Slik får du et billig MC-Lån

Skal du kjøpe ny motorsykkel er finansieringen viktig å huske på. Velger du riktig bank kan du spare tusenvis i rentekostnader årlig.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Gjør et grundig forarbeid

Du har bestemt deg for å kjøpe en ny motorsykkel, men vet ikke helt hvor du skal starte. Høres dette kjent ut? Hvis svaret er ja burde du lese videre!

Å kjøpe ny motorsykkel kan være en utfordring, og spesielt dersom du ikke har finansieringen på plass til å begynne med. Vanlige spørsmål er slike ting som hvilket MC-lån burde jeg velge? Og hvor mye koster et mc-lån? Vi har som mål å gi deg svaret på dette, samt vise hvordan du oppnår best mulig vilkår på lånet.

Før vi går inn på selve lånesøknaden burde du gjøre en del arbeid på forhånd. Det første er å finne ut akkurat hvor mye penger du har råd til å bruke på kjøpet. For å finne ut av dette kan du ta din månedlige inntekt og trekke fra alle utgifter. Den summen som gjenstår vil brukes til å dekke terminbeløpet, som er et samlebegrep for både nedbetaling og rentekostnader. Husk at du også vil måtte dekke andre kostnader enn bare MC-lånet. Det blir også behov for reparasjoner og kjøp av drivstoff underveis, så du burde legge inn ekstra rom for det i budsjettet.

Har du kr 5 000 tilgjengelig vil du bruke dette som mal når du leter etter en ny motorsykkel. Å finne ut hvor langt kr 5 000 strekker seg basert på en formula er ikke mulig da bankenes rentenivåer varierer såpass mye. I stedet må du basere deg på det beste tilbudet du kan finne i markedet og deretter kjøpe den motorsykkelen du har råd til. Dette er også grunnen til at folk benytter seg av lånebevis utstedt av banken, da disse bekrefter ovenfor selgeren at man har råd til å kjøpe motorsykkelen.

La oss si at du trenger å låne kr 100 000, og ønsker en nedbetalingsperiode på 5 år. Den effektive renten burde ikke gå høyere enn 14% og du ønsker å ha litt ekstra penger igjen for å kunne dekke drivstoff og vedlikehold av maskinen. Skulle disse vilkårene være det du faktisk ender opp med vil den månedlige kostnaden tilsvare kr 2 326. Summen vil holde seg konstant over hele nedbetalingsperioden, og du har rett til å betale tilbake lånet tidligere enn forfallsdatoen tilsier. Med andre ord kan du kjøpe en flunkende ny motorsykkel ved hjelp av en ekstrakostnad på kr 2 326 per måned.

Nå skal vi snakke mer om finansiering og hvordan du søker.

Finansiering av MC-lån

Denne siden er dedikert til forbrukslån, og hvordan disse fungerer i praksis. Mange Nordmenn velger i dag å bruke forbrukslån som et MC-lån, og derfor har vi valgt å skrive om denne prosessen og hva du som kunde burde huske på. For det første kommer et slikt lån uten krav til sikkerhet og banken vil derfor ikke kreve et pantedokument på motorsykkelen. Det tilkommer heller ingen tinglysningsgebyr for å opprette pantedokumenter på sykkelen, og du slipper at den inndras automatisk dersom du glemmer en betaling.

Med et forbrukslån har du i dagens marked god fleksibilitet til å velge hvor mye du ønsker å låne. I skrivende stund er det selskaper som tilbyr effektive renter helt ned mot 8% p.a. med lånesummer på kr 500 000. Med et MC-lån vil det vanligvis ikke være nødvendig å låne så mye penger, men det viser at mulighetene er tilstede for å finansiere det meste i dagens marked.

De vilkårene som hver bank kan tilby vil variere både med tanke på lånesum, rentenivåer og maksimal nedbetalingsperiode. Det er derfor viktig at du velger en bank som oppfyller dine behov på en fornuftig måte, og samtidig gir deg et gunstig rentenivå. For å finne en slik bank råder vi deg til å benytte en lånemegler. Her har du muligheten til å sende inn én søknad og deretter motta svar fra et stort antall banker.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

En av disse meglerne er Nordax som holder til i Oslo. Siden deres er enkel å bruke, og du sender inn en søknad på noen få minutter. En medarbeider hos Nordax vil guide deg gjennom prosessen og svare på de spørsmål du måtte sitte med. Er du ikke fornøyd med resultatet kan du også velge å avslå tilbudet uten noen økonomisk risiko. I Norge er det ikke lov for banker å kreve betalt fra kunder med mindre de har inngått en gyldig avtale med gjeldsbrev og signering. Nordax vil sanke inn tilbud fra noen av landets ledende banker og finansinstitusjoner. Dette er en god måte for deg som kunde å måle temperaturen i markedet.

Du kan også søke direkte hos bankene på markedet, og det er mange som benytter seg av denne løsningen i stedet. Et eksempel på en bank som tilbyr gunstige lån er Bank Norwegian. Selskapet ble etablert for noen få år siden men har gjennomgått en sterk vekst på kort tid. Her kan du få et MC-lån på inntil kr 500 000 med en nedbetaling på 15 år. Til slutt har vi valgt å oppsummere de viktigste punktene som gjelder for et MC-Lån.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Oppsummering

Som med andre typer lån kan du velge å benytte deg av en medlånsøker underveis. Er det du og partneren din som skal dele motorsykkelen burde dere gå sammen om å signere søknaden. For det første påtar du deg mindre risiko i et slikt tilfelle, og det er rettferdig at begge legger inn sitt navn. For det andre er det mulig å spare en betydelig sum med penger på en slik løsning som følge av at rentenivået faller.

Når du søker om et MC-lån vil banken ta en titt på lønnsslipper og selvangivelse for å vurdere betalingsevnen. Nærmere sagt vil de forsøke å anslå hvilken risiko de løper for at lånet misligholdes, og deretter «bake» det inn i renten. Høyere risiko medfører høyere renter, og spørsmålet blir da om du kan senke denne prosentandelen på noen måte? Svaret er ja, ved at signaturen til medlånsøker bidrar til å dempe risikoen betraktelig. Har dere begge en fast jobb og inntekt vil banken ha større trygghet i at pengene tilbakebetales. Blir du syk kan partneren din ta over forpliktelsen og vice versa.

Trenger du pengene raskt burde du også ha et fokus på elektroniske løsninger hos den banken du velger. I dag har mange banker oppdaterte systemer som støtter elektronisk signering av gjeldspapirer. Alt man trenger i disse tilfellene er en Bank-ID som gjør det mulig å signere gjeldsdokumentet på nett. Deretter betales pengene ut den påfølgende virkedagen, som står i sterk kontrast med vanlig postordre. Hadde du valgt det siste alternativet ville nok ventetiden vært inntil én uke for at brevet skal sendes fram og tilbake mellom deg og banken.

Du burde også gjøre det kjent med bankens policy for nettbetaling og elektronisk oversikt. Mange banker har i dag integrerte løsninger som lar deg holde oversikt, betale inn og administrere de lånene du sitter med på nett. Det kan forenkle hverdagen betraktelig ved at du slipper å vente på postgangen.