Ikano bank

Ikano bank tilbyr sine kunder varierte banktjenester. Kredittkort og forbrukslån utgjør kjernen i selskapet. Du tilbys også refinansiering.

Forbrukslån fra Ikano Bank

Ikano Bank 17,8% 65000 5år Kost30872 Tot95872

Søk nå via Finansa

 • Søk hos 11 banker samtidig
 • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
 • Aldersgrense: 25 år

Gratis, og uforpliktende

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

ikano-bank-forbrukslanIkano Bank har sin opprinnelse i IKEA konsernet som er verdenskjent for sine billige møbler og inventarprodukter. Selskapet baserer seg på utlån til forbruk og tilbyd av kredittkort. Vi begynner med å ta en rask titt på det forbrukslånet Ikano tilbyr og vilkårene du kan forvente som kunde. Et forbrukslån gir deg mulighet til å realisere drømmer og ønsker du har båret på i lang tid. Hos Ikano får du en kredittgrense på kr 200 000, som er den maksimale tilgjengelige lånesummen. Dette er nok til å realisere de fleste prosjekter, men tilsvarer kun 40% av den lånesummen en del andre selskaper kan tilby. Ikano markedsfører seg som et billig alternativ med fokus på den nominelle renten. I skrivende stund forteller de at denne ligger på 8,9%, men spørsmålet blir hva den virkelige rentekostnaden egentlig utgjør?

Med forbrukslån fra Ikano Bank må du regne med å betale en del ekstrakostnader. Det første som legges til er en etableringsavgift som pålyder kr 900, og deretter et termingebyr på kr 50. Som med andre lån til forbruk stilles det ingen krav om sikkerhet, og du kan velge å nedbetale lånet over 12 år. Med en lang nedbetalingsperiode kan du oppnå et lavere månedlig avdrag, og dette gjør det enklere å betjene lånet. På den andre siden er det viktig å huske at en lang nedbetaling fører til en merkostnad på sikt. Ikano markedsfører lånet med en effektiv rente som ligger noe høyere enn det man finner andre steder på markedet. Det er vanskelig å anslå et eksakt rentenivå, ettersom det avhenger av søkerens personlige økonomi og inntekt. Likevel kan vi benytte regneeksempelet på selskapets hjemmesider for å illustrere den normale kostnaden.

I dette eksempelet velger låntaker å skaffe kr 65 000 i forbrukslån med en løpetid på 5 år. Her er den nominelle renten satt til 14,5%, som kan pålyde hele 19% i visse tilfeller. Med et etableringsgebyr på kr 900 oppnår du en effektiv rente på 17,89%. Etter å ha betalt ned lånet over den fastsatte perioden ender du opp med en total kostnad på kr 96 030. I dette eksempelet kan man se at kostnaden for å låne penger tilsvarer kr 31 030 som er den isolerte rentekostnaden. Ønsker du å låne penger fra selskapet kan du også stifte forsikring, som ofte er en stor fordel.

Forsikringen på lån tilbys med hensikt å dekke kundens nedbetaling i de tilfeller hvor uventet sykdom, dødsfall eller arbeidstap inntreffer. Kravene som stilles er blant annet at søkeren må være under 63 år, og at individet ikke har kjennskap til eksisterende sykdom eller risiko for oppsigelse. Det er fullt mulig å tegne slik forsikring etter at lånet har blitt innvilget, så fremt man oppfyller de kravene som stilles. Videre må søkeren være i fulltidsarbeid som medfører krav om minst 16 timer jobbing hver uke. Kostnaden på forsikringen er relativt lav, og pålyder kun 8% av den månedlige betalingen på det du har lånt. Har du en medlåntaker betaler denne 4% i tillegg for sin andel av forsikringen, som betyr at summen ender opp med å være 12%. Hvis din månedlige nedbetaling er kr 2 000 vil du altså betale kr 160 i forsikringspremie for å dekke deg selv mot dødsfall, arbeidsuførhet eller oppsigelse. Det neste vi skal vurdere er kredittkortet som utstedes av Ikano og de vilkårene det tilbyr.

Kredittkort fra Ikano Bank

Ikano Visa

Ikano Visa


 • 1% drivstoffrabatt og 2% hos Shell
 • 1% rabatt i alle matbutikker
 • Meget lav rente

Kredittramme:

5 000 kr – 100 000 kr
Bestill her!
Annonse

Ikano-VisaKredittkortet er et spennende alternativ som kan gi brukeren en del fordeler ved bruk. Flaggskipet blant de kortene selskapet utsteder heter Ikano Visa. Dette er et fullverdig kredittkort med en kredittgrense opptil kr 100 000. Denne grensen ligger en del høyere enn hva man ofte ser hos andre kort, og gir deg som kunde ekstra god fleksibilitet. Dersom du trekker kortet for et beløp over kr 2 500 har du muligheten til å utsette betalingen inntil 9 måneder. Dette er mye lenger enn den vanlige 2 måneders grensen på markedet, og burde fremheves som en fordel med Ikano Visa. Merk at denne utsettelsen koster penger, og at ilegges et gebyr i henhold til hvor lang utsettelse du ønsker.

Med kortet får du også tilgang på din egen fordelsportal, med egne rabatter for utvalgte varer og tjenester. Dette er å regne som en cashback rabatt ved at pengene trekkes fra kortregningen din ved månedsslutt. I skrivende stund tilbys du 5% cashback rabatt på alle kjøp hos restauranter og spisesteder. I Oktober måned vil derimot cashback rabatten øke til 6% og være gjeldende innenfor bil og relevant tilbehør. Utenom dette kan du dra nytte av rekke andre rabatter, slik som 1% cashback på alt kjøp av drivstoff. I tillegg får du den samme cashback rabatten på kjøp av dagligvarer og mat.

Det er heller ingen årsavgift på kortet, og du slipper unna mange av de vanligste gebyrene ved etablering, kjøp og e-faktura. Da det gjelder betalingsutsettelsen er det som sagt viktig å merke seg at det tilkommer en ekstrakostnad. I skrivende stund koster det kr 950 å utsette en betaling i 9 måneder. Du kan derimot velge å utsette betalingen i kortere intervaller, som medfører lavere kostnad. Å kunne utsette betalingen gir deg økt fleksibilitet i de tider hvor det er vanskelig å få endende til å møtes. Mottar man for eksempel en uforutsett regning kan det være greit å søke om betalingsutsettelse.

Utenom Ikano Visa tilbyr de også en løsning for handel på Ikea. Med Ikea kortet kan du handle møbler og annet inventar hos selskapets butikker mot et gebyr på kr 45. Det tilbys inntil to rentefrie betalingsmåneder hvert år, og du har samme mulighet til å utsette betalingen som med kredittkortet. Merk deg at de samme reglene gjelder, hvor du må betale et ekstragebyr for utsatt betaling. Kortet kan også kun benyttes i de tilfeller hvor du handler for mer enn kr 2 500, og du kan få inntil kr 100 000 i kredittgrense. Ettersom Ikea er kjent som en lavprisbutikk er dette mer enn nok til å handle de varene du har behov for.

Selskapet utsteder også Shell Mastercard, som er et skreddersydd alternativ for drivstoffkunder. Kortet har en kredittgrense på kr 75 000 med en rentefri betalingsutsettelse på 50 dager. Kortet kan enkelt benyttes over hele verden, og gir deg gunstige cashback rabatter ved kjøp av bensin og diesel på Shell stasjoner landet rundt. I skrivende stund oppnår du 40 øre avslag per liter ved hjelp av Trumf bonus, og dette kan hjelpe deg kutte den månedlige drivstoffregningen betraktelig. Inngår du Shell avtalen utenom vil du kunne oppnå hele kr 1,10 cashback per fylte liter.

Historien bak Ikano Bank

Ikano tilbyr mer enn bare forbrukslån og kredittkort. De har også spesialisert seg på refinansiering av eksisterende gjeld. Nettsiden er svært enkel å bruke og du har tilgang på en egen lånekalkulator. Det kan være vanskelig å beregne løpende renter på et annuitetslån, og selskapet hjelper deg langt på vei med forarbeidet. Da det gjelder historien til Ikano Bank så strekker denne seg over 20 år tilbake i tid.

Selskapet så dagens lys i 1991, da det ble etablert i Norge under navnet Ikano Finans. I 2009 gjennomførte selskapet en større omstrukturering da de slo sammen alle de individuelle finansenhetene til et større selskap. Resultatet ble Ikano Bank, og i dag er de blitt et populært alternativ blant norske låntakere. Selskapet er basert på kjerneverdiene til det Svenske møbelselskapet Ikea. De har fokus på å tilby billige og fornuftige produkter til vanlige mennesker. Morselskapet heter Ikano Gruppen, og dette er igjen eid av Kamprad familien som grunnla Ikea. I dag har selskapet sitt hovedkontor i det lille europeiske landet Luxembourg med over 4000 ansatte medarbeidere. Morselskapet er involvert i en lang rekke forretningsområder, og blant disse finner man forsikring, varehandel og eiendomstransaksjoner.

Selskapet har sitt hovedkontor i Asker hvor 66 fulltidsansatte jobber med bankens daglige virke. Det er enkelt å komme i kontakt med selskapet per telefon og epost, og de kan kontaktes innen normale åpningstider. Ikano Visa har en sterk tilstedeværelse i Norge, og det antas at de vil velge å utvide virksomheten til andre områder i tiden som kommer. Et naturlig steg videre vil være å tilby personlige banktjenester, hvor sparekonto og lønnskonto inngår i totalpakken. Selskapet har heller ingen fysiske filialer tilgjengelig. All informasjon er lokalisert på internett og det kreves at du har Bank-ID tilgjengelig for å kunne identifisere deg selv ved innlogging.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


 • Aldersgrense: 18 år
 • Trygg og god oppfølging
 • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse
Ikano Visa

Ikano Visa


 • 1% drivstoffrabatt og 2% hos Shell
 • 1% rabatt i alle matbutikker
 • Meget lav rente

Kredittramme:

5 000 kr – 100 000 kr
Bestill her!
Annonse