Hva er refinansiering?

Refinansiering er et begrep de fleste har møtt på tidligere. Men hva betyr det egentlig å refinansiere gjeld, og hva er fordelene?

Kort om refinansiering

refinansieringHar du havnet i en situasjon hvor gjelden har kommet ut av kontroll? Sitter du med høye nedbetalinger på boliglånet hver måned som du ønsker å minske? I slike tilfeller burde du vurdere å refinansiere gjelden din ved hjelp av et forbrukslån. Refinansiering er en metode som lar deg senke de månedlige nedbetalingene og samtidig spare tid og ressurser underveis. Avhengig av størrelsen på lånet ditt kan det være store summer å spare på en slik løsning.

Et vanlig årsak til at Nordmenn søker refinansiering er gjeld relatert til varefinansiering og kredittkort. Med høye renter og kort nedbetalingstid er det enkelt å havne i en gjeldsfelle. Dette er også en selvforsterkende effekt ettersom inkassogebyrer og tvangsinnkreving fører til at summene bare fortsetter å øke. Dermed havner man i en ond spiral som det er vanskelig å komme seg ut av igjen. Heldigvis har du muligheten til å refinansiere disse kostnadene, og ofte til en mye lavere rente enn det du opprinnelig betalte.

La oss ta et enkelt regnestykke for å illustrere hvor mye penger du kan spare. I dette tilfellet sitter man med kredittkortgjeld fra 3 forskjellige selskaper, og disse bærer en effektiv rente på 30% i gjennomsnitt. I tillegg har man fått to inkassovarsler som medfører en ekstrakostnad på kr 1 500. Gjelden man skylder er opprinnelig kr 40 000. Det betyr at du må betale en årlig rentekostnad på kr 12 000 pluss de inkassogebyrene som kom i posten.

Refinansierer du hos en bank med lave renter kan du derimot oppnå et effektivt rentenivå på 15%, og det medfører en halvering av kostnadene. Inkluderer du inkassokostnadene samtidig slipper du å uroe deg for at disse blir sendt videre til tvangsinndriving. En bank som tilbyr forbrukslån for refinansiering er Nordax Bank, og vi anbefaler deg å kontakte selskapet dersom du har havnet i et økonomisk uføre.

Slik refinansierer du gjeld

Når du ønsker å refinansiere gjeld ved hjelp av forbrukslån er det viktig å merke seg et par ting på forhånd. Mange banker vil dessverre ikke hjelpe deg med å refinansiere gjelden dersom du sitter med løpende inkassosaker. Bankene er omtrent delt på midten med tanke på hvem som aksepterer inkassosaker og ikke. Du kan hvertfall forvente at søknaden blir ekstra grundig vurdert dersom de finner slike utestående saker i gjeldsregisteret. Muligheten er likevel til stede, og mange banker vil hjelpe deg så fremt de tror du kan betale tilbake i tide.

En tjeneste du burde benytte for å finne fram til de bankene som tilbyr refinansiering heter Telefinans. Dette er en lånemegler som har spesialisert seg på videreformidling av søknader om refinansiering på vegne av kunden.

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

De har et produkt som kalles «Ryddelånet«, og det er en løsning som lar deg refinansiere gjeld gjennom spesielle avtaler med samarbeidende banker. Når du skal søke om en slik refinansiering klikker du deg inn på Telefinans’ hjemmeside og velger naturligvis det produktet som heter refinansiering. På noen få minutter kan du fylle ut søknaden før de sender deg en bekreftelse.

Det er viktig at du samler inn riktige tall og forsikrer deg om at det informasjonen du oppgir stemmer. Etter å ha sendt inn søknaden vil bankene raskt vurdere søknaden og se om de kan hjelpe deg. Utrykket «best føre var» stemmer godt i slike situasjoner, ved at du burde ta hånd om problemene før inkassokravene begynner å dukke opp.

Refinansiering er å regne som et forbrukslån, med den forskjell at lånet benyttes til å betale eksisterende regninger. I dagens marked kan du refinansiere gjeld helt opp mot kr 500 000 med en nedbetaling på 15 år. I skrivende stund er det kun et fåtall aktører som tilbyr slike løsninger, og blant disse finner du Bank Norwegian og Opp Finans. De har spesialisert seg på refinansiering av eksisterende gjeld, og er kjent for å gi kundene sine gode tilbud med effektive renter ned mot 10%.

Kun små prosentandeler kan ha store utslag på lånekostnadene. Boliglån er som sagt et yndet alternativ for refinansiering ettersom lånebeløpet er såpass høyt. Med en rekordlav styringsrente kniver bankene seg i mellom for å skaffe nye lånekunder. Har man et lån på kr 2 000 000 vil kun en halv prosent endring i lånet kunne utgjøre titusenvis av kroner hvert år, og dette illustrerer fordelene som refinansiering tilbyr.

Slik avgjør du om refinansiering passer deg

Sitter du med mange smålån burde du begynne med å katalogisere de etter beløp og rentenivå. I dag er det ikke vanlig å inkludere rentenivået på regninger, og derfor må du finne ut av dette på egenhånd. Ser du at du ikke vil klare å betale en regning i tide burde du ta kontakt med kreditor og be om en utsettelse. De fleste kreditorer er villige til å inngå en avtale så fremt skyldner tar kontakt og forklarer situasjonen. Får du regningen utsatt slipper du at dyre inkassogebyr blir lagt til i prisen, og du kan deretter snu deg rundt for å finne en løsning basert på refinansiering.

Dersom du skylder et høyt beløp anbefaler vi deg å kontakte de bankene vi har listet opp ovenfor. Er det i stedet en lavere kredittsum burde du vurdere å benytte en lånemegler for å finne et gunstig tilbud. Utenom Telefinans finnes det et annet selskap som heter Lendo. Dette er en av norges største lånemeglere målt i antall søknader som behandles hvert år. Selskapet guider deg gjennom prosessen og gir deg svar på de spørsmål du måtte sitte med. Når du søker om refinansiering hos Lendo vil du få et eget område hvor du kan krysse av for dette alternativet.

Du burde også seriøst vurdere å skaffe en medlånsøker da dette øker sjansene for innvilgelse. Medlånsøker er et konsept hvor andre personer er med på å signere gjeldsbrevet og at de dermed stiller seg som garantist for innbetalingen. Utenom at sjansen for innvilgelse øker vil du også kunne dra nytte av lavere renter. Bankene er svært opptatt av risiko for mislighold, og denne vil falle betraktelig dersom flere individer står ansvarlige for lånet.

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse