Balanselånet fra Resurs Bank

Balanselånet er et forbrukslån som tilbyr inntil kr 300 000 i kreditt. Lånet utstedes av Resurs Bank og kan nedbetales over inntil 12 år.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Litt om Balanselånet

ResursBank_Logo (1)Balanselånet er et forbrukslån som utstedes av Resurs Bank, et svensk finansselskap som har gjort sitt inntog i Norge de siste årene. Balanselånet er et fullverdig forbrukslån og det betyr at det er usikret. Når du låner penger vil ikke banken kreve sikkerhet i dine eksisterende eiendeler, enda ubetalte regninger kan innkreves på andre måter. Viktigst av alt er likevel den frie disponeringsretten. Det betyr at du kan benytte pengene på hva enn du selv ønsker, og at det ikke stilles noen krav fra bankens side. Lånet passer derfor godt til kjøp av varer og tjenester som banken ellers ikke ville godtatt med andre låntyper. Eksempler på dette er feriereiser, klær, inventar og oppussing.

Kredittgrensen er satt til kr 300 000 som er helt middels sammenlignet med en del andre alternativer. I dag er den maksimalt tilgjengelige lånesummen kr 500 000, og den tilbys kun av et fåtall norske banker. Det skal fremheves at kr 300 000 holder til å finansiere de fleste kjøp av varer og tjenester i dagens samfunn. Du kan også velge en nedbetaling på inntil 12 år, som ligger 3 år lavere enn det som er maksimalt tilgjengelig på markedet. For å få dette lånet innvilget kreves det at man oppfyller en del vilkår på forhånd som vi skal forklare nærmere.

For det første må man ha fylt minst 25 år på det tidspunktet man søker om balanselånet. Dette er en del høyere enn hva flere andre banker krever, og er ment for å kunne luke ut unge låntakere. Det stilles også krav om at søker er i fast arbeid, og kan vise til en inntekt i foregående år på minst kr 250 000. Med andre ord vil banken forsikre seg om at søkeren har en fast inntekt og dermed evne til å betjene gjelden på løpende basis. Det er også viktig at man ikke har noen betalingsanmerkninger eller utestående inkassosaker registrert på navnet sitt.

Når man skal ta opp et forbrukslån vil rentene variere i henhold til betalingsevne, og dette prinsippet gjelder på samme måte hos Resurs Bank. Etter å ha sendt inn dokumentasjon om inntekt, gjeld og formue vil de gi deg et tilbud om et rentenivå i samsvar med deres anslåtte risiko. Banker er i hard konkurranse med hverandre om å skaffe nye kunder og du kan av den grunn be om en lavere rente dersom du mener det er riktig. Det eneste du risikerer er at banken sier nei til mot tilbudet.

Resurs Bank har en egen lånekalkulator på sin hjemmeside, og vi har benyttet denne for å hente fram et typisk kostnadseksempel.

Her velger man å låne kr 200 000 med en nedbetaling på 7 år. Den effektive renten er satt til 14,38% og inkluderer alle gebyrer som følger med lånet. Blant det som påvirker den effektive renten finner vi et etableringsgebyr på kr 950 og et termingebyr på kr 40. Her ender du opp med å betale et månedlig avdrag på kr 3694 som medfører en totalkostnad på kr 310 296. Både gebyr til etablering og terminkostnad står i samsvar med vanlig praksis i dagens marked. Les videre for å lære mer om selve søknadsprosessen, og den informasjonen du må fylle ut.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Slik søker du om balanselånet

Skjermbilde fra Rersurs Banks lånesider

Skjermbilde fra Rersurs Banks lånesider

Når du skal søke om balanselånet burde du først benytte lånekalkulatoren på egenhånd. Til forskjell fra en del andre banker har du ikke muligheten til å sette inn egne renter eller lese forskjellige rentesatser. Du kan kun basere anslaget på den renten Resurs Bank benytter, som i skrivende stund beløper seg til 14,38%. Dette mener vi kan være en noe kunstig lav rente, ettersom mange kunder ender opp med å betale en høyere prosentandel av lånet sitt.

Å søke om lånet er derimot relativt enkelt. Etter å ha fylt inn ønsket lånesum og nedbetalingstid trykker du på «søk nå» knappen og blir videresendt til en ny side. Du har muligheten til å legge inn medsøker, og det betyr at en annen person også garanterer for lånet. Dette passer bra i de tilfeller hvor man søker om finansiering til glede for flere i husholdningen, slik som en oppussing av hjemmet. Selve søknaden er delt opp i forskjellige kategorier og den første handler om din personinformasjon. Her må du legge inn navn, epost, telefonnummer, personnummer og en epost adresse. I tillegg stilles det spørsmål ved din utdanning, arbeidsforhold og hvorvidt du er norsk statsborger. Som utenlandsk statsborger kan du muligens få et lån innvilget, men da må du ha bodd og jobbet i landet en del år i forveien.

