Slik fungerer refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet er et konsept hvor usikrede lån benyttes til å slette eksisterende gjeld. Du kan spare store summer.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Litt om refinansiering uten sikkerhet

refinansieringÅ refinansiere uten sikkerhet betyr ganske enkelt at man tar opp et usikret lån til å betale gammel gjeld. I dag tilbys det kun en type usikrede lån og de kalles forbrukslån. Det er en løsning hvor banken ikke krever sikkerhet i noen av dine eksisterende eiendeler, og du kan benytte pengene til å betale for den gjelden du allerede sitter med. Merk deg likevel at lånet vil måtte benyttes til å betale eksisterende gjeld, til forskjell fra normale forbrukslån. En slik løsning har et par spesifikke fordeler som vi skal snakke om nedenfor.

Refinansiering uten sikkerhet lar deg ofte kutte den effektive renten du betaler på de lånene du allerede sitter med. Har du mye dyr gjeld relatert til kredittkort kan dette for eksempel være en god mulighet å benytte seg av. Forbrukslån er ikke så dyrt som mange ofte tror, og med en solid inntekt kan du oppnå effektive renter mellom 10-15%. Det kan kalles en solid forbedring dersom du allerede betaler effektive renter som overstiger 30% hver måned. Dette er en den første fordelen, og den andre handler om en forenklet hverdag.

Refinansiering uten sikkerhet lar deg slette omtrent all den gamle gjelden du sitter med. Har du 15 ubetalte krav av mindre størrelse slipper du altså å forholde deg til disse etter at refinansieringen er fullført. Nå trenger du kun å sørge for at du betaler tilbake pengene til den långiveren som stod bak refinansieringen. Med et større antall krav risikerer du også at de forfaller og går til inkasso. Kostnadene for dette er astronomiske og du kan fort ende opp med å betale en tusenlapp for hver forfalte regning.

Velg riktig bank

Enda konkurransen om nye kunder for refinansiering er høy på det norske markedet finnes det store forskjeller i de rentene som hver bank velger å tilby. I skrivende stund har vi et par favoritter for slike løsninger, og det baserer seg på positive tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Den første av disse er Opp Finans som eies av finanskonsernet Gjensidige. Her har du muligheten til å oppnå en effektiv rente under 10% så fremt du kan vise til en lav gjeldsgrad og høy inntekt. Dette kan være vanskelig dersom du sitter med mange små lån som bærer en høy effektiv rente. Likevel er mulighetene til stede for at du kan klare å senke de månedlige kostnadene betraktelig.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

I tillegg har du muligheten til å velge refinansiering gjennom Nordax Bank. Den svenske nisjebanken tilbyr i skrivende stund en refinansiering på inntil kr 400 000 med en nedbetaling over 12 år. Banken anbefales spesielt på bakgrunn av kundeservice og vennlighet. Hos Nordax Bank er grunnfilosofien at kundene settes i fokus, og de tilbyr samtidig svært lave effektive renter. Dette er derfor et ypperlig alternativ for refinansiering uten sikkerhet og en bank vi anbefaler alle være lesere å benytte.

Er du usikker på hvilken bank du ønsker å velge kan du også benytte deg av en lånemegler. Dette er et selskap som lar deg søke om forbrukslån for deretter å videreformidle søknaden til et større antall banker og kredittytere. Lånemegleren Lendo er et eksempel på dette og de lar deg sende inn én søknad før de henter inn aktuelle tilbud. Du kan spare mye penger på denne prosessen, og du burde alltid velge en lånemegler med god dekning. Sistnevnte refererer til det antallet banker som lånemegleren samarbeider med, og hvilke banker det er snakk om. Forsikre deg om at lånemegleren har avtaler med landets ledende banker ettersom disse vanligvis har best vilkår på låneavtalen.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Det er likevel et par ting du burde huske med en slik løsning og disse kan du lese mer om nedenfor.

Husk på følgende

Enda du tilbys refinansiering uten sikkerhet betyr ikke dette at lånene ikke må betales tilbake. De fleste er nok klar over dette, men det er viktig å påpeke at bankene har mekanismer for å inndrive slik utestående gjeld. Som låntaker er det viktig at du følger de vilkårene som fremsettes i avtalen og at utestående beløp betales tilbake som avtalt.

Refinansiering uten sikkerhet er et godt alternativ for de som befinner seg i en gjeldsfelle uten noen enkel utgang. Du burde også vurdere muligheten for å inkludere en medlånsøker i søknaden. Her sender du ganske enkelt inn en søknad om refinansiering sammen med en annen person. Denne personen stiller seg som gjeldsgarantist og medansvarlig for tilbakebetalingen. Fordelen med dette er følgende:

Banker fastsetter det effektive rentenivået basert på den risikoen søkeren utgjør. Er det flere personer som går sammen om å betale tilbake gjelden vil naturligvis denne risikoen falle. Det kan lønne seg å spørre foreldre om de vil hjelpe deg ut av gjeldsfellen ved å stille som medlåntaker. Det eneste man burde sette som mål er å gjøre den effektive renten så lav som mulig.

Når du velger refinansiering uten sikkerhet kan du også regne med at bankene vil kreve en del ekstra dokumentasjon. Vanlig prosedyre er å ta kopier av alle de regninger og krav du allerede sitter med. Bankene vil samle disse regningene og gjøre en vurderingen av den økonomiske belastningen basert på den inntekten du sitter med. Dersom de velger å tilby refinansiering vil også renten som regel være mye lavere enn det du betaler på gjeldende tidspunkt.