Vurdering av Folkelånet

folkelanetFolkelånet er et forbrukslån du kan søke om gjennom Telefinans. Her kan du oppnå lave renter og gode vilkår for tilbakebetaling.

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Litt om Folkelånet

telefinans-forbrukslanFolkelånet er betegnelsen på et forbrukslån du kan søke om gjennom lånemegleren Telefinans AS. Med andre ord er ikke dette et ordinært forbrukslån i sin rette forstand, men heller en hybridløsning. Denne ordningen kommer med en del fordeler og ulemper som vi skal snakke om i mer detalj. Det første man som kunde burde kjenne til er de vilkårene man må oppfylle for å kunne søke om lånet. For det første er lånet usikret og det betyr at banken ikke krever i pant i noen av eiendelene dine. I tillegg kommer lånet uten krav til benyttelsesområde, og du kan derfor bruke pengene til å betale for hvilken som helst tjeneste eller produkt du selv ønsker.

Du må ha fylt 23 år på søketidspunktet og besitte en fast bostedsadresse i landet de siste 3 årene. I tillegg kan du ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker utestående som følge av manglende betaling. Du må også kunne dokumentere en årlig minimuminntekt på kr 180 000. Oppfyller du disse kravene står du fritt til å søke om Folkelånet gjennom hjemmesiden til Telefinans. Disse kravene er omtrent universelle, og noe som kreves uansett hvor man søker. Den eneste forskjellen er alderen på 23 år, da det er mulig å søke om lån i yngre alder andre steder.

Lånet har som sagt noen spesifikke fordeler som vi først skal gå gjennom.

For det første er dette et lån som videreformidles til banker på vegne av deg som kunde. Telefinans er utelukkende en megler og står derfor ikke ansvarlig for utbetalingen av lånet eller selve avgjørelsesprosessen. Å søke om et forbrukslån kan være en kjedelig prosess og ofte kreves det en lang rekke dokumenter og tall som må fylles inn i riktig orden. Framfor å søke hos 10 individuelle banker med den tiden dette medfører trenger du kun å fylle ut én søknad hos Telefinans. Dette sparer deg for betydelige mengder tid, samtidig som en eksponering mot flere banker kan gi deg lavere rentenivåer på lånet.

Den neste fordelen handler om tilgjengelig lånesum og nedbetalingstid. Telefinans samarbeider med flere av landets ledende banker innen forbrukslån og kundefinansiering. På grunn av dette kan du også dra nytte av en lånesum på inntil kr 500 000, og det er det høyeste tilgjengelige beløpet på det norske markedet i skrivende stund. Du kan også skaffe et forbrukslån med inntil 15 års nedbetalingstid, og det er også det beste tilgjengelige tilbudet du vil finne. Dette gjør Folkelånet hos Telefinans til et gunstig alternativ for norske forbrukere, og det er et alternativ du burde vurdere seriøst. Lånet har derfor en viss fleksibilitet man ikke finner andre steder, og dette trekker opp den totale vurderingen.

Les videre for å lære mer om selve søkeprosessen og de kravene som stilles.

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Slik søker du om Folkelånet

Det er enkelt å søke om forbrukslån gjennom Telefinans’ hjemmeside. Du begynner med å fylle ut en del informasjon om deg selv, og dette inkluderer slike ting som adresse, navn, personnummer, sivilstand, antall barn og hvorvidt du er norsk statsborger. Etter å ha gjort dette ferdig må du oppgi informasjon om eksisterende gjeld og hvem du skylder penger. Denne informasjonen er viktig å oppgi så nøyaktig som mulig da bankene har metoder for å kontrollere at tallene stemmer.

Du kan også velge å legge inn en medsøker, som betyr at en venn eller familiemedlem blir med og garanterer for lånets tilbakebetaling. Dette er en løsning man burde være forsiktig med, og passer best i tilfeller hvor du og medsøkeren kan begge dra nytte av forbrukslånet. Typiske eksempler på dette er ektefeller som søker om lån til oppussing av bolig eller hytte.

For å illustrere lånets kostnader har vi valgt å legge inn et regneeksempel fra Telefinans’ hjemmeside. Merk deg på forhånd at rentenivået kan virke kunstig lavt. Selskapet opererer med en veiledende effektiv rente på 15,8%, og av erfaring vet vi at denne prosentsummen som oftest vil ende opp med å være noe høyere i de fleste tilfeller. I dette eksempelet velger man som lånekunde å skaffe et forbrukslån på kr 65 000 med en nedbetalingsperiode på 5 år. Her tilkommer det et etableringsgebyr på kr 950, og det er ikke forklart hvorvidt termingebyret er inkludert i prisen. Kunden ender i dette tilfellet opp med å betale totalt kr 92 354, hvor rentekostnaden tilsvarer kr 27 354.

Husk at du kan benytte dette lånet til refinansiering på samme måte som andre typer forbrukslån. Dette er en løsning vi anbefaler dersom du sitter med mange små og dyre lån. Et vanlig eksempel på situasjoner hvor refinansiering lønner seg, er de tilfeller hvor man sitter med gjeld fra flere kredittkort. Her vil rentene skyte i været dersom betalingen uteblir, og man havner fort i et økonomisk uføre. Det vil naturligvis lønne seg å betale en effektiv rente på 15% framfor 35%, og dette er noe en refinansiering kan løse.

Verdt å vite om lånet

Når du søker om forbrukslån gjennom Telefinans vil det som sagt være banken som tar den endelige avgjørelsen om hvorvidt lånet skal innvilges. Du må være forberedt på å oppgi en god del informasjon om inntekten din, og kopier av både lønnsslipper og selvangivelse. I tillegg kan banken komme til å stille en del andre spørsmål som du ikke har besvart hos Telefinans.

Ettersom selskapet samarbeider med et stort antall banker er også muligheten tilstede for at du kan dra nytte av Bank-ID til signering av låneavtalen. En av samarbeidspartnerne er Bank Norwegian, og de tilbyr i skrivende stund elektronisk signering. Fordelene med dette er mange, hvor den mest åpenlyse er den raske utbetalingen av pengene. Framfor å måtte vente i én uke på at gjeldsbrevet skal sendes fram og tilbake kan du her inngå avtalen på noen minutter elektronisk. Dette er derfor en løsning som burde fremheves, og vi anbefaler at du sjekker hvilke banker som tilbyr denne løsningen så fort du mottar et tilbud.

I tillegg er det viktig å merke seg at Telefinans vil hjelpe deg gjennom søknadsprosessen. Å sende inn en søknad om forbrukslån kan være en frustrerende opplevelse som følge av alle kravene til forskjellig informasjon. Da er det greit å ha en egen kundebehandler som guider deg gjennom prosessen og forklarer hva du burde gjøre.

Du lurer kanskje på hvordan Telefinans profitterer fra denne løsningen? Svaret er at selskapet mottar en viss andel penger for hver kunde de refererer til banken, og dette fort kan være en betydelig sum. Bankene tjener gode penger på å tilby forbrukslån til norske forbrukere, og har derfor en policy om å betale for referanser fra Telefinans og andre lånemeglere. For deg som kunde har dette lite å si, og jmf. det norske lovverket har ikke Telefinans lov til å kreve betaling fra deg gjennom prosessen.

Husk at Folkelånet er en samlebetegnelse for de lånene som tilbys gjennom siden til Telefinans. Dermed kan rentevilkår og nedbetalingskrav variere i henhold til hvilken aktør som kontakter deg. Som kunde kan du også være trygg på at dine interesser blir ivaretatt da Telefinans besitter de riktige tillatelsene. Selskaper som driver meglervirksomhet i Norge må oppfylle visse vilkår for å motta en såkalt «agentlisens» fra Finanstilsynet.

Du har også en angrerett hvor du kan kansellere lånet inntil 2 uker etter utbetaling. For å gjøre dette må du betale inn alt du skylder og sende banken et brev hvor du gjør det klart at du ikke lenger ønsker lånet. Her har banken kun mulighet til å kreve nominelle renter for den tiden du hadde pengene på konto, og må betale tilbake alle etableringsgebyr og omkostninger som påløp utenom.

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse