Låne uten å stille sikkerhet i bolig

Ønsker du låne penger uten å stille sikkerhet i boligen? Dette er fullt mulig og her kan du lære mer om hvilken låneform du burde velge.

Forbrukslån og krav til sikkerhet

refinansieringDe fleste lån som tilbys på markedet stiller krav til sikkerhet i diverse eiendeler. Eksempler på dette er kjøp av bolig, bil og båt. I slike tilfeller vil banken ofte kreve et pantedokument som sier de kan inndrive eiendelene dersom de ikke mottar rentebetalinger etter fastsatt avtale. I prinsippet er det derfor banken som eier verdiene, ved at de har finansiert kjøpet i første omgang. Ønsker du derimot et lån uten sikring har du et par muligheter å velge mellom. Her unngår du at banken tar pant i eiendelene, men du plikter likevel å betale tilbake i tide.

Den mest populære metoden er forbrukslån, hvor det ikke stilles noen krav til sikkerhet. Som kunde kan du derfor benytte pengene til å betale hva du selv ønsker og det legges ingen restriksjoner på varekjøpet. Dette er den mest populære formen for lån uten sikkerhet. Dette skyldes at de har en relativt lav rente og er lettere å skaffe. Utenom dette er det også mange som vurderer bruken av kredittkort med de fordelene dette gir. I hovedsak vil disse låneinstrumentene kunne utfylle forskjellige behov, men merk deg at kredittkort har høyere rente og dårligere betingelser for tilbakebetaling. Videre skal vi snakke litt om hvordan lån uten sikkerhet fungerer, og hva du burde huske på.

Fordeler og ulemper med lån uten sikkerhet

Den mest åpenlyse fordelen med slike lån er mangelen på krav til hva du bruker pengene på. Dette er nettopp tanken med lånet, ved at summen ikke bindes opp mot en spesifikk eiendel. I tillegg tar ikke långiver pant i noen av eiendelene dine. Det betyr at bolig, bil og båt ikke vil selges automatisk dersom du faller bakpå betalingene. i Norge er det namsmannen som står for innkreving av utestående betalinger. Dermed må banken ta kontakt med denne etaten før de kan kreve inn det beløpet du skylder. Det anbefales ikke at man lar være å betale inn det man skylder, men det finnes en viss sikkerhet i at eiendeler ikke selges automatisk.

En annen fordel er det relativt lave rentenivået som tilbys på blant annet forbrukslån. Med effektive renter som ofte ligger under 10% er det lett å håndtere lånet dersom man sprer det ut over en lengre periode. Med usikrede lån kan du også reinvestere det du låner i noe du tror vil skape verdier over tid. I tillegg er det mulig å betale tilbake lånet så raskt du selv ønsker uten ekstra omkostninger. Gebyrene for slike lån er også relativt lave, og du betaler som regel kun for å etablere lånet, samt et termingebyr.

Hvordan skaffer jeg lån uten sikkerhet?

Å skaffe et lån uten sikkerhet er enkelt, og det finnes mange nyttige hjelpemidler på nett. Et eksempel på dette er låneagenten Lendo. For det første betaler du ikke selskapet noe som helst, og de hjelper deg samle inn tilbud fra en rekke selskaper på markedet. Lendo vil spørre deg hvor mye du ønsker å låne, og hvilken nedbetalingsperiode du ser for deg. I tillegg vil de spørre hvilke renter du ser for deg og du kan taste inn denne informasjonen i en automatisert søkemotor. Dette hjelper deg ved at det samles inn lånetilbud fra en lang rekke selskaper på markedet. Ettersom konkurransen er høy vil du kunne motta anbud på lånesøknaden din.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Å søke om lånet er også svært lett. Så fort et selskap har gitt deg et tilbud kan du sende inn kopier av selvangivelsen og de siste to lønnsslippene. De vil gjennomføre en kredittsjekk basert på personnummeret ditt og forsikre seg om at du er en god betaler. Mange banker tilbyr deg i tillegg å signere dokumentet elektronisk, hvor Bank Norwegian er et eksempel på dette. Ønsker du et lån så fort som mulig burde du derfor vurdere å søke her. Hos banken kan du signere lånedokumentene og få lånet utbetalt på et par dager. I tillegg tilbyr selskapet et av markedets beste renter, og gunstige vilkår for tilbakebetaling.