På utkikk etter et forbrukslån med lave renter?

Renter er det som bestemmer hvor dyrt forbrukslånet er, og derfor burde du skaffe et lån med så lave renter som mulig.

Vær rask med å skaffe deg lån

I dag kan du skaffe forbrukslån svært mye billigere enn det som historisk sett har vært mulig. Med effektive renter så lave som 7% er det rekordbillig å låne penger. Dette gir deg muligheten til å finansiere drømmer du har gått med i mange år til en billig penge. Vurderer du forbrukslån er dette derfor en tid du burde ta steget, og sende inn søknaden til banken. Her er noen gode grunner til hvorfor du burde skaffe deg et lån i dag.

For det første er rentene rekordlave. Den Norske kronen har svekket seg i takt med lave oljepriser og senket fart i økonomien. Sentralbanken har satt ned styringsrenten for å gjøre det billigere å låne penger, og dette har medført økt fart i økonomien og at utlånsmengdene øker. Med lav styringsrente koster det også mindre penger for bankene å låne penger fra sentralbanken. Dette gjør at de selv kan sette ned sine egne renter.

Bruk forbrukermakten

Du burde søke om forbrukslån så fort som mulig, men husk likevel å benytte deg av den makten du sitter med som forbruker. Konkurransen mellom de som låner ut penger i Norge har økt sterkt de siste årene, og de sloss om å skaffe seg nye kunder. Med økt konkurranse har også kundenes vilkår forbedret seg, og gir deg større fordeler. Et eksempel på dette er gebyrene de krever ved utstedelse av nye lån.

Der du tidligere måtte betale flere tusen kroner i etablering av et slikt lån, er det flere banker som i dag gir deg pengene gratis. Gebyrer og skjulte kostnader har vært en måte for bankene å tjene ekstra penger, men konkurransen i dagens marked har på flere måter fjernet dette.

Vær klar på hva du ønsker

Husk at et forbrukslån kan regnes som et finansielt produkt, og at du kan skaffe dette fra hvilken aktør du selv ønsker. Mange tenker at de burde holde seg med den banken de alltid har benyttet seg av. I realiteten kan du ofte spare svært mye penger på å velge en annen bank når du skaffer slike lån.

Det som teller er at du sparer penger, og du må fokusere på den effektive renten. Dette er den nominelle renten pluss alle andre kostnader som medløper på lånet. Eksempler på dette er etableringsgebyr og termingebyr som bakes inn i prisen. Forklar banken hva du ønsker, og at du har vært i kontakt med andre utlånere. Ønsker du en effektiv rente på 10% burde du ikke være redd for å gi utrykk for dette. Stå på ditt og bankene vil som oftest gjøre innrømmelser kun for å beholde deg som kunde.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse
OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


  • God minimumsrente
  • Tilbyr refinansiering
  • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse
LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse