Trenger du refinansiering av lån?

Lær mer om de vilkårene du må oppfylle for å kunne søke om refinansiering av lån. Du kan spare mye penger på en slik løsning.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

Litt om refinansiering av lån

refinansiering-av-lanÅ refinansiere lån er noe man ofte hører om i dagliglivet, enda det kan være litt forvirrende å forstå akkurat hvordan det fungerer. Denne guiden sikter på å gi deg en grundigere forståelse av refinansiering og hvordan det påvirker de lånene du sitter med. En slik løsning har to fordeler som det er viktig å fremheve. Den første handler om tiden du sparer ved å samle alle lånene hos en kreditor. Den andre fordelen er de besparelsene du oppnår på sikt. Vi har skrevet utdypende om fordelen med refinansiering av lån, og her kan du også lære mer om hvordan du søker.

Det kan være vanskelig å holde en god oversikt over flere utestående betalinger samtidig, og spesielt dersom det er snakk om et høyt antall. Dumper det ned regninger i postkassen med forskjellige summer og forfallsdatoer kan det fort bli et problem å holde styr på kravene. I tillegg får du problemet med forfalte regninger, og ekstrakostnadene med inkasso og tvangsinndriving. Alt som skal til for at inkassosalærer legges til i prisen er at regningen forfaller med noen få dager. Disse beløpene er ofte høye, og følger en tabell basert på den summen man skylder. Det minste salæret er i skrivende stund langt over kr 500, og det illustrerer viktigheten av å betale i tide. Går kravet til namsmannen vil det også legges til flere tusen kroner i omkostninger som du selv må dekke.

Refinansiering av lån sparer deg derfor for mye tid og arbeid ved at du kan samle lånene hos en långiver. Fordelen med dette er at du kun trenger å forholde deg til ett lån, og at du følger den samme rentesatsen. Der du tidligere hadde 10 krav med forskjellig rente å forholde deg til får du nå kun én enkelt regning i posten. Dette fører oss inn på det andre temaet, som er de besparelsene du oppnå ved refinansiering av lån.

Mange Nordmenn ender opp i en gjeldsskvis som følge av at de har flere lån relatert til kredittkort og varefinansiering. Sistnevnte refererer til avtaler hvor man kjøper varer og betaler de tilbake over en viss tidsperiode, ofte med svært høye renter og dårlige vilkår for nedbetaling. Har man flere slike regninger utestående vil rentenivået derfor kunne være svært høyt, og ofte er det snakk om mer enn 35%. Ville det ikke da ha vært gunstig å kunne slette all denne gjelden og deretter erstatte den med en rente som ligger mye lavere? Det er nettopp dette som er hovedfordelen med refinansiering av lån, og her skal vi vise deg hvor mye du kan spare underveis.

Så mye kan du spare

For å refinansiere gammel gjeld benytter man omtrent alltid et usikret forbrukslån. Du starter med å sende inn en søknad til den aktuelle banken og mottar deretter et rentetilbud som forhåpentligvis ligger lavere enn den gjelden du allerede sitter med. Du har flere kanaler å velge mellom når du søker om refinansiering, og en av de mest populære er såkalte lånemeglere. En av disse er Lendo som samarbeider med landets ledende banker og finansinstitusjoner. Når du søker gjennom siden vil bankene delta i en slags auksjon hvor de sender inn tilbud i konkurranse med hverandre. Her kan du selv velge hvilket alternativ du ønsker å benytte deg av, og det koster ingenting å søke.

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse

La oss si at du har en gjeld på kr 100 000 med en effektiv rente på 20,5% og forfall om 2 år. Du ønsker å refinansiere dette beløpet for å spare penger, og benytter deg av lånemegleren Lendo. Her legger du inn det ønskede lånebeløpet og klikker av for refinansiering i en egen fane. Du fyller ut kun én søknad, og kan forvente et svar innen kort tid fra de samarbeidende bankene. Ettersom du refinansierer gammel gjeld er det mulig at banken stiller et ultimatum om at pengene benyttes til å slette denne gjelden.

Basert på de vilkårene vi har listet ovenfor vil du ende opp med å betale totalt kr 5 013 hver måned og denne summen inkluderer både renter og nedbetaling. Etter å ha søkt om refinansiering av lån hos Lendo ender du deretter opp med tilbud om en effektiv rente på 10,80%. Hva vil du i såfall spare? Basert på våre utregninger ender du da opp med å betale kr 4 612 måneder, som er en månedlig forbedring på kr 401. Totalt sett vil du ende opp med en besparelse på hele kr 9 624 dersom du refinansierer gjelden med disse rentenivåene.

Det er likevel verdt å huske at man ikke alltid vil kunne søke om forbrukslån hos alle banker. Mange banker vil avslå en slik søknad dersom du sitter med løpende inkassosaker og spesielt dersom du har betalingsanmerkninger. Det finnes et fåtall selskaper som lar deg søke i slike situasjoner og disse har vi snakket nærmere om nedenfor.

Refinansier med inkasso

Tilbud på lån fra Telefinans

Lån fra Telefinans


  • Aldersgrense: 23 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Norges eldste megler!

Lån 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Telefinans er en lånemegler med en sterk tilstedeværelse på det norske markedet. De har mer enn 30 års erfaring fra lånemeglerbransjen og samarbeider med flere av landets ledende banker. De har også et eget produkt skreddersydd for de som søker refinansiering med inkassosaker utestående. Her kan du søke om refinansiering av lån for inntil kr 500 000, og renten du mottar vil avhenge av din inntekt og betalingsevne. Telefinans har en løsning som det er svært enkelt å benytte ved at du kun fyller ut én søknad. Du tilbys også en nedbetaling på inntil 10 år som gjør det enklere å porsjonere ut de månedlige kostnadene til fornuftige nivåer.

Det er lett å være etterpåklok ved å si at man ikke burde ha tatt opp disse lånene til å begynne med. For mange er det en læringsprosess når man tar opp forbrukslån, og det viktigste er at man benytter pengene på en forsvarlig måte. Som låntaker burde du også forsikre deg på forhånd om at du har økonomiske muskler til å dekke de kostnadene som påløper med slike produkter.

Refinansiering av gjeld er et gunstig produkt for de som har falt bakpå med betalingene, men det er ikke noe man må regne med at innfris automatisk. Bankene har sine egne prosedyrer for å vurdere slike søknader, og man risikerer at søknaden avslås dersom man ikke oppfyller de kravene som stilles. Banken vil for eksempel avslå søknaden din dersom inntekten din ikke holder til å dekke opp det nye rentenivået. Enda du sitter med høy inntekt vil denne praksisen være gjeldende såfremt gjeldsnivået overstiger en viss grense.

I et slikt tilfelle er det lurt å ta kontakt med kreditorene direkte og forklare situasjonen. De fleste kreditorer er mer enn villig til å diskutere betingelsene på lånet dersom du er ærlig og åpen om den situasjonen du har havnet i. Ideelt sett vil kreditoren kunne tilby én av to løsninger. Den første er å gi deg avdragsfrie måneder hvor du ikke trenger å betale renter på lånet. Da kan du spare opp penger og få et økonomisk pusterom underveis. Den andre løsningen er at de setter ned den effektive renten til et nivå som gjør gjelden håndterbar. Hva kreditorene vil gjøre avhenger av din individuelle økonomiske situasjon, og du kan regne med at de vil kreve utdypende informasjon og dokumenter.