Forbrukslån

Her finner du informasjon om norges mest populære forbrukslån. Les mer om vilkår, rentenivåer og hvilket lån som passer deg best (spesielt anbefalte:*).

Våre omtalte forbrukslån

Norges beste forbrukslån

Tilbud på lån fra MonobankEks 13,3% 220K,10år kost 179120 tot399120

Lån fra Monobank


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 10 000 – 500 000
  • Lån til alle formål

Anbefalt

Lån 10 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse
Tilbud på lån fra MonobankEks 13,3% 220K,10år kost 179120 tot399120

Lån fra Instabank


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Lån tilpasset deg og din hverdag

Lån for deg over 30

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse
SantanderEff.rente:
16,7% 65000 5år Kost28908 Tot93908

yA Bank lån


  • Aldersgrense: 23 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år
  • Rente: 8,95% - 21.90%Avdragsfri periode!

Lån 25 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

forbrukslanI dag kan et antall banker og kredittselskaper vise til egne låneprodukter, skreddersydd for norske forbrukere. Det er vanlig praksis at banker velger å sette et navn på lånet sitt, og at de benytter dette aktivt i markedsføringen av egne produkter. Derfor finner du i vår oversikt en del produkter som bærer bankenes navn. Ser du for eksempel et lån som heter yA Forbrukslån eller Nordax lånet, betyr dette at lånet utstedes av den respektive banken. Et lån til forbruk er satt sammen av en rekke faktorer som styrer lånets verdivurdering. Det første du burde tenke på er nedbetalingstiden, og hvorvidt du har økonomi som kan støtte de månedlige avdragene. Deretter burde du kikke på rentenivåer, og hva den effektive rentesatsen pålyder. Dersom alle disse er å regne som gunstige burde du ta en titt videre på selskapene og hvilke teknologiske løsninger de tilbyr.

Når du skal låne penger er det viktig å ha fokus på de vilkårene som følger med avtalen. Alle banker i Norge er bundet av et felles regelverk som beskytter deg som kunde. Likevel finnes det en del variasjoner i henhold til generelle betalingsvilkår og de renter som hvert forbrukslån tilbyr. Noen banker velger for eksempel å inkludere etableringsgebyr og termingebyr mens andre utelukker dette i sin helhet. Et forbrukslån blir ikke nødvendigvis dyrere dersom det inkluderes slike gebyrer, og du burde utelukkende fokusere på den effektive renten, og hvilket utslag den gir på sluttprisen.

Husk også at forbrukslån kommer uten krav til sikkerhet. Det betyr at bankene må stille seg bakerst i køen i de tilfeller hvor andre kreditorer også krever inn penger fra en skyldner. Av den grunn har bankene et høyt fokus på kredittverdighet, og hvorvidt de er sikre på at du vil betale regningene dine i tide. Dette er også grunnen til at rentenivåene kan variere stort mellom hver bank. På bakgrunn av dette har vi valgt å sette opp oversikt som inneholder norges beste og rimeligste forbrukslån. Bruker du denne guiden aktivt kan det spare deg for både tid og penger.

Renter på forbrukslån

rente-lendoUnder vår vurdering av forbrukslån finner du detaljerte regneeksempler for hvert forbrukslån med informasjon om nominelle og effektive renter. Når du låner penger er det viktig å vite eksakt hvor mye penger det er snakk om, og hva du betaler i isolerte rentekostnader. Et lån kan i hovedsak brytes ned i tre deler, hvor disse er månedlig terminbeløp, rentekostnad og nedbetaling. Det månedlige terminbeløpet refererer til både nedbetalingen og rentekostnaden, som er den summen du ender opp med å betale i helhet hver måned. Rentene er den isolerte kostnaden du må betale kun for å låne penger, og gjenspeiler bankens fortjeneste. Nedbetalingen er derimot en tilbakebetaling av de pengene du fikk utbetalt i samsvar med låneavtalen.

En viktig faktor å huske på når du låner penger er nedbetalingstiden. I dag vil de fleste lån som tilbys være såkalte annuitetslån, som holder terminbeløpet konstant. I et annuitetslån vil forholdet mellom renter og nedbetaling forskyves over tid, hvor rentenivået utgjør majoriteten av nedbetalingen i begynnelsen. Over tid vil denne summen minskes og føres over til en ren nedbetaling av lånet. Husk også at tilbakebetalingsperioden har mye å si for kostnaden på forbrukslånet. En lang nedbetalingstid fører til høyere kostnader for deg som kunde pga. «renters-rente» prinsippet. Likevel kan det i mange tilfeller være gunstig å betale tilbake pengene over tid da den økonomiske belastningen blir enklere å håndtere. Du burde også sjekke hvert lån opp mot den enkelte banken, og lese mer om hver av disse på vår bank side.

Verdt å vite om forbrukslån

activityDu vil ofte kunne komme på tvers av lånemeglere, hvor finansielle produkter blir promotert på vegne av andre banker og kredittytere. Disse meglerne har lov til å promotere disse produktene og er å regne som fullverdige selgere av finansielle produkter. Vi har satt opp en liste over norges mest populære forbrukslån, og det relativt vanlig at du finner disse hos andre lånemeglere. Ønsker du å lese mer om hver megler finner du mye nyttig informasjon på våre sider.

Når du leser om hvert forbrukslån vil du også finne informasjon om noen av generelle vilkårene og bankenes tekniske løsninger. Blant de bankene som utsteder disse forbrukslånene er det mange som tilbyr en integrering med Bank-ID. Dette er en elektronisk løsning som lar deg signere lånedokumentet på din egen PC eller mobiltelefon. Når du skal låne penger er det best om de utbetales så raskt som mulig, og derfor kan denne løsningen være til stor hjelp.

I vår oversikt finner du informasjon om en lang rekke varierte lån og tjenester. For å nevne noen eksempler har vi bl.a. kikket på Balanselånet som utstedes av Resurs Bank. Her er det mulig å låne inntil kr 300 000 uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. Vi har også vurdert det som kalles Collector Lånet som utstedes av Collector Bank. Med dette lånet har du en maksimal kredittgrense på kr 100 000 og nedbetalingstid på 10 år. Du finner informasjon om disse og en lang rekke andre forbrukslån i denne oversikten. Den maksimale lånesummen du kan oppnå i markedet er i skrivende stund kr 500 000, og nedbetalingstiden kan strekke seg til hele 15 år.

Å ta opp et forbrukslån handler om å gjøre en grundig totalvurdering av alle vilkår og den banken du låner penger fra. Banker har i dag forskjellige vilkår avhengig av hvor mye du ønsker å låne, og man kan si at et lån blir dyrere desto mer man ønsker å låne. Et forbrukslån kan også benyttes til hva du selv ønsker, og til forskjell fra andre lån vil ikke banken kreve sikkerhet i noen av dine eiendeler. Forbrukslån er spesielt populære på grunn av sin allsidighet ved at de kan benyttes til alt fra ferie og oppussing til betaling av utestående regninger. Husk at du også kan benytte disse lånene til å refinansiere annen gjeld du måtte sitte med, og at du fort kan spare tusenvis av kroner på dette.