BB Finans

BB Finans tilbyr forbrukslån, refinansiering og kredittkort til sine kunder. Lær mer om disse produktene og de påfølgende vilkår.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Forbrukslån fra BB Finans

BB_FinansBanken markedsfører seg selv som en långiver med rask behandlingstid. Dette stemmer også godt med virkeligheten og de mulighetene du tilbys som kunde. Banken tilbyr i dag elektronisk signering og søknad, men for å benytte dette må du ha en Bank-ID registrert. Dette er en elektronisk brikke som gjør det mulig å signere lånedokumenter med en bindende erklæring. Kundebehandlerne hos BB Finans holder høy fart på saksbehandlingen, og vil ofte gi deg svar innen 2-3 timer. Så fort du har godtatt låneavtalen vil de løslate summen som overføres til din konto. Ettersom norske banker overfører penger seg i mellom til faste tidspunkter, forutsetter det at søknaden godkjennes før klokken 17.15 på hverdager. Du har naturligvis også muligheten for å signere skriftlig og benytte posten, men da må du regne med 3-5 dagers behandlingstid. Husk at en utbetaling på dagen forutsetter innsending av nødvendig dokumentasjon med søknaden. Dette inkluderer slike ting som selvangivelse og lønnsslipper. Det er også mulig at du blir bedt om ytterligere dokumentasjon ved større lånesummer, men dette varierer.

Et lån til forbruk hos banken kommer ut noen restriksjoner og krav om hva pengene benyttes til. Du har en tilgjengelig kredittgrense på 250 000 som er den maksimale summen banken tilbyr. Dette er halvparten av hva en del andre banker tilbyr, men gir fortsatt tilgang på en god porsjon kapital. Alle lånesøknader baserer seg på en individuell vurdering hvor banken analyserer din eksisterende inntekt, gjeld og generelle økonomiske livssituasjon. Dersom du har en solid personlig økonomi er det mulig å oppnå svært lave nominelle enter på forbrukslånet. Når det gjelder nedbetaling tilbys du hele 10 år for å betale tilbake det du skylder. Dette gjør det mulig å betale tilbake lånet i mindre puljer som forenkler håndteringen av andre finansielle forpliktelser. For å illustrere lånekostnaden har vi valgt å benytte selskapets egen lånekalkulator.

I dette eksempelet velger man å låne kr 100 000 med en løpetid på 10 år. Her opererer selskapet med tre forskjellige rentenivåer for å illustrere kostnaden basert på en nominell rente.

1. Nominell rente på 7,80%. Månedlig nedbetaling tilsvarer kr 1 260.
2. Nominell rente på 14,80%. Månedlig nedbetaling tilsvarer kr 1 662.
3. Nominell rente på 19,9%. Månedlig nedbetaling tilsvarer kr 1 990 .

Så hvilket alternativ kan du forvente? Det er jo best å kunne forholde seg til den effektive renten der alle gebyrer og kostnader inkluderes. Uheldigvis har banken en rotete hjemmeside hvor mye av denne informasjonen mangler. Det er ikke mulig å spekulere i at dette gjøres med overlegg, men som kunde har man krav på å kunne lese regneeksempler. Forhåpentligvis kommer BB Finans til å gjøre endringer med hensikt å informere sine kunder på en mer oversiktlig måte i framtiden. Banken tilbyr mer enn kun forbrukslån og det neste produktet vi skal snakke om er kredittkort.

Kredittkort fra BB Finans

Kredittkortet kalles Credits Visa, og tilbyr en maksimal kredittgrense på kr 100 000. Dette ligger innenfor normalområdet blant andre kort i Norge. Banken profilerer kortet som et gebyrfritt alternativ og dette stemmer i stor grad med virkeligheten. For det første betaler du ikke årsavgift, og det samme gjelder for etableringen. Videre er det helt gebyrfritt å ta ut penger fra minibanker i Norge såvel som utlandet. Dette står i kontrast med andre kort på markedet hvor man ofte betaler 1-4% av summen per uttak fra minibank, og trekker opp kortets vurdering markant. Kortet er ukjent for nordmenn flest og det skyldes at det først kom på markedet i år 2012.

Videre blir du tilbudt en rentefri nedbetaling på hele 51 dager, og dette gir deg økt fleksibilitet i den økonomiske hverdagen. Det som også skiller seg ut er at kortet inkluderer en fullverdig reise og avbestillingsforsikring. Som med andre kort plikter man å belaste kortet med mer enn 50% av reisekostnadene. Dette er enkelt å oppnå, og som regel holder det å betale for flyreisen og hotelloppholdet på forhånd for å dekke kravet. Du kan i tillegg få dekket inntil tre andre medreisende.

Vi har tatt en titt på selskapets hjemmeside for å lære mer om vilkårene forsikringen tilbyr. Med en slik forsikring kan du for eksempel få refundert inntil kr 2 000 kroner per person dersom bagasjen er forsinket. Sistnevnte har en begrensning på kr 8 000, som inkluderer alle fire familiemedlemmer. I tillegg kan du få en kompensasjon på 15 000 ved avbrutt reise, så fremt dette dokumenteres skriftlig gjennom legeerklæring. Forsikring tilbys i samarbeid med AIG, som er et multinasjonalt forsikringskonsern med hovedbase i Nederland. Utover dette har kortet også en del andre fordeler som burde fremheves.

Som eier av kortet kan du ta del i det såkalte Visa Gullkammer programmet. Dette er et spesielt fordelsprogram i regi av kortoperatøren Visa. Her er det mulig å oppnå høye rabatter på utvalgte varer. For eksempel fremmet de nylig en kampanje hvor kortholderne fikk 12% avslag på alle flyreiser hos AirFrance. I tillegg ble de tilbudt 10% avslag på kjøp av sko i utvalgte norske nettbutikker. Følger man med på Visa sine oppdateringer er det mulig å gjøre en lang rekke røverkjøp, og dette får du kun som eier av et Credits Visa. Kortet er relativt ukjent på det norske markedet, og er sterkt undervurdert. Vi spår at kortet vil bli et populært alternativ i tiden framover, og da særskilt grunnet mangelen på gebyrer.

Annen nyttig informasjon

Utenom kredittkort og forbrukslån kan du også vurdere å skaffe refinansiering gjennom BB Finans. For det første får du tilgang på en egen lånekalkulator. Her kan du legge inn ønsket lånesum og hvor lang løpetid du ønsker. Dette gjør det enklere å regne ut en omtrentlig månedskostnad på forhånd. Her lyktes vi i å finne litt informasjon om selskapets effektive rente. På en av sidene skriver de at den effektive renten vil være minimum 8,9%. Tatt i betraktning av kostnadene som tilkommer er det sannsynlig at dette tallet vil være høyere. For det første blir du belastet med et etableringsgebyr på kr 990, og et termingebyr på kr 40. Du kan maksimalt søke om 15 års nedbetaling, og forsinkelsesrenten er satt til 8,5% per år. Merk deg at den tilgjengelige lånesummen er kr 250 000 for refinansiering. Du burde velge refinansiering av gjeld i de tilfeller hvor du sitter med et stort antall ubetalte regninger og forpliktelser. Når du refinansierer vil omtrent alle smålån slettes, og du kan starte på nytt med én enkelt långiver. I tillegg er det ofte store summer å spare på en slik løsning dersom du sitter med eksisterende gjeld som har høy effektiv rente.

BB Finans har sitt hovedkontor i Bergen og er underlagt Finanstilsynet som overordnet myndighet. Selskapet ble stiftet i 1976, og er derfor et av de eldste selskapene på det norske markedet som retter seg spesifikt mot tjenester innen forbrukerfinansiering. I styrets årsberetning for 2014 får man et sjeldent innblikk i selskapets finansielle situasjon. Her kan man lese at selskapet leverte EAT (Netto fortjeneste etter skatt) på ca. kr 5 000 000 ved slutten av regnskapsåret. Dette betyr at driften er svært lønnsom, og den har ligget stabilt de siste årene. Styret legger også vekt på ansvarlig drift og forebygging av hvitvasking og korrupsjon. Som er norskregistrert foretak plikter de å følge hvitvaskingsloven, og krav til personvern for kundene.

I årsrapporten kan man også lese at selskapets største utfordringer relaterer seg til nedskrivninger på misligholdte lån. Av den grunn er det naturlig å anta at selskapet har et sterkt fokus på prosessen bak vurderingen av søknader. De avslår momentant alle søknader fra individer med betalingsanmerkninger. Dette står i samsvar med den ordinære praksisen i finansbransjen. Banken tilbyr ingen fysiske filialer til sine kunder, og all virksomheten er elektronisk. Det er viktig at kunden har tilgang på egen Bank-ID, slik at de kan fremvise en bindende elektronisk signatur. Dette gjør det enklere for kunden å motta pengene på konto, ved at man slipper en langsom postgang.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse