DNB

DNB er norges største bank målt i kundeantall og innskudd. Banken tilbyr et variert spekter av finansielle tjenester. Les mer om de her.

Lån fra DNB

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

dnb-logoBankens fulle navn er Den Norske Bank, og den er i dag desidert størst på det norske markedet for private og bedrifter. Banken kan derfor tilby sine kunder et bredt spekter av tjenester innen de fleste kategorier. Vi skal snakke mer om noen av disse tjenestene i denne artikkelen, og gi deg en dypere forståelse av bankens historie. Det første produktet vi ser på er forbrukslån og de vilkårene DNB tilbyr sine kunder. Forbrukslånet til DNB har en kredittramme på kr 250 000 som er den maksimale summen man kan låne. Du kan maksimalt låne penger over en 10 års periode, og den effektive renten settes ved individuell vurdering av søkers finansielle posisjon. Med dette menes det at banken gjør en totalvurdering av søkers gjeld, inntekt og øvrige forpliktelser. Som med andre banker stilles det krav om at du ikke har noen registrerte betalingsanmerkninger eller inkassokrav.

Før du søker om lån til forbruk burde du ta en titt på bankens lånekalkulator. Her kan du sette inn ønsket lånesum og nedbetalingsperiode på forhånd. Kalkulatoren gir deg et grovt anslag over hvilke månedlige kostnader lånet vil bære, og det gjør planleggingen enklere for kunden. Når man vurderer et lån til forbruk er det viktig å ta en titt på hvilke gebyrer og kostnader banken krever fra kunden. I dette tilfellet krever DNB først et etableringsgebyr pålydende kr 500 som skal dekke kostnadene ved opprettelse av kundeforholdet. Utenom dette må du belage deg på å betale kr 35 i termingebyr, og en minimal nedbetaling på 3% av saldoen hver måned.

Når du låner penger på denne måten er det viktig å fokusere på den effektive renten da den inkluderer alle utgifter omregnet til en prosentsats. Vi benytter lånekalkulatoren for å skaffe et omtrentlig anslag på de kostnadene man må betale ved å låne penger hos banken. I vårt eksempel velger vi å låne kr 100 000 som skal betales ned over 5 år. Her stiller banken med en nominell rente på 16,20%, og en effektiv rente på 18,49%. Her må du betale et månedlig avdrag på kr 2 490. Totalkostnaden for å låne denne summen ender opp med å være omtrentlig kr 145 000. Husk at dette kun er et eksempel, og at den endelige satsen blir fastsatt etter en individuell vurdering.

Utenom forbrukslån tilbyr banken også en del andre produkter. Et av disse er lån til bolig. Her tilbys det både normalt boliglån, og et lån til personer mellom 18-33 år. Boliglånet er enkelt å søke om, og man trenger kun å fylle ut et søknadsskjema på nett. I tillegg er det viktig å legge ved kopier på selvangivelse og lønnsslipper. I henhold til norske lover stilles det krav om 15% i egenkapital. Det er den andelen av kjøpesummen du selv må stille med når du byr på en bolig. Grunnen til dette er den kraftige veksten i boligprisene det siste tiåret. For en periode valgte folk å ta opp store mengder lån for å finansiere boligkjøpet, som førte til en del spekulasjon. Hensikten med kravet til økt egenkapital er å temme noe av denne utviklingen.

Vi har funnet et priseksempel fra boliglån for ungdom, hvor man ønsker å låne kr 2 000 000. Lånet har en nedbetalingstid på 25 år, og man stiller selv den nødvendige egenkapitalen. Boligen har en salgsverdi på kr 3 000 000, og vi antar at stiftelsesavgift og honorarer til megler er inkludert. I dette tilfellet må du betale en månedlig kostnad på kr 9 174. I dette eksempelet har lånet en effektiv rente på 2,74%.

Utenom boliglån kan banken også skilte med låneprodukter innen fritid, oppussing, bil, båt og ferie. Det finnes produkter skreddersydd til omtrent alle behov og ønsker. Rentenivået til DNB er ikke noe å juble for, og de ligger omtrent på midten dersom man sammenligner med andre banker i landet. Likevel anbefales det å benytte banken på grunn av deres utmerkede kundeservice og landsdekkende tilgjengelighet. Banken har den siste tiden vært en del i media grunnet problemene med nettbanken. Det virker til at disse utfordringene nå er løst. Videre skal vi snakke om noen av de kortene DNB tilbyr kundene sine.

Kort fra DNB

Banken tilbyr forskjellige kortløsninger, og det første vi skal snakke om er såkalte grønne kort. Her får du tilgang på nettbank, egen brukskonto og mulighetene for mobilbank. Dette kortet passer for de som er ute etter et normalt debetkort som kan benyttes i hverdagen. Du kan også skaffe et grønt kort med MasterCard som utsteder. Dette gir deg ekstra beskyttelse ved handel på internett, og gjør det lettere å kreve penger tilbake ved misbruk. I tillegg vil det gi deg faste rabatter på drivstoff og en del andre varer.

Det neste produktet som tilbys kalles hvite kort, som er skreddersydd for studenter og de personer som er i alderen 18-33 år. Et hvitt kort kommer uten noen gebyrer og årsavgifter. Her kan du også velge MasterCard som kortoperatør, og da får du automatisk tilgang på reise og avbestillingsforsikring. For at denne skal være gyldig kreves det at du betaler mer enn 50% av reisens kostnader. Det anbefales at du betaler flyreise og bostedet med kortet for å komme deg over denne grensen. Med en slik forsikring er du beskyttet tap som følge av plutselig sykdom, tyveri, ran, skader og mye annet. Det er lurt å ta en titt på bankes vilkår før man inngår avtale om bruk av kortet.

Banken tilbyr også et løsning ved navn «mitt første kort». Dette er et kort som passer for barn som ønsker å lære seg elementær økonomi. Beløpsgrensen kan settes etter individuelle behov og foreldre får en egen app med innsyn i kontoens historikk. I tillegg er kortet helt gebyrfritt, og man betaler ikke noe for bruk. Neste kort på listen er et kredittkort med fleksible løsninger for innehaveren.

Kortet heter Saga Gold og kan tilby kunden en kredittgrense på kr 150 000. Oppgraderer man til Saga Platinum vil grensen øke ytterligere til kr 250 000. Alt avhenger av dine personlige behov, og hva du selv mener er nødvendig. For å skaffe et Saga Gold kort stilles det en del krav på forhånd. For det første må din årlige brutto inntekt overstige kr 1 000 000. Dette kravet kan fravikes dersom du besitter en plasserbar formue over kr 2 000 000. Saga Gold gir deg en rekke fordeler som burde fremheves. For det første er kortet utstedt i samarbeid med MasterCard, og man mottar automatiske rabatter på en del varer. For eksempel kan du dra nytte av 4% cashback rabatt på alt du kjøper av drivstoff hos enhver bensinstasjon i Norge og utlandet. Videre har du en fullverdig reise og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Her er det også krav om at du betaler mer enn 50% av reisekostnaden med kortet. Det vi skal titte på videre er bankens historie, og hvilke fordeler den kan tilby sine kunder.

Historien bak DNB

DNB NOR er et børsnotert selskap, og den desidert største aktøren innen norsk bankvirksomhet. Administrerende direktør er Rune Bjerke, og banken har sitt hovedkontor på Bjørvika i Oslo. I skrivende stund forvalter banken en kapital på over 3050 milliarder NOK, og dette gjør den til Skandinavias nest største bank målt i forvaltningskapital. For å sette dette i perspektiv var det norske statsbudsjettet på omtrentlig 1 400 milliarder kroner i år 2014.

Selskapets forløper ble stiftet i år 1822 og het den gang Christiania Sparebank. Siden den gang har selskapet gjennomgått en lang rekke fusjoner og utvidelser. Et av de viktigste punktene i selskapets historie strekker seg tilbake til 1990, da to av landets største banker valgte å slå seg sammen. Bergen Bank og Den Norske Creditbank dannet etter fusjonen det moderne DNB. Navnet NOR stammer fra 2003 da banken tok over Gjensidige sin bankvirksomhet. Banken er i dag posisjonert for videre vekst, og det antas at den vil søke ytterlige ekspansjon i Europa som et naturlig steg videre. Banken er medlem av det norske sikringsfondet som betyr at alle kunders innskudd er beskyttet inntil kr 2 000 000.

I dag sitter den norske Stat som den største eieren i selskapet. Gjennom nærings og handelsdepartementet eier staten 34% av all aksjekapitalen. Dette gir regjeringen god kontroll over banken og de vedtak som gjøres. På slutten av 1980 tallet led Norge av en bankkrise, hvor staten måtte redde et stort antall banker fra konkurs og mislighold. Regjeringen valgte da å kjøpe seg opp i DNB for å kunne stille sikkerhet for alle dens forpliktelser. I tillegg sitter DNB stiftelsen med en eierandel på 10% som nest største aksjonær. Utenom dette har banken en lang rekke private og institusjonelle investorer på eiersiden. Man kan i dag handle aksjer i banken ved å benytte tickeren: DNB på Oslo Børs. Som privatperson trenger du kun en VPS konto for å bli medeier i DNB.

Som norges største finanskonsern har banken et utstrakt nettverk av filialer spredt omkring i Norge. Selskapet er også til stede i andre deler av Norden. Med tilgang på filialer er det enklere for eldre kunder å betale regninger, samt oppsøke kundehjelp. Dette gjør den til en egnet bank for alle aldersgrupper. I dag har banken utlån for mer enn 1 480 Milliarder NOK, som inkluderer fordringer innen alle mulige låneprodukter. Banken kan deles opp i tre hovedkategorier:

  • Bedriftsbank: Utlån, forsikring og finansiering av bedrifters økonomiske behov.
  • DNB Capital Markets: En egen trading divisjon som handler i aksjer, futures og andre verdipapirer.
  • Personbank: Utlån, forsikring og banktjenester som tilbys private norske kunder.

I tillegg til dette tilbyr banken også varierte tjenester skreddersydd for investorer. Den har sin egen megleravdeling som gjennomfører handel av aksjer og verdipapirer på vegne av førstnevnte. DNB spås å forbli en viktig aktør på det nordiske markedet i årene som kommer.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse