Hva er et mikrolån?

Mikrolån er lån på 10 000 kroner eller mindre. For noen ganger er det ikke mye det står på for at utgifter og inntekter skal gå opp. Kanskje mangler du bare én tusenlapp til et par regninger, eller kanskje du gjerne skulle slått til på det knallgode tilbudet på flybilletter til neste års sommerferie, men ikke har pengene akkurat nå? Uansett hva årsaken er kan mikrolån være det riktige svaret!

 

Beste mikrolån

Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Lån fra L'EASY

Lån fra L'EASY


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 3 år.
 • Eff. rente: 12,53 - 26,62

Svar på 3 timer!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Tilbud på lån fra Zen Banking

Lån fra Zen Banking


 • Aldersgrense: 23 år
 • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
 • Få tilbud om lån av flere banker

Lånetilbud innen 4 timer

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Fordeler med et mikrolån

Med et mikrolån får du tilgang på en la kreditt som kan benyttes til det du selv ønsker. Denne typen lån er populær i Norge, og det er det hovedsaklig tre grunner til:

 1. Lånet er enkelt å tilbakebetale
 2. Pengene kommer raskt inn på konto
 3. Det gir deg økonomisk fleksibilitet i hverdagen

Med et mikrolån kan du dekke opp uforutsette utgifter i hverdagen. Trenger du kr 5 000 til å dekke en regning før den går til forfall er et mikrolån den beste måten å finansiere utgiften på.

Hvilke banker som tilbyr denne lånetypen varierer, og det er kun et mindre antall som har løsninger for mikrolån. Markedet for mikrolån lider også av aktører som krever skyhøye renter og dårlige vilkår for tilbakebetaling. Av den grunn er det viktig å være ekstra varsom når man inngår en slik avtale om finansiering. Det er mange banker som i dag setter en nedre sperre på det lånet de tilbyr.

En vanlig sperre er kr 10 000, og dermed kan ikke kunden skaffe et lån som går under denne summen. Det er et paradoks at bankene lar kunder låne høye summer, men setter begrensninger på mindre summer. Det finnes likevel et par banker som tilbyr større fleksibilitet hvor det beste eksempelet er Bank Norwegian. Her kan du låne alt fra kr 5 000 til kr 500 000, og den maksimale nedbetalingstiden er 15 år. En sum på kr 5 000 regnes som et mikrolån, og med en lav effektiv rente kan Bank Norwegian tilby deg en fornuftig finansieringsløsning. Les videre for å se hvilke kostnader du må regne med for et mikrolån.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Mikrolån = Forbrukslån

Et mikrolån er kun en betegnelse for et forbrukslån av lavere summer. For det første burde du styre unna de selskapene som tilbyr lånesummer under kr 5 000. De er kjent for å kreve effektive renter som overstiger 1 500%, og det er derfor en rådyr finansieringsløsning. I tillegg setter de ofte begrensninger på tilbakebetalingen av lånet, hvor du maksimalt kan velge 1,5 måneder. Det står i sterk kontrast til andre markedsløsninger.

Du burde heller velge et mikro forbrukslån fra slike aktører som Bank Norwegian. Banken er en av de få etablerte aktørene i Norge som tilbyr et forbrukslån ned mot kr 5 000. Her kan du oppnå effektive renter under 10 % og velge en lang nedbetalingstid. Fordelen med et mikrolån er riktignok at summen kan tilbakebetales relativt raskt, og at det ikke tilkommer ekstra utgifter som følge av dette. Kostnadene ved et forbrukslån øker desto lenger fram i tid nedbetalingen strekker seg. Med et mikrolån kan beløpet enkelt betales tilbake innen et års tid og det gjør at rentekostnadene faller. Som en følge av norsk lovgivning har alle norske bankkunder rett til å tilbakebetale pengene de skylder før låneavtalen utløper.

Med et mikrolån har du også friheten til å bruke pengene på hva du selv ønsker. Det står til forskjell fra de fleste andre typer lån på markedet. Et mikrolån brukes ofte til å betale uforutsette regninger, og for å dekke opp husholdningsbudsjettet. Velger du riktig bank kan du få renter helt ned mot 10 % per år. Hva du betaler i renter avhenger av hvordan bankene vurderer din betalingsevne, og det gjør at mikrolån ligner veldig på forbrukslån. Dette skal vi snakke mer om nedenfor.

Hvordan utbetales et mikrolån?

For å skaffe et mikrolån går du frem på samme måte som med forbrukslån. Det er enkelt å fylle ut søknaden, og banken sender svaret tilbake innen kort tid. Søknaden starter med at du fyller inn informasjon om deg selv.

Banken er spesielt opptatt av å vite mer om inntekten din, hvor mye gjeld du har og den generelle statusen for din privatøkonomi. Utover det må du oppgi informasjon som adresse, alder, personnummer, bosted og antall barn. Etter å ha fylt inn den informasjonen som kreves blir du bedt om å laste opp kopier av lønnsslipper og selvangivelsen.

Ettersom lånesummen er lav vil også kravet til inntekt legges lavere fra bankenes side. Det fører også til et mer gunstig rentenivå i flere tilfeller. Når du har lastet opp dokumentene vil banken sende en forespørsel til et av landets mange kredittbyråer. Jobben deres er å saumfare offentlige registre på leting etter betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Reglene for slike bakgrunnssjekker, som gjerne kalles kredittvurdering eller kredittsjekk, er strenge, og de plikter å sende deg et såkalt gjenpartsbrev. I dette brevet står det listet hvilken informasjon landets inkassobyråer har registrert på navnet ditt, og vanligvis inkluderes det en kredittrating.

En kredittrating kan ligge fra 1-100, hvor det høyeste nummeret tilsvarer den beste poengsummen. Den effektive renten vil falle i takt med kredittratingen din, og derfor gjelder det å ha en solid kreditthistorie. Av den grunn kan det også lønne seg å søke mikrolån hos den banken du bruker til daglig. Vær likevel forsiktig ettersom mange banker krever uforholdsmessig høye renter på slike mikrolån.

Har du fått innvilget mikrolånet vil det utbetales til den bankkontoen du spesifiserte selv. Ønsker du å få lånet utbetalt raskere kan du vurdere å åpne en egen konto i banken du søker lån hos. Har du knyttet et debetkort opp mot en sparekonto kan du benytte pengene omtrent umiddelbart ved hjelp av internoverføring.

Finn de billigste mikrolånene hos en lånemegler! Vi anbefaler:

Tilbud på lån fra nova finansEff. rente 15,8%, 65.000 kr. over 5 år, etablering 950,-, Totalt: 92.354 kr.

Lån fra Nova Finans


 • Uforpliktende og gratis
 • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
 • Få tilbud om lån av flere banker

Enkelt skjema!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Online 24Eff. 15,8%, 65k 5år,Tot. 92309

Online 24


 • Gebyrfri refinansiering
 • Fleksibel brukskreditt opptil 400.000
 • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lån uten sikkerhet

Lån fra 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Tilbud på lån fra Axo finansEff15,9% 100000 5år Kost40256 Tot140256

Lån fra Axo


 • Aldersgrense: 25 år
 • Nedbetalingstid: inntil 15 år.
 • Eff. rente: 10,90 - 22,90%

Sjekk pris flere steder!

Lån 10 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse