Tips før du låner

Når du skal låne penger er det et par ting du burde huske på i forkant. For eksempel burde du vite den effektive renten på lånet.

Gode råd før man låner penger

promo-tlg-041214De fleste av oss vil på et tidspunkt i livet ha behov for å låne penger. Dette kan være til bolig, bil og hytte eller lån til kjøp av forbruksvarer. Uavhengig av hva du har som hensikt å låne penger til er det en del ting du burde huske på før du sender inn søknaden. Disse skal vi diskutere her i detalj, og vi håper det vil hjelpe deg oppnå gode vilkår på avtalen. Det første vi skal snakke om er såkalte automatiske søketjenester, eller det som ofte kalles finansagenter.

I Norge har et stort antall selskaper spesialisert seg på å videreformidle lånesøknader for de som trenger det. Man kan taste inn ønsket lånesum, nedbetalingsperiode og rentenivå og deretter få opp en rekke resultater. Blant disse selskapene er det spesielt selskapet Lendo som skiller seg ut. På deres hjemmeside kan man sende inn én søknad som deretter videresendes til de fleste långivere i landet. Sistnevnte vil vurdere søknaden og komme tilbake med et tilbud, og Lendo hjelper søkeren oppnå de beste vilkårene. Du spør kanskje hvorfor dette er viktig? Les videre for å lære mer om fordelene dette gir deg.

Få bedre vilkår på lånet med Lendo

lendo_logo_pixelsMed Lendo kan du søke hos et stort antall banker ved hjelp av én søknad. Skulle du gått andre veien ville du ha måttet fylle ut søknaden manuelt et stort antall ganger før du var ferdig, og deretter kommunisere med långiverne på individuell basis. Av den grunn hjelper dette deg med å spare store mengder tid og ressurser. Videre har det mye å si for hvilke vilkår du tilbys av långiverne, og hva du må betale. Tenk på følgende: Hvis du sender inn søknad til 20 selskaper framfor 5, vil dette hjelpe deg oppnå bedre vilkår? Svaret er ganske enkelt ja, ettersom långiverne er i såpass tøff konkurranse med hverandre om å skaffe nye kunder. Med flere tilbud vil dermed sjansen øke for at du får gode vilkår.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Videre er det også lov å forhandle med låneselskapene på egenhånd. Hvis långiver krever en effektiv rente på 15% kan du godt forsøke å nedforhandle denne med noen prosentpoeng. Mange tror at rådgiverne i banken er nødt til å følge strenge retningslinjer for hvem som får lån innvilget og hvilke renter som tilbys. I realiteten stemmer ikke dette, og rådgiverne sitter med stor bestemmelsesrett da det gjelder lånets vilkår. Dermed skader det ikke å be om en litt lavere rente, og se om långiver er villig til å strekke seg for å beholde deg og ditt kundeforhold. Husk å fokusere på den effektive renten når du inngår nye låneavtaler. Det er denne som forteller deg hvor mye lånet egentlig koster.

Vurder følgende

Når du skal låne penger har du flere alternativer å velge mellom. Det første du burde vurdere er hvilken låneform du ønsker å inngå. Forbrukslån er for eksempel vanligvis den billigste låneformen på markedet. Dette gjelder blant fristilte lån hvor man benytter pengene etter det formålet man selv ønsker seg.

Vurder videre å skaffe en medsøker. Dette kan hjelpe deg få en lavere rente, og gjøre det enklere å tilbakebetale saldoen. En medsøker kan være vanskelig å skaffe for lån til forbruk, og det er som regel en god idé å investere i noe dere begge skal benytte. Et eksempel på dette er at du og ektefellen din inngår en låneavtale for kjøp av materiell til oppussing, eller kjøp av en ny sofa.

For å unngå sløsing av tid burde du også sjekke om du har utestående regninger og betalingsanmerkninger. Det er smart å kvitte seg med disse først, ettersom de vanligvis sperrer deg fra å kunne inngå nye lån. Ta en rask gjennomgang av din egen privatøkonomi og sorter regningene i henhold til sum og forfallsdato. Dette vil gi det et bedre overblikk over situasjon, og gjør det lettere å vurdere inngåelsen av nye lån.