Refinansiering av kredittkort

Refinansiering av kredittkort er en måte å senke lånekostnadene. Gjør du dette på riktig måte kan du spare tiusenvis av kroner.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Refinansiering av kredittkort

kredittkort-gjeldKredittkort er noe de fleste voksne Nordmenn benytter seg av i hverdagen. Enda det finnes mange fordeler med kredittkort kan de også føre til en del økonomiske problemer ved feil bruk. Dersom du har en høy kredittkortgjeld burde du vurdere mulighetene for refinansiering. Det finnes mange fordeler med en slik løsning og vi viser deg hvilke disse er.

Det er smart å søke om refinansiering dersom du har kredittkortgjeld fra flere selskaper som du ikke klarer å betjene. Her gjelder det å følge «føre var» prinsippet ved å planlegge disse utgiftene på forhånd. Ser du at du ikke vil klare å dekke forpliktelsene dine neste måned burde du ta grep ved å søke om refinansiering så tidlig som mulig. Venter du for lenge vil kravet bli registrert som en betalingsanmerkning og det gjør det vanskeligere å skaffe et lån med gode vilkår.

I dag er det ikke uvanlig at kredittkort har en effektiv rente som fort overstiger 35%. Det hjelper heller ikke at kredittkortselskapene som oftest krever inn den utestående betalingen én måned etter at beløpet er trukket ut. For de som sitter med mange ubetalte regninger kan derfor pengene fort få ben å gå på. Refinansiering av kredittkortgjeld kan spare deg for tusenvis av kroner, og alt avhenger av hvor mye du skylder til å begynne med.

Når du refinansierer kredittkortgjeld vil du ha som mål å oppnå en lavere effektiv rente på det nye lånet du inngår. All den eksisterende kredittkortgjelden blir slettet i bytte mot et nytt lån som utstedes av banken. Forbrukslån har omtrent alltid en lavere rente enn kredittkort, og derfor kan det være svært mye penger å spare på løsningen. Det nye lånet er usikret, og det betyr at banken ikke tar pant i noen av dine eksisterende eiendeler underveis. Du må likevel regne med at banken stiller krav om at pengene brukes utelukkende til nedbetaling av din eksisterende gjeld.

Som sagt kan du spare mye penger på en slik løsning, og det gjelder at du velger riktig bank underveis.

Slik velger du riktig bank

Når du skal refinansiere kredittkort har du et høyt antall banker å velge mellom. Du burde fokusere på den effektive renten de tilbyr og hvor mange år du tilbys for tilbakebetaling av lånet. Hver persons behov for refinansiering er unikt, og hvilken rente banken vil tilby er umulig å spå. I Norge blir man premiert i form av lavere renter dersom inntekten er stabil og høy sammenlignet med gjelden. Har man havnet i en situasjon som nødvendiggjør refinansiering er som regel gjeldsgraden høy sammenlignet med inntekten.

Det er likevel slik at mange banker tilbyr gode tilbud uavhengig av søkerens gjeldssituasjon. En av disse er Nordax bank som tilby refinansiering med effektive renter ned mot 10%. Banken er kjent for god kundeservice og har teknologiske løsninger som forenkler søkeprosessen. Gjennom Nordax kan du søke om inntil kr 400 000 i forbrukslån med en nedbetaling over heler 12 år. Banken er en av flere som hjelper dekke behovet for refinansiering i det norske markedet.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


 • Skreddersydde lån
 • Opptil 500 000 kr over 15 år
 • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Bank Norwegian er en annen løsning man kan vurdere når man skal refinansiere kredittkort. Å søke om et lån er svært enkelt, og alt du trenger å gjøre er fylle ut skjema på nettsiden. Bank Norwegian tilbyr også en fullintegrert nettside hvor du kan sende inn kopier av nødvendige dokumenter såvel som å signere gjeldspapirene med Bank-ID.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


 • Best i test!
 • 18 års aldersgrense
 • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Sist men ikke minst kan du vurdere å benytte deg av en lånemegler hvor søknaden formidles på dine vegne til et høyt antall banker. Dette er en løsning som passer bra for de som ønsker å ta temperaturen på markedet og se hva bankene er villig til å tilby. Lendo er en lånemegler som tilbyr søknader om refinansiering på inntil kr 350 000. Her fyller du ut en enkelt søknad og mottar deretter flere tilbud fra konkurrerende banker. Dette er en god måte å skaffe seg oversikt på hvilke renter du kan forvente. Det er også helt gratis og uforpliktende å søke gjennom en lånemegler på samme måte som hos bankene.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


 • Fleksibel nedbetalingstid
 • Tillater medsøker
 • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Ta kontroll på situasjonen

Etter å ha refinansiert kredittkortene burde du ta grep for å bedre den framtidige økonomiske situasjonen. For eksempel er det en god idé og kun ha ett kredittkort tilgjengelig slik at du kan kontrollere ditt eget forbruk på enklere måte. Et av problemene med kredittkort er faren for impulskjøp og du burde spørre deg hva som var grunnen til at du måtte refinansiere kredittkortet i første omgang.

Med en refinansiering slipper du også unna en del problemer som ellers ville oppstått. Når en regning forfaller vil den sendes til inkasso, og i mellomtiden legges det til høye ekstrakostnader på prisen. Med refinansiering av kredittkort før regningene forfaller vil du derfor spare de kostnadene som ellers ville oppstått som følge av inkassobegjæringer.

Så hvor mye kan man egentlig spare ved refinansiering av kredittkort? La oss ta et eksempel hvor du har 5 kredittkort med en utestående balanse på totalt kr 100 000. Den effektive renten er 35% og du har 1 år tilgjengelig for tilbakebetaling. Her ender du opp med å betale totalt kr 35 kun i rentekostnader som er en betydelig utgift. Klarer du derimot å refinansiere gjelden til 15% vil du kunne spare kr 20 000 dersom tilbakebetalingen settes til 1 år for det nye lånet.

Det er lett å se hvorfor man burde refinansiere kredittkort, og gjør du det på riktig måte kan du frigjøre store summer over husholdningsbudsjettet. Har du og partneren akkumulert denne gjelden sammen burde dere også skaffe refinansiering hvor begge står ansvarlig. Dette er en løsning som kalles medlånsøker, ved at en annen person også står ansvarlig for tilbakebetalingen. I et slikt tilfelle kan dere ende opp med en enda lavere effektiv rente, som betyr mer økonomisk pusterom og høyere besparelser.