Lån uten sikkerhet

Hvor mye ønsker du å låne? Her finner du mye nyttig informasjon om hvilke lånesummer som tilbys på markedet og hva som passer best.

Våre anbefalte lånemeglere

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse
Tilbud på lån fra nova finansEff. rente 15,8%, 65.000 kr. over 5 år, etablering 950,-, Totalt: 92.354 kr.

Lån fra Nova Finans


  • Uforpliktende og gratis
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Enkelt skjema!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Sett opp et budsjett

forbrukslanTrenger du et forbrukslån, men er usikker på hvor mye du ønsker å låne? Uavhengig av hva du ønsker å benytte pengene til burde du vurdere å sette opp et budsjett på forhånd. Se hvor mye penger du har liggende selv og hva du trenger for å dekke kostnadene. Begynn med å vurdere kostnadene for det du skal kjøpe, og skriv opp summen. Legg deretter inn en feilmargin, og et beløp for uforutsette utgifter. Det er viktig at du har litt ekstra penger liggende i tilfelle du plutselig mottar uforutsette regninger og utgifter. Et eksempel hvor forbrukslån kan være nyttig er betaling av feriereiser. De fleste Nordmenn velger å benytte feriepengene til å finansiere dyrere kjøp av reiser til utlandet. Problemet er at pengene ikke utbetales før i Juli måned, og at man derfor må vente i lang tid.

Skal man oppnå gunstige priser på disse turene burde man booke hotell og feriereiser i god tid på forhånd. I slike tilfeller burde du vurdere å ta opp et forbrukslån, ettersom rentekostnadene som oftest blir lavere enn hva du måtte betale for å kjøpe pakkereisen på et senere tidspunkt. Her kan du for eksempel låne kr 50 000 til forbruk, som vil dekke det meste av avgifter relatert til utenlandsreiser. Her kan du altså betale for både hotell og flyreiser på forhånd, og deretter benytte feriepengene til nedbetaling når den tiden kommer.

Å ta opp forbrukslån er et ypperlig alternativ for de som ønsker å finansiere sine ønsker og drømmer. Du har også god fleksibilitet i henhold til hvilke summer du ønsker å låne. I dag kan du skaffe lån til forbruk mellom kr 5 000 og kr 500 000. Dette sørger for at du kan kjøpe/finansiere det meste som er på markedet. Lån som overstiger dette beløpet vil alltid kreve sikring i eksisterende eiendeler, og derfor er ikke forbrukslån en passende løsning i slike tilfeller.

Hvilken sum trenger du?

promo-tlg-041214Her finner du en rekke artikler som omhandler forskjellige lånesummer med forbrukslån. Fordelen med dette er først og fremst de detaljene som står om hvert lån, og hva du kan forvente i rentekostnader. Når du skal vurdere hvilken sum du trenger, er det viktig at du har et budsjett som kan dekke de månedlige kostnadene. Dette inkluderer både renter og nedbetaling av selve lånesummen. Du kan også finne informasjon om en rekke aspekter ved de forskjellige lånene og de vilkårene bankene stiller.

Ønsker du for eksempel et forbrukslån på kr 20 000 burde du bruke en bank som tilbyr litt lavere etableringsgebyr. Et eksempel på dette er Nordax lånet, hvor du kan oppnå en effektiv rente helt ned til 10,87%. I tillegg burde du også vurdere OPP Finans i de tilfeller hvor du har behov for å låne et større beløp med penger. Denne banken lar deg låne inntil kr 500 000, som er den maksimale summen på markedet. Et mellomstort beløp kan derimot skaffes fra en lang rekke banker på markedet, og det viktigste er at du mottar gunstige vilkår for nedbetaling.

Lån riktig sum

promo-customer-041214Husk at du burde låne den summen du behøver, og ikke noe som ligger under eller over. Det er viktig at du benytter pengene til å kjøpe noe du virkelig har behov samt at du investerer med måtehold. Velger du å låne for lite penger, vil du muligens ha behov for å kontakte banken på nytt og be om ekstra kreditt. Problemet med dette er at du kan måtte betale et nytt etableringsgebyr, som koster en god del kroner i de fleste tilfeller. Velger du derimot å låne for mye penger, er fristelsen stor for å benytte kapitalen på ting man egentlig ikke har behov for. Det beste er å investere i noe håndfast som du kan dra nytte av med hele familien. Et godt eksempel på sistnevnte er finansiering av oppussing i hjemmet, hvor både du og resten av beboerne drar glede av investeringen.

Beløpet på det forbrukslånet du tilbys kan også variere i henhold til din kredittverdighet og hva banken mener er riktig. La oss si at har en kredittscore på 550 som ligger midt på treet. Den norske kredittskalaen varierer mellom 1 og 1000, hvor sistnevnte er den aller beste scoren. Hvis du søker om å låne kr 200 000 er det mulig at banken vil komme med et mot tilbud på kr 150 000 basert på den kredittscoren du har stående. I et slikt tilfelle er det viktig å vite hvilken margin du har å gå på, og hvorvidt den nye lånesummen vil holde til å finansiere utgiftene dine.

Leter du etter et billig og gunstig forbrukslån burde du også vurdere å søke om lån hos Santander. Den spanskeide storbanken tilbyr i dag forbrukslån uten noen form for gebyrer og ekstrakostnader. Det gjør jobben din enklere, ved at du kun trenger å forholde deg til den oppgitte renten. Her kan du også oppnå svært gunstige renter som i skrivende stund strekker seg ned til 11,90%. Ditt endelige rentenivå vil naturligvis avhenge av din kredittverdighet og den risikoen banken tillegger søknaden din.