Resurs Bank

Resurs Bank er et svensk finansieringskonsern med sterk tilstedeværelse i Norge. Les mer om låneproduktene de tilbyr.

Forbrukslån fra Resurs Bank

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

ResursBank_LogoResurs Bank stammer opprinnelig fra Sverige, og har i senere år ekspandert kraftig i Norge. Selskapet tilbyr tjenester til både privatpersoner og bedrifter med tilbud om gunstige låneavtaler for sine kunder. Et av produktene som skiller seg ut er forbrukslån, ved at den effektive renten er lav. Hos banken kan man låne inntil kr 300 000, som ligger innenfor den normale rammen hos norske banker. Med kr 300 000 disponibelt har du mulighet til å pusse opp hjemmet, kjøpe ny bil eller investere i andre eiendeler etter eget ønske. Lånene fra Resurs Bank kommer uten krav til sikring, som betyr at du benytter pengene etter eget forgodtbefinnende. Lånet har som sagt en lav effektiv rente som vi her skal snakke mer om.

For det første stiller banken krav om at kunden er i en alder mellom 24 og 65 år. Videre må du ha en minimum årlig inntekt på kr 200 000, uten betalingsanmerkninger registrert. Sistnevnte krav samsvarer med hva andre banker krever, ettersom det beskytter banken mot dårlige betalere. Det er også viktig at du har en registrert bostedsadresse i Norge, som betyr at utvandrete Nordmenn er utelukket fra lånet. Banken tilbyr i skrivende stund en nominell rente som ligger mellom 9,95% og 21,95%. Du kan få inntil 12 års nedbetalingstid og etableringsgebyret varierer mellom kr 497 og kr 950. Sistnevnte er noe lavere enn det man oftest ser på det norske markedet. Den effektive renten er også gunstig og ligger mellom 11,08% og 24,96%. Det er viktig å merke seg at den effektive renten avhenger av din finansielle situasjon. For å kalkulere renten vil Resurs Bank gjennomføre en kredittvurdering, hvor de inkluderer din inntekt, gjeld, alder samt en rekke andre variabler. For å illustrere kostnadene kan vi benytte et regneeksempel som banken gir på sin hjemmeside.

I dette tilfellet velger kunden å låne kr 65 000 med en løpetid på 5 år. I dette tilfellet blir man tilbudt en effektiv rente på 18,54%, og dette medfører en nedbetaling på kr 1 608 per måned. I denne prisen ligger det et gebyr for etablering på kr 497 samt kr 29 i administrasjonsgebyr per måned. Det er viktig å merke seg at den effektive renten inkluderer alle omkostninger, uavhengig av kategori og sum, og renten gir derfor en fullstendig oversikt over totalkostnaden med lånet. Sluttsummen du må betale ved et slikt lån pålyder totalt kr 86 974, hvor hovedsummen på kr 65 000 er inkludert. Dette er et gunstig tilbud sammenlignet med hva man oftest finner hos andre banker på markedet. Resurs Bank tilbyr også sine kunder kredittkort, og dette vil vi snakke om videre.

Kredittkort fra Resurs Bank

Resurs Bank tilbyr det som kalles et profilert kredittkort. De har inngått et spesielt samarbeid med omtrent 2 500 butikker i Norge, hvor kunden tilbys gode vilkår på sine kjøp. Det er viktig å merke seg at banken ikke selv utsteder kortet. Det blir derimot koblet opp mot banken, slik at summen faktureres kunden etter egen avtale. I skrivende stund tilbyr banken sine kunder en betalingsutsettelse på hele 60 dager, som ligger noe høyere enn gjennomsnittet på markedet. For å illustrere hvordan ordningen med profilerte kort fungerer i praksis vil vi gi deg et eksempel.

Resurs Bank samarbeider med flere kjeder, og én av disse er Brilleland. Selskapet er en av norges største aktører innen salg av linser, briller og annet relevant tilbehør. Brilleland vil tilby sine kunder en ordning hvor de kan handle på kreditt ved hjelp av Resurs Bank. Aksepterer kunden vil det signeres en avtale hvor det godkjennes at Resurs Bank oppretter et kredittkort. Kunden slipper å betale for kjøpet i kassen og får heller en regning på et senere tidspunkt. Summen faktureres av Resurs Bank, og kunden blir dermed ansvarlig for å dekke denne etter egen avtale. Det som gjør en slik avtale gunstig er i prinsippet to ting.

For det første blir du som kunde tilbudt utsettelse på betalingen rentefritt. Dette sparer deg for penger og gjør det lettere å håndtere andre finansielle forpliktelser. Den andre fordelen er det kjeden kan tilby av rabatter. Mange av de samarbeidende butikkene har egne fordeler for de kundene som benytter kredittkortet til betaling. Eksempler på dette cashback rabatter og faste avslag på utvalgte varer. Husk at du i tillegg kan benytte Resurs Bank til refinansiering.

Refinansiering betyr ganske enkelt å låne en større sum penger med den hensikt å betale tilbake mange småsummer. I dag er det mange Nordmenn som sliter med å betale sine regninger, samt å holde oversikt over alle de kravene som ramler inn i postkassen. Det er ikke uvanlig at 10-15 kreditorer sender skyldneren krav med ulike forfallsdatoer og betalingssummer. I et slikt tilfelle kan det være smart å søke om refinansiering hos Resurs Bank. Her vil selskapet gi deg et enkelt lån med den hensikt at du kvitter deg med alle småregningene på samme tidspunkt. Dette gjør det enklere for deg ved at du kun må administrere et enkelt utstående beløp. I tillegg er rentene du tilbys hos banken som regel lavere enn hva du betaler hos de individuelle aktørene sammenlagt.

La oss for eksempel si at du har 3 kredittkort med forskjellige lånesummer og rentenivåer. Kredittkort i dag har som oftest en effektiv rente i området 25% til 30%. Velger du å skaffe et forbrukslån hos Resurs Bank kan du fort kutte den effektive renten i to, som hjelper deg spare store summer ved refinansiering. I tillegg slipper du å uroe deg for administrasjon av de individuelle kortlånene, som sparer deg for tid og ressurser i hverdagen. Nå skal vi snakke litt mer om bankens historie, og hvor den stammer fra.

Resurs Bank sin historie

Banken er som sagt opprinnelig Svensk hvor forløperen het Resurs Finans. Sistnevnte selskap er kjent i Sverige som en pioner innen rentefrie lån og finansering av varer. På den måten kan man si at banken i sine tidligere dager hadde fellestrekk med Klarna og andre finansieringsselskap. I 2015 valgte banken å kjøpe norske yA bank for 1,6 milliarder kroner, og dette ansees som et strategisk viktig steg med hensikt å etablere en sterkere tilstedeværelse i landet. I dag eies Resurs Bank av Nordic Capital Fund, som er et privat investeringsselskap med en rekke aksjonærer. I tillegg er Waldir AB inkludert på eiersiden, som er et svensk holdingselskap. Waldir besitter utenom dette betydelige aksjeandeler i SIBA, NetonNet og Computer City.

Banken har ekspandert de siste årene og sitter i dag med en solid kapitalbase. Som en norsk bank er de underlagt Finanstilsynet og det reglementet som gjelder i Norge. Holdingselskapet ble etablert i 1977 og kan i dag deles i to hovedområder. Det første er Resurs bank med påfølgende bank og lånevirksomhet. Det andre kalles Solid Försäkringar, og retter seg inn mot forsikringsbransjen i Sverige. Selskapet tilbyr et variert antall tjenester til sine kunder, og dette inkluderer nordiske bedrifter.

Banken er unik ved at den retter seg inn mot såkalt salgsfinansiering. Dette er nisje av finansbransjen, hvor banker finansierer salgene i detaljhandler. I bytte mot et visst vederlag fra selgeren, velger banken å påta seg den finansielle risikoen ved kjøpet. For å illustrere dette kan det være lurt å ta et eksempel. Ola besøker Brilleland og velger å kjøpe nye briller til kr 5 000. Ettersom Ola har et kredittkort og betalingsordning hos Resurs Bank blir han tilbudt en betalingsutsettelse. Her mottar Brilleland betaling fra banken for brillene med fratrekk for serviceavgift. Til gjengjeld må banken kreve tilbake kjøpesummen fra Ola for å kunne tjene penger. Dette er måten salgsfinansiering fungerer på, og er i prinsippet likt det vanlige kredittkort gjør. Forskjellen ligger i at Resurs Bank har en unik avtale med kjedene, hvor det er sistnevnte som printer sitt navn på kredittkortet.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse