Lendo – enkelt å søke om lån

Lendo er en lånemegler som hjelper deg nå ut til en lang rekke banker. Benytter du deg av dette kan du spare både tid og penger.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Fordeler med Lendo

lendo_logo_pixelsLendo er en såkalt lånemegler som opererer i det norske markedet. De er dermed ikke å regne som en ekte bank, og er ikke underlagt Finanstilsynets reguleringer. En lånemegler er som navnet tilsier en enhet som sikter på videreformidling av lånesøknader på vegne av sine kunder. Hva er i såfall fordelene med dette, og hvorfor burde man ikke søke hos hver individuelle bank? For å forstå hvorfor vi har lånemeglere burde vi først ta en titt på prosessen bak en søknad om lån. Når du søker om et forbrukslån blir du bedt om å fylle ut skjemaer som kan være svært lange. Dette tar tid, og det er ikke uvanlig at man benytter inntil 20 minutter på hver søknad. Det er videre ingen garanti for at banken gir deg tilslag på søknaden, og da er du nødt til å fortsette søket hos andre kredittytere. Dette er ikke en holdbar prosess, og noen smarte hjerner fant tidlig ut hvordan man forkorter tiden.

Hva om du i stedet kunne fylle ut kun ett skjema og deretter motta tilbud fra alle de interesserte bankene på markedet? Det er nettopp dette Lendo hjelper deg med, og du kan derfor oppnå bedre vilkår og betingelser på de lånene du inngår. Når du fyller ut en søknad hos Lendo vil de videresende denne til alle sine samarbeidende banker og deretter samle inn aktuelle tilbud. Lendo samarbeider fortiden med blant annet Gjensidige Bank, yA Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, BB Finans, Collector, Svea Finans og Ekspress Bank.

Lendo formidler lån hos disse bankene

Dette er bankene Lendo formidler lån og refinansiering hos. Søk enkelt og greit hos Lendo, så gjør de resten av jobben. Tjenesten er helt gratis å benytte, og du er ikke forpliktet til å velge et av tilbudene.

Som kunde vil du deretter motta en liste over hvilke banker som har godkjent søknaden og de vilkårene som følger med. I dag tilbyr de fleste banker vilkår som varierer sterkt med tanke på både rentenivå og nedbetalingstid. Det er derfor viktig at du som kunde lykkes i å finne et lån som er skreddersydd for dine individuelle behov.

På bakgrunn av dette kan vi oppsummere fordelene med Lendo på følgende måte. Først av alt sparer du tid ved at du slipper å søke hos en lang rekke banker. Dersom du søker hos 10 banker og det tar 20 minutter å fylle ut hver søknad vil dette i teorien kreve 200 minutter å gjennomføre. Dette tilsvarer over 3 timers arbeidstid, og 10 banker er fortsatt et relativt lavt antall. Videre har du muligheten til å spare en betydelig sum med penger ettersom du mottar tilbud fra banker som konkurrerer med hverandre. Kun noen få prosentpoeng kan utgjøre en stor forskjell dersom du låner et høyt beløp.

Det er helt kostnadsfritt og uforpliktende å benytte tjenesten. Enda du får tilslag hos en av de samarbeidende bankene har du fortsatt muligheten til å sende inn et angrerettskjema inntil 14 dager etter at lånet er inngått. Dette forutsetter at du ikke har benyttet pengene og kan tilbakebetale alt du skylder. Lendo er et ypperlig alternativ for alle de som ønsker å spare tid og samtidig motta gunstige tilbud på sin søknad. Lendo har avtaler med omtrent alle banker og kredittytere i Norge, og står derfor i en gunstig posisjon da det gjelder videreformidling av lån. Videre skal vi snakke litt generelt om Lendo og hvordan siden deres fungerer i praksis.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Slik fungerer Lendo

rente-lendoNår du går inn på selskapets hjemmeside blir du møtt av en stor elektronisk kalkulator. Her kan du fylle inn ønsket nedbetalingstid og hvor mye du ønsker å låne. I tillegg får du et omtrentlig renteanslag i retur som gjør det mulig å spå hvilke kostnader du må regne med. I skrivende stund har Lendo et regneeksempel tilgjengelig med en lånesum på kr 150 000. Lånet har en nedbetalingstid på 5 år, og en effektiv rente på 9,61%. Etableringsgebyret er satt til kr 900 og baserer seg på den omtrentlige summen de fleste banker krever. Et slikt lån vil ved full nedbetaling ha steget til kr 195 720, og dersom vi omgjør dette til månedlig kostnad får vi et interessant resultat. Først isolerer vi rentekostnaden som pålyder kr 45 720 (195 720 – 150 000). Deretter deler vi dette på 5 for å finne den årlige kostnaden på kr 9 144. Deler vi dette igjen på 12 finner vi den månedlige kostnaden for å låne pengene, og denne ender opp med å være kr 762. Husk at denne kostnaden på sikt vil falle da du betaler tilbake pengene. Med andre ord er dette den isolerte kostnaden du må regne med det første året. Med et annuitetslån vil likevel summene holdes konstant enda forholdet mellom renter og nedbetaling varierer med tiden.

Her kan du altså låne kr 150 000 over en periode på 5 år, og kun betale kr 762 i renter og gebyrer hver måned. Det skal nevnes at denne renten ligger godt under det de fleste banker tilbyr sine kunder, men det er likevel fullt mulig å oppnå disse lave nivåene dersom du har en solid privatøkonomi å vise til. Et beløp på denne størrelsen gir deg mer frihet i hverdagen, og mange velger å benytte pengene på en etterlengtet ferie. Realistisk sett må du nok regne med en rente som ligger 3 – 4 % høyere, men som sagt er det ikke umulig å oppnå en slik avtale gjennom Lendo.

I tillegg lar Lendo deg også stifte en egen trygghetsforsikring på lånet ditt. Dette er en forsikring som dekker lånekostnaden i de tilfeller hvor du blir syk, taper arbeidsevnen eller utsettes for en ulykke. Den er ikke knyttet opp mot et spesifikt låneprodukt, og derfor vil du motta pengene direkte dersom uhellet først er ute. For å kunne tegne en slik forsikring er det viktig at du ikke allerede har noen sykdom, og at du ikke kjenner til en framtidig permittering eller tap av arbeid. Du må være fylt minst 18 år og den øvre aldersgrensen er satt til 60 år. Dette skyldes at de fleste nordmenn pensjonerer seg i denne alderen, og derfor er det ikke hensiktsmessig å tilby forsikringen til eldre individer.

Det stilles også krav om at du er bosatt i Norge og har en folkeregistrert adresse å vise til. Lendo er opptatt av at du som kunde har en fast tilknytning til riket og ikke oppholder deg i utlandet mer enn 6 måneder hvert år. Det finnes noen unntak for dette, for eksempel for norsker studenter som studerer i utlandet. Disse forblir en del av folketrygden enda de bor i utlandet over lengre perioder. Nedenfor kan du lære mer om hvilke andre produkter som tilbys og Lendo sin historie.

Selskapets historie og produktutvalg

sikkerhet-smart-enkelt-trygt-lendoUtenom forbrukslån tilbyr Lendo også videreformidling av boliglån. Vi har tatt en titt på denne løsningen for å se om den lever opp til den samme høye standarden. Norge har de siste par årene opplevd en rekordlav rente som følge av en økonomisk lavkonjunktur og fallende oljepris. Sentralbanken har på bakgrunn av dette valgt å presse rentene ned til rekordlave nivåer, som igjen har ført til en oppheting av boligmarkedet og press i prisene. I mange tilfeller finnes det likevel et stort sprik mellom de rentene norske banker tilbyr. Her kan noen få prosentdesimaler kan ha store utslag på kundenes sluttregning, og du må derfor ha et våkent sinn da du velger bank.

Lendo gir deg tilgang på tre forskjellige produkter relatert til finansiering av bolig. Den første er refinansiering av eksisterende gjeld, hvor de videreformidler søknaden til et stort antall banker og finansinstitusjoner. La oss si du sitter med et boliglån hos Bank A hvor du betaler en årlig effektiv rente på 3,2% av lånet. Har du kr 3 000 000 vil dette tilsvare en årlig sum á kr 96 000, og en månedlig rentekostnad på kr 8 000. Dette kommer på toppen av nedbetaling av selve lånet, og man er nødt til å sitte med en høy fast inntekt for å betjene disse utgiftene. La oss si at du deretter velger å søke om refinansiering hos Lendo og mottar et tilbud fra Bank B som ligger 0,3% lavere enn din eksisterende avtale. Det er snakk om små prosentandeler, men en slik endring vil faktisk medføre en årlig besparelse på hele kr 9 000. I Norge er det fullt mulig å skifte boliglånet over til andre banker, og din eksisterende bank har ingen rettigheter til å hindre deg fra dette.

Den neste muligheten du har er å søke om boliglån direkte gjennom Lendo. I et slikt tilfelle vil de sanke inn tilbud fra de fleste banker i landet hvor de konkurrerer om deg som kunde. Det er viktig at du husker på kravet til egenkapital som i skrivende stund er satt til 15%. I tillegg vil det tilkomme ekstra utgifter som følge av stiftelsesavgiften og kravet til megler. Ved å hente inn en lang rekke tilbud øker sjansen for at du får et billigere boliglån. I mange tilfeller vil det også hjelpe deg å være medlem av en landsdekkende organisasjon. LO Favør og Akademikerne har blant annet fremforhandlet gunstige avtaler på vegne av sine medlemmer som fører til lavere effektive renter på boliglånet.

Den tredje og siste muligheten har å gjøre med såkalte finansieringsbevis. Når du skal kjøpe bolig er det ikke alltid praktisk å ha pengene stående på konto da rentene vil begynne å løpe så fort de er utbetalt. Banker løser i dag dette ved hjelp av å utstede et bevis på finansiering. Dette er å regne som et sertifikat som viser at banken er forpliktet til å dekke kjøpet av boligen. Lendo hjelper deg oppnå dette på samme måte som andre ting, og mottar tilbud om slike bevis på bakgrunn av søknaden din.

Da det gjelder selskapets historie ble de lansert for noen få år siden av Schibsted. Dette er et mediekonsern i Norge som eier en lang rekke aviser, magasiner og nettbedrifter. Schibsted er blant annet eieren av Finn.no og har over 7700 ansatte i mer enn 25 land. Selskapet besitter dyp kunnskap om markedsføring på nett og har lyktes i sin virksomhet med låneformidling. Lendo er i dag en av de ledende aktørene på det norske markedet for videreformidling av forbrukslån, boliglån og refinansiering. Mye tyder likevel på at konkurransen er i ferd med å tilspisse seg, og nye konkurrenter kommer stadig inn på markedet.

Noen lurer nok på hvordan selskapet lykkes i å tjene penger ettersom de selv ikke låner ut penger til sine kunder. Svaret er ganske enkelt at bankene og utlånerne betaler en avgift til selskapet hver gang de inngår en avtale om lån. Hvis Ola Nordmann søker om et forbrukslån på kr 200 000 og får dette godkjent vil Lendo antakeligvis kreve inn et par tusenlapper for denne jobben. Til gjengjeld vil banken tjene mye mer penger, og er derfor villig til å dele noe av dette med låneagenten. Kun Lendo vet hvor mye penger de tjener på denne praksisen, men det er sikkert og visst at det er snakk om en del penger.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse