Slik strekker du feriepengene lenger

Skal du på ferie og har et begrenset budsjett? Slik går du frem for å spare penger på hotell, flytur og andre utgifter ved turen.

Forbrukslån til å finansiere turen

Når du skal finansiere en ferietur er det lurt å handle så tidlig som mulig. De som kjøper hotellopphold og flyreise flere måneder i forveien vil som regel få tilbud om gunstige rabatter og avslag. For en vanlig familie i Norge er det feriepengene som finansierer slike turer. Dette utbetales én gang i året, og som regel i Juli måned. Av den grunn er det ikke mulig å benytte dette beløpet til å finansiere turen på forhånd, og man er nødt til å vurdere andre metoder. Her burde du vurdere å ta opp et forbrukslån da dette kan hjelpe deg oppnå gunstige priser når du handler tidlig. Gå frem på følgende måte for å spare penger:

Besøk banken din og forklar at du får feriepenger utbetalt i Juli, og be om mellomfinansiering inntil pengene er utbetalt. La oss si du kan spare kr 4 000 på å handle familiens feriepakke tidlig, og at lånet vil koste kr 2 000. Da vil du i teorien kunne spare kr 2 000 kun ved å handle turen tidligere. Dette er et ypperlig alternativ som mange ofte overser, og er uvillige til å vurdere. Dette er kun den første måten man kan spare penger på ferieturen, og videre vil vi drøfte andre alternativer som billigere forsikring og reise til andre land.

Skaff forsikring gratis

Når man reiser på ferie er det ytterst viktig at man har gode forsikringer. Ulykker, sykdom og tyveri er noe som stadig rammer nordmenn på ferie i utlandet. Skal man ha en forsikring til hele familien kan dette fort koste kr 2 000 minimum hvert år, som er penger man egentlig ikke behøver betale. I dag kan du skaffe et kredittkort som har en slik forsikring inkludert. Du betaler ingenting for å bruke kortet så fremt du betaler tilbake regningene i tide. En reiseforsikring av denne typen vil som regel inkludere andre medlemmer av familien, med et maks antall på 4 personer. Regelen er at man må betale mer enn 50% av turen med kortet og dette gjelder for hele familien. Som mellom finansiering kan dette være et trygt alternativ utenom lån til forbruk. Ulempen er en høyere effektiv rente og kortere tid for tilbakebetaling.

Å spare penger på forsikring er likevel ikke de eneste mulighetene du har. Husk at mange av de som selger varer og tjenester til utlendinger spekulerer i å ta høyere priser sammenlignet med det som er normalt. Eksempler på dette er Taxi sjåfører som i Sør Europa ofte krever mye høyere for utlendinger fra Nord Europa. Derfor burde du på forhånd sette deg nøye inn i de prisene som gjelder i området, og be om tilbud på forhånd. Hoteller vil ofte også kreve at du betaler en høyere sum med penger enn det som er vanlig, og du må passe deg for slikt lureri. I tillegg burde du vurdere å reise til et land som tilbyr lavere priser.

Spar penger ved å reise til riktig land

I dag velger de fleste Nordmenn å reise på tur til Spania, Hellas, Frankrike og Tyrkia. Disse landene er gode alternativer, men koster en del mer enn det man finner i andre land. Et godt eksempel på dette er Bulgaria som har Europas laveste konsumprisindeks. Landet er svært billig å besøke for de som betaler i vestlig valuta, og kan tilby priser langt under nivåene i de vanligste ferielandene. Eksempler på dette er 4 stjerners hoteller hvor man kan sove for kr 100 per natt, og en biffmiddag som koster kr 40. Et annet land du burde vurdere er Kroatia. Landet ligger vakkert til ved kysten av Adriaterhavet på østsiden av Italia. Her finner du vakker natur, hvite strender og ikke minst lave priser.

Det er ikke vanskelig å spare penger på en feriereise, men det kreves at man gjør et grundig arbeid på forhånd. Spørsmålet blir også hva du og familien din ønsker, og om dere har planer om å besøke turistområder. Noen av de rikeste kulturminnene i Europa befinner seg i den sørlige delen av kontinentet. Er dere derimot kun på utkikk etter sol, sommer og rimelige priser burde dere vurdere et lavkostland. Mange forbinder disse landene med fattigdom og kriminalitet, men i realiteten er det veldig annerledes. Land som Kroatia, Bulgaria og Romania kan i dag tilby fantastiske opplevelser til en lav kostnad. I slike land får man god valuta for pengene og kan spare tusenvis av kroner på oppholdet. Priser for merkeklær, elektronikk og annet vil være omtrent det samme som her hjemme. Den virkelige besparelsen ligger derfor i billige hotellopphold, matvarer og opplevelser.