Den neste kategorien kalles husholdningsinformasjon. Her stilles det spørsmål om alt fra antall barn i husholdningen til hvor mange biler du og din eventuelle partner eier. Dette tar ikke særlig rask tid å fylle ut, og er unnagjort på noen få minutter. Den siste delen kan derimot være litt kronglete å fylle ut, da du får spørsmål om eksisterende gjeld og forpliktelser. Her blir du bedt om å oppgi all den gjelden du sitter med for øyeblikket og hvem som er kreditor. Det er viktig at du er så nøye som overhodet mulig når du fyller ut denne informasjonen, ettersom Resurs Bank vil gjennomføre en dobbeltsjekk av dette senere.

Vær også forberedt på å måtte oppgi dokumentasjon på inntekt, gjeld og formue. Dette skjer vanligvis ved at banken ber om kopier av dine to siste lønnsslipper og siste års selvangivelse. Grunnen til at dette forespørres er ganske enkelt at banken ønsker skriftlig bevis på inntekten din. I selvangivelsen er det også mulig å lese av siste års inntekter, og hvorvidt det du har oppgitt i søknaden stemmer. Er du selvstendig næringsdrivende er det mulig at kravet er noe strengere, og det er ikke uvanlig at bedriftseiere blir bedt om dokumentasjon for inntekt over de to siste årene.

Les videre for å lære mer om selskapets tekniske løsninger og hva de kan tilby deg som kunde.

Litt om Resurs Bank

Resurs Bank eier også andre norske banker, hvor en av disse er yA Bank. Sistnevnte er kjent som en av de aller beste aktørene på det norske markedet for tilbud av forbrukslån. Ønsker du å benytte yA Bank kan du klikke her(sett inn lenke) for å lese mer. På linje med andre aktører i markedet har Resurs Bank mottatt tillatelse fra det norske Finanstilsynet til å drive utlånsvirksomhet i landet. De tilbyr mer enn kun forbrukslån, og kan i skrivende stund også vise til tjenester innen låneforsikring og refinansiering.

Å benytte Balanselånet til refinansiering kan være en gode ide dersom du sitter med krav som bærer en høy effektiv rente. Har du dyr kredittkortgjeld og regninger som stammer fra varefinansiering kan det være store penger å spare på en slik løsning. Måten dette fungerer på er enkel, ved at du får utbetalt et større lån fra Resurs Bank som en engangsbetaling. Deretter benytter du disse pengene til å slette de utestående krav du måtte sitte med. I Norge har du en lovpålagt rettighet som sier at du kan slette all gjeld før utløpsdato uten ekstra omkostninger. Derfor er dette noe du burde benytte deg av aktivt.

Nettsiden er forøvrig enkel å benytte, med fokus på brukervennlighet. Som sagt gjør lånekalkulatoren det lettere å estimere de månedlige utgiftene relatert til forbrukslånet, og du kan dermed planlegge ditt månedlige økonomiske budsjett på forhånd. Det er også mulig å signere papirene elektronisk på nett ved hjelp av Bank-ID. De fleste Nordmenn benytter i dag denne løsningen for å logge seg på nettbanken hvor man overfører penger til andre og betaler dagligdagse regninger. Grunnen til at man kan gjøre dette på nett er muligheten til å identifisere seg selv og dermed signere juridisk bindende papirer på egenhånd. Dette gjør at du også kan signere et lånedokument elektronisk ved hjelp av Bank-ID. Hvis papirene ble sendt i posten ville det til forskjell ha tatt en uke å få de sendt fram og tilbake. Mye av hensikten med et forbrukslån er muligheten til å få pengene utbetalt så raskt som mulig.

Det er også enkelt å komme i kontakt med bankens kundeservice. Du har valget mellom å ringe de på nummer 63 00 18 06 alle hverdager mellom 08.00 og 17.00. Du kan også sende en epost til balanselanet@resursbank.no. Som kunde er man avhengig av å kunne kontakte banken på en effektiv og hurtig måte, og Resurs Bank oppfyller dette vilkåret. En profesjonell og vennlig kundeservice står klar til å svare på de spørsmål du måtte sitte med.

Sist men ikke minst har banken inkludert en rekke nyttige artikler på sin hjemmeside. Det første er en egen side dedikert til å besvare vanlige spørsmål. Her finner man som kunde svar på de fleste problemstillinger relatert til forbrukslån, forsikring, refinansiering og sparing. Du burde også ta en titt på bankens egen blogg hvor de regelmessig legger inn oppdateringer om nyttige økonomiske temaer.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse