Trenger du et smålån?

Forbrukslån med summer under kr 20 000 refereres ofte til som et smålån. Lær mer om produktet og hvilke banker du burde velge.

Pass deg for høye kostnadersmalan

Smålån er å regne som et nisjeprodukt på det norske markedet, og mange banker har i dag sperrer på den tilgjengelige lånesummen. Det betyr at man ikke har lov til å søke om lån som går under en viss beløpsgrense. Det finnes likevel en liten gruppe selskaper som tilbyr smålån, og uheldigvis vil noen av disse kreves særdeles høye renter. I dag finnes det i hovedsak to kategorier å velge mellom da du søker om et smålån.

Den første gruppen banker opererer med rask tilbakebetaling og skyhøye renter. For eksempel har vi sett eksempler på finansieringsselskaper som krever effektive renter på inntil 1 700% med en nedbetaling på maks 45 dager. Vi anbefaler alle våre kunder å styre unna disse løsningene, da det koster uholdbart mye penger. Enda summen er lav burde man heller finne andre aktører med bedre rentenivåer. De fleste veletablerte banker tilbyr i dag ikke et smålån under kr 20 000. Det finnes likevel ett unntak som vi skal snakke mer om.

Bank Norwegian er en långiver som opererer med forbrukslån mellom kr 5 000 og kr 500 000. De er kjent som en av de mest fleksible bankene på det norske markedet med tilgjengelig nedbetaling på 15 år. I tillegg støtter de en løsning med Bank-ID hvor du kan signere lånepapirene på nett. Det gjør at du sparer både tid og penger underveis, og slipper å vente på en langsom postgang. Sammenlignet med ordinær postlevering ender du opp med en behandlingstid helt ned mot én virkedag.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

Så mye koster et smålån fra Bank Norwegian

Hjemmesiden til Bank Norwegian

Hjemmesiden til Bank Norwegian

I dette eksempelet har vi valgt å ta opp et smålån på kr 10 000 fra Bank Norwegian. Den effektive renten er vanligvis svært lav og vi har valgt å benytte 15% i våre beregninger. Merk deg at dette inkluderer både gebyr for etablering og terminkostnader. Gjelden nedbetales over en periode på 3 år med annuitetsprinsippet. Med annuitetslån holdes summen for nedbetaling konstant, enda andelen som går til nedbetaling er større i begynnelsen. Dette er en vanlig ordning på lånemarkedet og noe som benyttes for både bil og boliglån.

I dette tilfellet ender du som kunde opp med å betale totalt kr 12 478. Med andre ord vil den årlige kostnaden tilsvare kr 826 kun i rentebetalinger. Her ender du opp med å betale totalt kr 347 hver måned og det inkluderer selve nedbetalingen. Alternativet hadde vært å betale en effektiv rente som ligger over 1 600% hos et av de andre selskapene som tilbyr smålån. Det finnes naturligvis andre banker som kan tilby liknende vilkår som Norwegian, men basert på våre tilbakemeldinger fra tidligere kunder utmerker banken seg som det beste alternativet.

Når du søker hos Bank Norwegian vil søknaden behandles svært raskt, og en kundebehandler tar kontakt umiddelbart dersom de trenger mer informasjon. På siden får du en egen portal hvor du kan lese fremgangen i søknaden basert på fire individuelle steg. Det første steget er selve søknaden, hvor man legger inn slike ting som navn, adresse, boform og fødselsnummer. Deretter må du laste opp de dokumentene banken etterspør. Har du et normalt arbeidsforhold vil disse dokumentene inkludere kopier av dine to siste lønnsslipper. Du må også laste opp en kopi av siste års selvangivelse hvor det fremkommer opplysninger om tidligere inntekt. Å finne selvangivelsen er enkelt og du trenger kun logge deg på Altinn portalen. Sistnevnte er den statlige portalen for kommunikasjon mellom privatpersoner og det offentlige.

Etter å ha fullført disse stegene blir du bedt om å gjennomgå søknaden for å forsikre deg om at all informasjonen stemmer. Det er viktig å være så nøye som mulig ettersom banken har metoder for å avdekke feil. Når du er ferdig med dette steget blir du bedt om å signere lånesøknaden og du kan deretter forvente et svar innen noen få dager. Hos Bank Norwegian kan du signere dokumentet elektronisk, og du sparer mye tid på denne løsningen. Ellers har de en egen elektronisk portal hvor du kan holde oversikt over utestående lånebeløp sammen med de terminkostnadene du må betale hver måned.

Hva passer et smålån til?

Et smålån passer bra for å finansiere mindre utgifter i hverdagen, og det benyttes ofte til å dekke opp husholdningsbudsjettet. Har du mottatt en regning som forfaller før lønnsutbetaling kan dette være en ypperlig løsning å benytte. Alternativet er at regningen går til inkasso med de kostnadene det medfører. Vet du at regningen kan dekkes ved neste lønningsdag er det smart å ta opp et slik lån for å styre unna inkasso og betalingsanmerkninger. I tillegg kan du ved hjelp av et smålån forhåndsfinansiere visse utgifter for å spare penger.

Et godt eksempel på dette er kjøp av pakkereiser til utlandet, hvor kostnadene stiger med tiden. Betaler du for feriereisen i god tid kan du spare tusenvis av kroner, som gjør det verdt å ta opp et smålån. Hoteller og flyselskaper opererer med det som kalles elastiske priser, hvor kostnadene justerer seg i henhold til belegget. Har flyselskapet kun en sitteplass igjen vil de skru opp prisene betraktelig, som er en ulempe for deg som kunde.

Med et smålån fra Bank Norwegian unngår du dette problemet, og du får tilgang på en billig mellomfinansiering. Et annen fordel med Bank Norwegian er den kundeservicen de tilbyr kundene sine. Du kan kontakte selskapet enten per telefon eller epost, og de holder åpent alle hverdager. Spørsmålene blir besvart innen kort tid og de legger vekt på høflighet og service.

Som med andre låneformer kan du velge å benytte en medlånsøker. Dette er en ordning hvor en venn, familiemedlem eller bekjent blir med og signerer for gjelden. Hvorvidt dette lønner seg med et lite lån kan diskuteres, men dersom lånet skal benyttes til et felles formål er det absolutt verdt å tenke på.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse