Er du på jakt etter et billig forbrukslån?

Prisene på forbrukslån kan være vidt forskjellige avhengig av hvilken bank du benytter. Lær hvordan du sparer penger på forbrukslånet.

Start med den effektive renten

promo-tlg-041214Det er en vanlig misoppfatning at forbrukslån er et dyrt produkt. I dag tilbys det slike lån med effektive renter langt under 10%, og det ligger faktisk tett opp mot det man betaler for et ordinært billån. Konkurransen i markedet har styrket seg de senere årene, og av den grunn blir prisene stadig presset nedover til glede for norske forbrukere. Vi har skrevet en lang rekke omtaler av forbrukslån og hvordan du som forbruker kan spare penger. Etter vår mening er det i hovedsak fire måter du kan skaffe et billig forbrukslån, og disse finner du mer informasjon om nedenfor.

Den første metoden er å sammenligne den effektive renten som hver bank kan tilby. Dette kan være litt vanskeligere enn det høres ut ettersom banken gir en rente basert på betalingsevnen til den som søker. For å sammenligne rentenivået burde man derfor benytte seg av en søkemotor, eller det som ofte kalles en lånemegler. Dette er selskaper som søker om et lån på dine vegne med den fordelen at du kan sanke inn tilbud fra et stort antall banker samtidig. Gjennom en slags auksjonsordning konkurrerer bankene med hverandre om å skaffe deg som kunde, og de vil i tur og orden sende deg et uforpliktende tilbud.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Tillater medsøker
 • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Vi anbefaler deg å benytte lånemegleren Lendo, da de er kjent for god oppfølging og raskt svar. Lendo samarbeider også med alle de lendende bankene i landet som gjør at du blir tilbudt best mulig tilbud på søknaden. Når du søker om et billig forbrukslån hos Lendo trenger du kun å fylle ut én søknad. Denne blir igjen sendt til alle de samarbeidende bankene og du kan i fred og ro vente på at tilbud sendes i retur.

Tilbud på lån fra Roe Finans

Lån fra Roe Finans


 • Aldersgrense: 20 år
 • Lånebeløp: 5 000 – 400 000
 • Få tilbud om lån av flere banker

Få inntil 10 tilbud på 4 timer

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

En annen populær lånemegler som hjelper deg finne billige forbrukslån er Roe Finans. Selskapet samarbeider med flere av landets ledende banker og har en hjemmesideside som det er enkelt å benytte. Fordelen med Roe Finans er først og fremst den brukervennligheten som siden kan tilby. Du finner søknaden på forsiden, og etter et par enkle steg kan du sende inn det endelige dokumentet. Skulle bankene ha noen ekstra spørsmål vil en kundebehandler fra Roe Finans kontakte deg og guide deg gjennom prosessen. Dette gjør lånemegleren til et ypperlig alternativ ved siden av Lendo.

Den neste løsningen er å sjekke rentenivået hos de bankene som scorer høyt i brukervennlighet. Etter vår erfaring er det tre banker som skiller seg ut i positiv retning med tanke på et billig forbrukslån.

Banker med gunstige priser

SantanderEff.rente 15,7 %, kr 125 000 o/2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379

Santander Flexilån


 • Aldersgrense: 25 år
 • Nedbetalingstid: inntil 15 år
 • Rente: 7,90% - 21,90%


Valgfri nedbetalingstid

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse

Den første banken på listen vår er Santander. Det spanske selskapet gjorde sitt inntog i Norge i 2014 da de kjøpte opp virksomheten til GE Money Bank. Santander scorer høyt på våre målinger ved å tilby svært gunstige renter på forbrukslån til sine kunder. Her har man også to alternativer å velge mellom i samsvar med det man foretrekker. Det første forbrukslånet de tilbyr har en maksimal kredittgrense på kr 70 000 sammen med en nedbetaling på inntil 10 år. Det som utmerker seg er mangelen på gebyrer og ekstrakostnader. Santander gjør forbrukerens jobb ved å tilby et produkt fritt for ekstra omkostninger, og det er noe som trekker opp vurderingen av selskapet.

Ønsker du å låne mer enn kr 70 000 kan du også vurdere det som heter «privatlånet». Dette er en løsning hvor du kan låne inntil kr 350 000 med en nedbetaling på hele 15 år. Til gjengjeld må man betale et gebyr for etablering og det gjenspeiles i den effektive renten. Santander er kjent for å tilby lån til svært lave omkostninger og det er en bank vi anbefaler våre lesere på det sterkeste.

Det andre alternativet vi anbefaler utstedes av Nordax Bank, som har spesialisert seg på innvilgelse av forbrukslån. Banken stammer opprinnelig fra Sverige men har de siste årene oppnådd et solid fotfeste i Norge. Gjennom Nordax Bank kan du velge å nedbetale lånet over 12 år, med en maksimal kredittgrense på kr 400 000. Banken anbefales i hovedsak på grunn av det lave rentenivået og du kan oppnå en effektiv rente under 10%. Sistnevnte forutsetter naturligvis at du har en solid inntekt og lav gjeldsgrad.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Det finnes også et par andre løsninger du burde vurdere for å skaffe et billig forbrukslån, men dette handler mer om triks du kan gjøre på egenhånd.

Vær obs på det som står skrevet

Dette kan virke som en selvfølge for mange, men det er viktig å følge godt med på det selskapet skriver. For eksempel opererer mange banker med en nominell rente i sine utregningseksempler. Dette viser ikke den totale kostnaden av lånepakken ettersom gebyr for etablering og terminomkostninger ikke inkluderes. Som forbruker har du i prinsippet to ting du burde være nøye med. Det første er å fokusere på den effektive renten, da den inkluderer alle omkostninger på lånet, og den andre er nedbetalingstiden.

Dersom selskapene opererer med en veiledende rente på 9% burde du være ekstra konservativ i dine egne utregninger. Det betyr at du legger inn ekstra prosenter i utregningen for å være sikker på at du klarer å dekke de månedlige nedbetalingene. En aktør som lar deg sette inn rentene på egenhånd er Nordax Bank. Som sagt vil rentenivået avhenge av din betalingsevne, og dersom du mener det er sannsynlig med et høyere rentenivå burde du gjøre utregninger på egenhånd før du søker.

Det siste aspektet ved billige forbrukslån er nedbetalingsperioden. Et forbrukslån kan være billig på to forskjellige måter. Den første handler om den totale rentekostnaden over lånets løpetid, og hva du betaler isolert sett for å låne pengene. Det andre aspektet er det du ender opp med å betale hver måned. Du kan for eksempel ende opp med å spare et par hundrelapper i året hos den banken som gir deg det beste rentetilbudet. Likevel er ikke dette en «billig» løsning dersom du må betale tilbake pengene over en kort tidsperiode. I et slikt tilfelle er det muligens best å velge en bank hvor du betaler et par hundrelapper ekstra per år og kan betale tilbake mindre summer av gangen.

Husk at et forbrukslån kommer uten sikkerhet, og at dette er hovedgrunnen til at rentene kan være høye hos noen aktører. Desto bedre inntekten din er, jo lavere vil rentene være som et resultat. Du står også fritt til å disponere pengene etter eget ønske.