Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank tilbyr forbrukslån, kredittkort, sparing og mye annet. Lær mer om bankens tjenester og fordelene de gir deg.

Forbrukslån fra Santander

Santander-Consumer-BankSantander er en populær bank i Norge, og de har en sterk tilstedeværelse innen forbrukslån. For kort tid siden lanserte de en ny tjeneste hvor du som kunde kan signere lånedokumentene elektronisk. Tidligere var man avhengig av en langdrøyd postgang som man i dag slipper med det systemet som tilbys. For å signere lånedokumentene behøver man kun å benytte bank ID, og av den grunn kan banken i visse tilfeller innvilge et lån innen 72 timer. Banken tilbyr i dag to forskjellige forbrukslån, hvor hvert av de har sine egne spesielle vilkår. Den første lånetypen heter ganske enkelt forbrukslån, og har en maksgrense på kr 70 000. Fordelene med dette lånet er blant annet mangelen på gebyrer. I skrivende stund behøver du ikke å betale verken etableringsgebyr eller termingebyr. Jamført lovgivningen har du også rett til å motta et uforpliktende tilbud uten omkostninger, som betyr at du kan søke helt gratis.

SantanderEff.rente 15,7 %, kr 125 000 o/2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379

Santander Flexilån


  • Aldersgrense: 25 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år
  • Rente: 7,90% - 21,90%


Valgfri nedbetalingstid

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse

Forbrukslånet har som sagt en grense på kr 70 000 i måneden. Behandlingen av lånesøknaden gjennomføres raskt, og selskapet har fokus på god kundeservice. Ved hjelp av et regneeksempel på selskapets hjemmeside kan man sette kostnadene i perspektiv. Her låner man kr 65 000 over en periode på 5 år. Den nominelle renten er satt til 15,60% og man betaler en månedlig sum på kr 1 566. Her vil den effektive renten pålyde 16,7%, som medfører en totalkostnad på kr 93 972. Den effektive renten er i dette tilfellet konkurransedyktig på det norske markedet. Det er også viktig at man legger merke til mangelen på andre omkostninger. Santander har gjort et bevisst valgt om å utelate øvrige kostnader med den hensikt å forenkle kundens forståelse av låneavtalen. Dette lånet passer godt til de som ønsker å finansiere feriereiser, kjøp av nytt inventar eller rent forbruk.

Utenom dette tilbyr Santander også en annen type lån til forbruk. Dette kaller de privatlån, og her kan man låne inntil kr 350 000. Dette lånet passer bedre for de som skal sette i gang med større prosjekter, og er blant annet et populært alternativ for oppussing av hjem og bolig. Som med det førstnevnte forbrukslånet betaler man ikke et gebyr for etablering. Til gjengjeld må man belage seg på å betale kr 70 i termingebyr. Dette er en betaling for vedlikehold av lånet og den administrasjonskostnaden som påløper. Den effektive renten på dette lånet varierer med tanke på kredittverdighet, nedbetalingstid og en del andre forhold. Det er fullt mulig å oppnå gunstige vilkår på slike lånesummer, og benytter man pengene fornuftig kan det være til glede for deg og hele familien. Dette er også et godt alternativ for de som ønsker refinansiering av eksisterende gjeld. På grunn av de lave effektive rentene kan det lønne seg å legge hele gjeldsforpliktelsen inn under bankens virksomhet. Santander tilbyr også andre tjenester utenom forbrukslån, og det vi skal snakke om videre er kredittkort.

Kredittkort fra Santander

Til forskjell fra de fleste andre selskaper i Norge kan Santander skilte med et større utvalg kredittkort. Du har i hovedsak tre kort å velge mellom, men det er også et fjerde kort tilgjengelig for de som er interessert i fotball. Vi fokuserer på de tre hovedalternativene hvor «Gebyrfri Visa» er det første. Det første man burde merke seg ved dette kortet er reiseforsikringen. Her kan du beskytte deg selv og inntil 3 andre medreisende ved turer til utlandet. En vanlig reiseforsikring koster i dag omtrentlig kr 1 500 årlig per person, og med et reisefølge på fire personer vil dette gi deg en total besparelse på kr 6 000 hvert år. Utenom dette kan kortet skilte med det som kalles for Santander Kickback. Dette er i grunn en cashback rabatt som gir deg faste avslag på utvalgte varer og tjenester. Selskapet samarbeider blant annet med Zalando, Apple og hotellkjeden Comfort. I tillegg oppnår du 20% cashback rabatt hos utvalgte skobutikker og opptil 30% avslag hos en rekke restauranter. Kortet profilerer seg som gebyrfritt, og du slipper riktignok unna en del merkostnader.

Det neste kortet som tilbys av banken heter Santander Red. Til forskjell fra Visa kortet får man ikke inkludert reiseforsikring i denne pakken. Likevel finnes det noen fordeler man burde være klar over. Kortet kan skilte med en av de desidert laveste effektive rentene på markedet. I skrivende stund opereres det med en effektiv rente på 17,12%, som ligger betydelig lavere enn gjennomsnittet på markedet. Faktisk kan rentenivået sammenlignes med det som ofte tilbys på utvalgte forbrukslån, og dette gjør det til et yndig alternativ for de som ønsker fleksibilitet i hverdagen. Valutapåslaget er 1,75%, som betyr at kr 100 i utenlandsk valuta vil koste deg kr 101,75 etter vekslingen. Dette ligger innen normalen blant andre konkurrenter, og regnes derfor ikke som en ulempe. Selskapet opererer med et regneeksempel for Santander Red på sine hjemmesider. I dette eksempelet trekker man kredittkortet for kr 15 000 med en nedbetaling på 12 måneder. Den effektive renten blir 17,12% som medfører en totalkostnad på kr 16 323,39. Med andre ord er det lett å se hvorfor kortet har blitt et populært alternativ blant nordiske forbrukere.

Det siste alternativet kalles Flexi Visa, og er spesielt på grunn av bonusene det tilbyr. Hver eneste måned kan du selv velge hvilken kategori forbruksvarer du ønsker at bonusen skal gjelde. I skrivende stund får du tilbakeført 4% av kjøpesummen innen den kategorien du velger, og dermed er dette å regne som en cashback rabatt. Selskapet tilbyr denne ordningen blant følgende forbruksvarer:

  • Drivstoff(bensin).
  • Feriereiser med fly.
  • Klesplagg og skotøy.
  • Elektroniske varer.

Det er viktig å merke seg at maksgrensen på denne cashback rabatten er kr 2 000 per år, og kr 200 per måned. Med andre ord finnes det en grense på hvor mye penger man kan spare. Ulempen med kortet er den relativt høye effektive renten, som i bankens regneksempel utgjør 25,33%. Dette forutsetter en lånesum på kr 15 000 som strekker seg over 12 måneder. Her ender man opp med å betale kr 16 915, 30 i totalkostnader. Ønsker du å lære mer om bankens historie burde du lese videre.

Historien til Santander Consumer Bank

Banken er en del av Banco Santander, et spansk finanskonsern med virksomhet over hele verden. I skrivende stund har morselskapet mer enn 180 000 ansatte og over 102 millioner kunder. Banken regnes som den nest største i Europa, og har en sterk tilstedeværelse i Sør-Amerika. Santander gjorde sitt inntog på markedet for norske forbrukslån da de kjøpte virksomheten til GE Money Bank i 2014. Dette gjorde banken til en stor aktør på det norske såvel som Skandinaviske markedet. Selskapet ble grunnlagt i den Spanske byen Santander i år 1857 og regnes i dag som et av verdens aller største selskaper hos Forbes sine kåringer.

Ekspansjonen i det nordiske finansmarkedet var en strategisk viktig avgjørelse for banken. Sør Europa utgjør det viktigste markedet for banken, men har de siste årene slitt med resesjon og høy arbeidsledighet. I tillegg opplevde Spania nylig en boligboble som førte til at banken måtte skrive ned store verdier. Det nordiske markedet kan først og fremst skilte med bedre stabilitet og en gjennomgående høy levestandard. Kjøpet av GE Money Bank er derfor muligens kun en forsmak på de planene banken måtte sitte med. Ettersom Santander opererer i Norge er de underlagt norsk finanslovgivning. Det er Finanstilsynet som fører ettersyn med bankens virksomhet, og de plikter å følge reglene om utlånsvirksomhet. Dette er viktig ettersom Norge tilbyr sine innbyggere høyere sikkerhet sammenlignet med gjeldende lovgivning i den Europeiske Union.

Santander er kjent for å fremme høye etiske verdimål, med fokus på miljøvennlig praksis og ansvarlig utlånsvirksomhet. De tilbyr også sine kunder et variert utvalg tjenester innen finanssektoren med fokus på tradisjonell bankvirksomhet. For eksempel tilbyr de billån, sparekonto og fritidsfinansiering som en del av porteføljen. Med 350 ansatte i Norge er de i en solid posisjon for videre vekst, og det spås at selskapet om få år vil begynne tilby boliglån til sine kunder.

SantanderEff.rente 15,7 %, kr 125 000 o/2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379

Santander Flexilån


  • Aldersgrense: 25 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år
  • Rente: 7,90% - 21,90%


Valgfri nedbetalingstid

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse