SMS-lån som forbrukslån

SMS lån er en type forbrukslån basert på søknad gjennom mobiltelefonen. Lær mer om vilkårene og hva du må betale.

Hva er et SMS-Lån?

sms-lånSMS-Lån er en type forbrukslån som bygger på konseptet om hurtig behandling. Dette har vært slagordet for de selskapene som tilbyr SMS-lån ved at søknaden behandles på svært kort tid. Et grunnleggende aspekt ved forbrukslån er at pengene utbetales raskt. Likevel står ikke dette i samsvar med virkeligheten, og et SMS-Forbrukslån vil vanligvis ta like lang tid som en ordinær lånesøknad.

For å søke om et SMS-lån sender du inn en tekstmelding til den banken du selv ønsker. Her vil banken vurdere søknaden fortløpende og deretter gi deg en tilbakemelding. Problemet med en slik lånesøknaden er todelt, og det første handler om selve behandlingen. De fleste banker har i dag egne systemer for å vurdere slike søknader hvor de legger vekt på risiko. Normalt sett vil de gjennomføre en kredittsjekk og tillegge kunden et eget risikoanslag. Dette kalles en kredittscore og resulterer i et tall mellom 1-100 hvor sistnevnte er den beste vurderingen man kan få.

SMS-lån blir ofte markedsført som et hurtigere alternativ enn konvensjonelle søknader, noe som ikke stemmer med virkeligheten(med noen få viktige unntak). Uavhengig av hvorvidt du søker med mobiltelefonen eller på nett vil banken gjøre en bakgrunnssjekk før lånet utbetales. I tillegg kommer de til å kreve dokumenter som verifiserer inntekten din såvel som en kopi av siste års selvangivelse. Dette er krav som 99% av alle banker stiller, og kun et fåtall lar deg slippe unna. Disse kredittyterne skal vi snakke om nedenfor, og du vil fort se hvorfor dette er en løsning du burde styre unna.

Selskaper som ikke krever dokumentasjon vil omtrent alltid kreve en rente som står i samsvar med den risikoen de påtar seg. Ettersom de ikke kan dokumentere søkerens finansielle posisjon er de nødt til å benytte en rente som gjør opp for det potensielle tapet. Derfor opererer de som regel med en effektiv rente som overstiger 1 500%, og en nedbetaling på maks 1,5 måneder. I tillegg har disse selskapene som oftest en maksimal grense på kr 5 000, som gjør det vanskelig å finansiere større utgifter.

Skal du søke om SMS-lån finnes det likevel et par alternativer du burde velge, og disse bankene gir deg mye bedre vilkår på låneavtalen.

Hvor mye koster et SMS-Lån?

En av de bankene som opererer med en fornuftig rente er Opp Finans. Banken har en sterk tilstedeværelse på det norske markedet og kan i skrivende stund vise til over 10 000 kunder innen forbrukslånsegmentet. For å søke om et slikt forbrukslån hos Opp Finans stilles det en del krav på forhånd. For det første må du ha fylt 21 år på søketidspunktet, og du må kunne dokumentere en brutto årsinntekt som overstiger kr 200 000. I tillegg må du ha bodd i landet minst 3 år og ikke ha registrerte betalingsanmerkninger.

OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


  • God minimumsrente
  • Tilbyr refinansiering
  • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse

Du kan søke om et SMS-Forbrukslån fra Opp Finans på inntil kr 350 000 med en nedbetaling på 15 år. Dette er noe lavere enn hva de tilbyr for konvensjonelle forbrukslån som tilbys gjennom nettsiden. Grunnen til at beløpet er satt lavere handler nok litt om risiko, samtidig som de må jobbe mer for å samle inn den nødvendige informasjonen.

Kostnadene for å låne varierer i henhold til din betalingsevne, og denne vil som sagt fastsettes på bakgrunn av de dokumentene du laster opp. Hos Opp Finans kan du oppnå effektive renter under 10% dersom du dokumentere en høy inntekt og lav gjeldsgrad. Vi har valgt å basere oss på et av selskapets egne regneeksempler for å illustrere den typiske kostnaden som medfølger.

I dette tilfellet velger man som kunde å låne totalt kr 65 000 med en nedbetaling på 5 år. Den effektive renten er satt til 17 % og inkluderer et etableringsgebyr på kr 825. Den totale kostnaden ved endt nedbetaling er kr 94 478, som medfører en isolert renteutgift på kr 29 522. Denne kostnaden ligger innen normalområdet dersom det sammenlignes med andre forbrukslån. Du kan også benytte dette lånet til å refinansiere gammel gjeld og spare penger underveis.

Verdt å vite om lånetypen

Som med andre typer forbrukslån er det mulig å benytte en medlånsøker. Det er en løsning hvor en annen person signerer for risikoen på lånet. Fordelen med dette er todelt og det første handler om din egen betalingsevne. Når du inkluderer en medlånsøker vil banken senke risikoen for insolvens. Dette er et utrykk som benyttes i de tilfeller hvor låntaker ikke klarer å gjøre opp for lånesummen. Har du en medlånsøker vil banken kunne kreve pengene fra begge parter, og de vil derfor gi deg en lavere rente basert på risikoen.

Den andre fordelen handler om lånets benyttelsesområde. Å benytte en medlånsøker passer godt i de tilfeller hvor både du og den andre personen drar nytte av lånesummen. Et vanlig eksempel på dette er oppussing av boligen hvor både du og partneren drar glede av prosjektet. I et slikt tilfelle kan det være greit å betjene kostnadene sammen, og dermed påta seg den samme risikoen.

Enda slike lån reklameres som et raskt alternativ for utbetaling stemmer det ikke med virkeligheten. Husk at de selskapene som ikke krever dokumentasjon på forhånd vil kreve skyhøye renter i retur. Ønsker du å låne penger på denne måten burde du derfor søke ut en bank som tilbyr et akseptabelt rentenivå.

Det tilkommer også en del ekstra arbeid med denne søkemetoden. Enda du sender inn søknaden ved hjelp av en tekstmelding vil du bli bedt om å laste opp dokumentene manuelt i ettertid. Dette skjer som regel gjennom en nettportal og bankenes egen hjemmeside. Dermed kan du ikke administrere og fylle ut hele søknaden kun ved hjelp av mobiltelefonen.

SMS-Lån er et konsept som passer best i de tilfeller hvor man ikke har tilgang på egen PC og ønsker at låneprosessen settes i gang tidlig. Realistisk sett er det nok ikke særlig mye tid å spare på prosessen. Det skyldes at de fleste banker i dag behandler en slik søknad svært raskt, med en tilbakemelding innen én virkedag. Ønsker du likevel å benytte løsningen burde du rette et kritisk blikk mot rentenivåene og de kostnadene lånet medfører.

OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


  • God minimumsrente
  • Tilbyr refinansiering
  • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse