Kategoriarkiv: Forbrukslån

Et forbrukslån med gode vilkår!

De tre viktigste faktorene du bør vurdere forbrukslån etter er renter, nedbetalingstid og fleksibilitet. Hvordan du skal rangere de ulike faktorene, er opp til deg og ditt behov. Les mer om hvordan du finner frem til det forbrukslånet med best vilkår for akkurat deg og din situasjon!

500 kr seddel

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Mange forbrukslån å velge mellom

Det er først verdt å merke seg at du har et stort antall forskjellige lån å velge mellom. Alle de største bankene i Norge tilbyr forbrukslån, og det finnes en liten jungel av mindre selskaper som har kastet seg på bølgen og tilbyr forbrukslån uten sikkerhet. Vilkårene varierer heftig, og kan være vanskelige å forholde seg til. Derfor trenger man litt basiskunnskap først og hvilke fordeler man kan forvente sammenlignet med andre former for lån.

For det første burde du søke hos så mange selskaper som mulig. Dette gir deg bedre muligheter for å finne en bank villig til å dekke dine spesifikke behov. Tenk på det som en børs, hvor investorer er villige til å by på den prisen du tilbyr. Det samme prinsippet gjelder med slike typer lån, hvor bankene konkurrerer med hverandre for å skaffe kunder de har tro på. De bruker også forskjellige metoder for å måle kredittverdighet, og derfor er det god mulighet for å få tilslag på lånesøknaden.

Men å fylle ut mange søknadsskjemaer er både kjedelig og tidkrevende. Godt er det da at det finnes en enkel måte å søke hos flere banker samtidig! Søker du nemlig via en lånemegler sendes søknaden din til en rekke banker – helt gratis. Lånemegleren jobber nemlig for deg, men får en provisjon fra banken om lånesøknaden din blir godkjent. Du står helt fritt til å takke ja eller nei til tilbudene fra lånemegleren du søker til. Vi anbefaler særlig to lånemeglere:

Tilbud på lån fra Axo finansEff15,9% 100000 5år Kost40256 Tot140256

Lån fra Axo


 • Aldersgrense: 25 år
 • Nedbetalingstid: inntil 15 år.
 • Eff. rente: 10,90 - 22,90%

Sjekk pris flere steder!

Lån 10 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Tilbud på lån fra nova finansEff. rente 15,8%, 65.000 kr. over 5 år, etablering 950,-, Totalt: 92.354 kr.

Lån fra Nova Finans


 • Uforpliktende og gratis
 • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
 • Få tilbud om lån av flere banker

Enkelt skjema!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Nominell versus effektiv rente?

Det finnes to typer renter du må forholde deg til. Den nominelle renten er basiskostnaden for å låne penger. Du betaler for eksempel en 10% rente per år for å låne kr 20 000. Dette tilsier kr 2 000 i året, og er den nominelle renten. Det tilkommer seg regel en del andre utgifter likevel. Eksempler på dette er gebyr for etablering av lån, termingebyr (vedlikehold av lånet), og andre kostnader knyttet til søknadsprosessen.

Når man inkluderer alle disse kostnadene vil de utgjøre en totalkostnad. La oss si at banken krever kr 500 for å etablere lånet, og et termingebyr på kr 30 hver fjerde måned. Totalt blir dette altså kr 590 som må plusses på lånet. Dermed stiger kostnaden fra kr 2 000 til kr 2 590. Den effektive renten blir dermed 12,45% sammenlignet med den nominelle. Du må alltid lese den effektive renten for å vite hva lånet vil koste deg.

Forbrukslån med fleksibilitet

Tenk deg at du behøver kr 5 000 for å betale en regning du ikke visste ville komme. Du har fra før et kort med kreditt, og vurderer å gjøre et kontant uttak. Med slike kort er renten som regel svært høy, og det er ikke uvanlig å betale et sted mellom 25-30%. Hva om du i stedet skaffer et lån til forbruk og betaler en rente på 18%? Det er mye penger å spare ved å gjøre det på denne måten.

Det er også en annen fordel med slike lån! Du får bedre fleksibilitet ved at du kan betale tilbake i mindre summer over lang tid. Det er ingen korte betalingsfrister og du kan slette lånet når enn du vil ved å betale tidligere.

Pst! Visste du at flyselskapet Norwegian også har sin egen bank; Bank Norwegian? Bank Norwegian tilbyr forbrukslån uten sikkerhet til en svært billig penge – og med lynraskt svar på din lånesøknad.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Tips til fornuftige bruk av forbrukslån

Forbrukslån er til stor glede for et høyt antall Nordmenn. Som med andre goder er det viktig at man tar forhåndsregler og er ansvarlig.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Gode råd

Når du skaffer deg forbrukslån er det viktig at vet litt om vilkårene, prisene og hva du kan forvente fra avtalen. Her vil vi gi deg informasjon på noen av de vilkårene som inngår og hvordan du billigst mulig kan låne penger til eget forbruk. Det første du burde tenke på er hvor mye penger du trenger. Ikke lån mer enn du behøver og ha en klar plan for hva du skal bruke pengene til. Slike lån må brukes fornuftig uten at man sløser bort pengene.

Etter å ha bestemt lånesummen må du finne den billigste banken. Sørg for å bruke søketjenester som videresender søknaden til et høyt antall utlånere. På denne måten kommer du i kontakt med de som kan tilby mest fleksibilitet og lavest rente. Her må du passe på forskjellen mellom nominell og effektiv rente. Sistnevnte er det du må kikke på ettersom den inkluderer alle de andre utgiftene, med eksempler som gebyr til termin og etablering.

Betal forbrukslånet raskt

Det er lurt av deg å betale tilbake lånesummen så raskt som mulig. Som med andre typer lån er det ekstra dyrt dersom du drøyer over lang tid, og du burde betale tilbake så fort du har mulighet. Den beste formen for investering du kan gjøre, er å betale tilbake gjelden du sitter med. Dette frigjør penger på budsjettet ditt som du kan spare til andre formål. Jobber du overtid en måned og tjener kr 5 000 ekstra, da burde du bruke disse pengene til å betale tilbake på forbrukslånet.

Rask betaling handler om tidsverdien av penger. Når du leser den effektive renten gjelder denne kun for ett år. Det som gjenstår på lånet neste år vil også belastes med den samme renten. Derfor gjelder det å være så rask som mulig med å betale tilbake det utestående beløpet.

Husk dine rettigheter

I Norge har du rett på en kopi av låneavtalen med alle vilkårene inkludert. Vær spesielt oppmerksom på dette, og hva det innebærer. Du har også retten til å betale tilbake gjelden så fort du selv ønsker, i strid med opprinnelig avtale. Bankene må også kreve inn pengene på en forsvarlig måte i henhold til inkassoloven, og du er beskyttet på flere måter fra uansvarlig inndriving.

Det er viktig at du fokuserer på rettighetene dine når du låner penger, og dermed vet hva du har krav på. På en slik måte unngår du å bli utnyttet av useriøse aktører, og har en god basis for klage dersom du føler utlåner bryter loven.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse
OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


 • God minimumsrente
 • Tilbyr refinansiering
 • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse
LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Tillater medsøker
 • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Tre gode grunner til å søke om forbrukslån i dag

Forbrukslån

Vurderer du å søke om et forbrukslån? Her gir vi deg tre unike grunner til hvorfor du burde søke om et forbrukslån i dag.

Oppfyll dine ønsker

De fleste av oss sitter med et ønske om å kjøpe en spesiell ting. Dette kan være alt fra båter, til en lang ferie for hele familien. Med faste månedlige inntekter tar det som regel svært lang tid å spare opp de nødvendige summene, og derfor må man ofte vente i flere år før man kan gå til innkjøp av det man drømmer om. Forbrukslån gir deg derimot muligheten til å kjøpe dette i dag, ved hjelp av billig finansiering.

Kjøper du det du alltid har drømt om vil det hjelpe deg på veien videre. Du kan dra nytte av et produkt du vanligvis hadde måttet vente lenge på, og dette gir deg større glede. Har du en hobby, eller noe du brenner for? Et slikt lån hjelper deg å finansiere dette til en lav sum, og desto tidligere du søker, desto raskere får du tilgang på varen.

Lave kostnader

Spar penger til det du trengerHusk at rentenivået aldri har vært lavere i Norge. Bankene er i stor konkurranse med hverandre og kan tilby deg effektive renter helt ned til 7% av lånesummen. Dette gjør det billig å søke i dag, men man vet aldri hva som skjer i framtiden. Det gjelder å være tidlig ute og benytte seg av de tilgjengelige markedsforholdene. De neste årene er det mulig at rentene igjen skyter i været, og at forbrukslånet blir mye dyrere.

Er du dermed tidlig ute kan du dra glede av en lavere finansieringskostnad. De lave rentene vil mest sannsynlig holde seg stabile et par år framover, men så fort Øystein Olsen og sentralbanken øker rentene vil insentivet forsvinne. Kjapp deg med å søke om forbrukslån, slik at du kan ta glede av de økonomiske fordelene.

Bankene vil ha deg som kunde

Digitaliseringen av lånesøknader på nett har ført til økt tilgjengelighet for de som ønsker å søke om lån. I dag har du mulighet til å bruke dataprogrammer for å søke fram de billigste lånene på markedet. Det finnes et stort antall banker på markedet som sloss om å ha deg som kunde. Dette er noe du burde bruke til din egen fordel ved å fremforhandle gunstige vilkår.

Benytter du deg av forbrukermakten din står du sterkere i forhandlingene med långiveren. Det er ikke godt å vite hvor lenge bankene vil fortsette den harde konkurransen, og dette kan snu så fort rentene igjen øker. Vær derfor tidlig ute ved å søke forbrukslån i dag. Fordelene med å søke tidlig er sterke, og det gjelder å dra nytte av disse markedsforholdene.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse
OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


 • God minimumsrente
 • Tilbyr refinansiering
 • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse
LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Tillater medsøker
 • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse