signere betalinger og overføringer elektronisk. Dette gjør hverdagen enklere, og sørger for en døgnåpen tilgang til kontobalansen. Når man trekker ut penger fra kontoen vil det som regel være tilgjengelig innen to virkedager. Man benytter også KID for å gjøre innskudd på kontoen, som er en forkortelse for «Kundeidentifikasjonsnummer».

Historien bak Komplett Bank

Banken er svært ung og ble stiftet i 2014 etter å ha mottatt konsesjon til drift i Norge av Finanstilsynet. I dag er den å regne som en stabil finansiell aktør og har tunge investorer på eiersiden. Den største eieren er i skrivende stund Komplett gruppen, som er en kjent aktør innen norsk netthandel. Sistnevnte eier blant annet komplett.no, mpx.no og blush.no. Navnet Komplett stammer fra den største investoren, og er et symbol på stabil og fornuftig forretningsdrift. Banken plikter å følge det norske regelverket for personvern, og har et høyt fokus på redelighet.

For å vokse i Norge har selskapet valgt å inngå partnerskap med en rekke ledende finansielle aktører. Blant disse finner man Axo Finans, BNP Paribas Cardif og Finansagentene. Disse fungerer alle som selgere av bankens produkter ved at de videreformidler salg av finansielle tjenester.
Komplett Bank har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og er registrert i Verdipapirsentralen (VPS). Aksjen er ikke notert på Oslo Børs, men investorer har mulighet til å kjøpe seg inn i selskapet ved å benytte tickeren KOMP.

Med sitt fokus på god kundeservice og rask behandling er banken i dag en ledende aktør innen forbrukslån. De har valgt en aggressiv markedsføringskampanje i samarbeid med andre affiliate selskaper. Ettersom banken tilbyr kundene sparing, kan den også regnes som en hybridbank. I dag er det vanligvis fullverdige banker som tilbyr denne løsningen, men Komplett Bank har valgt en litt utradisjonell tilnærming for å diversifisere seg. Det blir spennende å se i framtiden hvorvidt banken vokser videre, og hvilke produkter de lanserer på sikt.

Komplett BankEff. 16,9%, 65K 5år, Kost. 29 333, Totalt 94333

Komplett Bank


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Fleksibel tilbakebetaling

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse