Kan jeg få et lån på dagen?

Mange spør seg om de kan få et lån på dagen. I prinsippet er det mulig, men det kreves at en del vilkår er oppfylt på forhånd.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Slik får man et lån på dagen

samme-dag-lanFor å kunne skaffe et lån på dagen er det en del ting som må klaffe samtidig, hvor det første er tidspunktet du søker på. Når du leser om forbrukslån ser du ofte utrykket «virkedag», som skiller seg fra en vanlig ukedag. En virkedag er en betegnelse for en vanlig arbeidsdag, hvor standarden er 7,5 timer i Norge. Hvis banken sier at lånet behandles innen to virkedager, betyr det at de vil gi en tilbakemelding innen 15 arbeidstimer, som tilsvarer to dager med arbeid.

Dette er også grunnen til at du ikke kan få et forbrukslån utbetalt på dagen dersom du søker i løpet av helgen. Så det første du må gjøre er å sende inn søknaden tidlig på dagen og helst omkring det tidspunktet de ansatte i banken ankommer på jobb. Jobber banken raskt vil de kunne ta en titt på søknaden innen kort tid og gi deg en tilbakemelding på hvilke dokumenter som kreves.

En annen viktig del er bankenes teknologiske infrastruktur, og at de lar deg søke på nett. Faktisk finnes det banker i dag som kun behandler en papirsøknad som du sener inn med posten. Benytter du derimot en bank med solide tekniske løsninger vil tiden for utbetaling kortes ned betraktelig.

De kravene du må oppfylle skal vi snakke mer om nedenfor.

Slik korter du ned overføringstiden

Å kunne få et forbrukslån på dagen avhenger av at du kan sende inn dokumentene på en rask og effektiv måte. De fleste banker lar deg ikke sende inn dokumentene før de har gjennomført en kredittsjekk i navnet ditt. De vil kontakte et kredittbyrå og be om at de leter gjennom registre for å se om du sitter med inkassosaker og betalingsanmerkninger. Dette kan ta minst én virkedag å gjennomføre, men kan skje raskere i mange tilfeller.

Husk også at overføringen av penger kan ta litt tid å fullføre. I Norge overføres penger internt mellom nettbanker 4 ganger i døgnet og sendes gjennom bankenes hovedsentral ved navn NICS. Dette er en forkortelse for Norwegian Interbank Clearing System, og organisasjonen behandler alle overføringer mellom registrerte norske banker med kreditering og debitering av kontoene. Oppretter du derimot en egen sparekonto hos den banken du benytter vil du kunne ta ut pengene umiddelbart.

I skrivende stund overfører bankene betaling seg i mellom på følgende tidspunkter: kl. 05:35, 11:05, 13:35 og 15:35 alle hverdager. Søker du om et forbrukslån på dagen, vil du derfor måtte få det innvilget og overført før kl. 15:35.

Velg en bank med elektronisk overføring

En annen viktig ting du må huske på er kravet til signering av gjeldspapirene. I skrivende stund er det flere banker som utbetaler lånet først når du har signert fysiske lånepapirer. En av disse bankene er Nordea, hvor man selv må møte opp fysisk i banken for å signere gjeldsdokumentet. Det finnes likevel en del banker som korter ned denne prosessen ved hjelp av elektronisk signering. En av disse er Bank Norwegian, hvor du kan benytte Bank-ID i nettportalen. Signerer du på denne måten vil utbetalingen av lånet gå mye raskere da posten ofte tar inntil én uke å sende fram og tilbake.

Med et forbrukslån fra Bank Norwegian drar du også nytte av en rekke andre fordeler du burde være klar over. Den første er en egen nettportal for opplastning av dokumenter. Framfor å sende inn fysiske kopier av lønnsslipp og selvangivelse per post kan du laste de opp elektronisk i nettbanken. I tillegg drar du nytte av en enkel oversikt som lar deg følge framgangen i søknadsprosessen.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Som oppsummering kan vi si at det er fult mulig å få et forbrukslån på dagen. Det forutsetter bare at du bruker riktig bank når du søker om lånet. Du må i tillegg ha en Bank-ID og kopier av nødvendige dokumenter klare for opplasting. Bank Norwegian er et eksempel på en bank som kan hjelpe deg på dagen, men det finnes også andre alternativer å velge mellom.  Noen av disse er Santander Bank, Opp Finans og Nordax Bank.