Axo Finans finner det lånet som passer deg best

Gjennom Axo finans kan du søke om lån til forbruk og refinansiering. De hjelper deg oppnå gunstige vilkår som sparer deg for penger.

Tilbud på lån fra Axo finansEff15,9% 100000 5år Kost40256 Tot140256

Lån fra Axo


  • Aldersgrense: 25 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år.
  • Eff. rente: 10,90 - 22,90%

Sjekk pris flere steder!

Lån 10 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Typer lån hos Axo Finans

forbrukslaan_fra_axo_finansAxo Finans er et spennende selskap innen låneformidling som operer i Norge og Sverige. De er en såkalt megler ved at de videreformidler søknader om lån til norske banker og kreditorer dine vegne. Ved å søke gjennom Axo Finans oppnår du flere spesifikke fordeler og den første har å gjøre med tidsbesparelsen. Framfor å søke hos en rekke forskjellige banker kan du heller fylle ut et skjema. Dette blir deretter videresendt til de bankene selskapet samarbeider med. I skrivende stund lister de følgende banker som sine samarbeidspartnere: DNB, Santander, Resurs Bank, Bank Norwegian, Bluestep Finans og Komplett Bank. Selskapet opererer ikke selv som en egen bankvirksomhet, og er derfor ikke underlagt de samme strenge kravene til egenkapital og revisjon. Til gjengjeld står de oppført som en finansagent og har mottatt godkjennelse til dette fra det norske finanstilsynet.

lånegiver-hos-axo

Hos Axo finans tilbyr de lån hos disse bankene.

Som en agent/megler søker Axo Finans å hjelpe deg oppnå de aller beste vilkårene på markedet. Mange lånemeglere sliter i dag med å finne nok samarbeidspartnere for videreformidling av søknader. Problemet med et lavt antall samarbeidende banker er mangelen på konkurranse og synlighet i markedet. Når du søker om lån ønsker du at flest mulig banker kan ta en titt på søknaden din ettersom sjansen for å motta et godt tilbud stiger. Hos Axo Finans har de en lang rekke samarbeidspartnere og dette øker sjansene dine for finansiering betraktelig. Selskapet har også investert tungt i teknologisk infrastruktur og kan til forskjell fra andre tilby sine tjenester på både engelsk og svensk.

Tilbud på lån fra Axo finansEff15,9% 100000 5år Kost40256 Tot140256

Lån fra Axo


  • Aldersgrense: 25 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år.
  • Eff. rente: 10,90 - 22,90%

Sjekk pris flere steder!

Lån 10 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Det første som utmerker seg med siden er den oversiktlige lånekalkulatoren de har på høyre side. Her kan du legge inn ønsket lånesum og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Ettersom de samarbeider med landets ledende banker og kredittytere har de også en svært høy kredittgrense tilgjengelig. I skrivende stund kan du søke om lån for inntil kr 500 000 og dette er forøvrig den høyeste tilgjengelige summen i dagens marked for alle typer forbrukslån. Det vi savner med lånekalkulatoren er en mer spesifikk presentasjon av utgiftene. Vi ønsker helst å vite hvilken del av summen som dekker rentekostnaden, terminbeløpet og den månedlige kostnaden. Du blir presentert med et omtrentlig anslag for månedlig betaling, men det er ikke mulig å skille ut rentekostnaden i dette.

Ellers har selskapet en svært lettfattelig og enkel hjemmeside som kan navigeres uten problemer. Et annet aspekt som skiller seg ut er mangelen på irriterende bilder og reklame på forsiden. Her står det kun den informasjonen man trenger for å søke og ikke mer enn det. Vi har testet søkefunksjonen til forbrukslånet for å lære mer om den underliggende prosessen. Her velger vi å søke om et forbrukslån på kr 85 000 med en nedbetalingstid på 10 år. Ved hjelp av kalkulatoren blir vi først presentert med et omtrentlig månedlig anslag på kr 1 027 (inkluderer nedbetaling og rentekostnad). Etter å ha fylt inn navn, epost og telefonnummer blir vi videresendt til en ny side med flere spørsmål. Her må du blant annet svare på hvorvidt du ønsker å benytte medsøker, og om lånet skal benyttes til refinansiering. Du må også oppgi informasjon om en rekke andre forhold slik som bosted, personnummer, sivilstand og antall barn i husholdningen. Dette er relativt vanlige spørsmål hos alle kredittytere så vi henger oss ikke opp i dette.

Priser og andre tilbud hos Axo Finans

I henhold til norsk lov plikter selskapet å sette opp et regneeksempel for sine tjenester hvor du som kunde kan få et innblikk i de kostnadene som vanligvis følger et lån. Selskapet opererer med et eksempel hvor man låner kr 65 000 over en periode på 5 år, med en effektiv rente på 15,84%. Her legger man også inn et etableringsgebyr på kr 950 som står i samsvar med det norske banker vanligvis krever. Man burde likevel merke seg at noen banker ikke krever slike avgifter fra sine kunder, og et eksempel på dette er Santander Bank. Likevel vil de som sløyfer avgifter til termin og etablering vanligvis ha en noe høyere effektiv rente for å kunne kompensere for «tapet».

Utenom forbrukslån tilbyr Axo også videreformidling av søknader om forbrukslån. Her har de også et spesielt alternativ tilgjengelig kalt «blanco lånet». Det er noe usikkert hvordan dette lånet skiller seg fra vanlige forbrukslån, men det kan tenkes at navnet gjenspeiler muligheten for å starte med blanke ark. Et lån til refinansiering baserer seg på muligheten for å slette all gammel gjeld og flytte det nye lånet over til én bank. Sitter du med dyr gjeld som følge av kredittkort, mikrolån og utestående regninger er dette en løsning du burde utforske. Refinansiering er å regne som et forbrukslån, men det er ofte mulig å oppnå bedre vilkår på lånet dersom banken ser at den eksisterende gjelden allerede kan betjenes og betales tilbake. Hvis du betaler en effektiv rente på 30% for et lån på kr 150 000 vil dette koste kr 45 000 i rene renteutgifter såfremt nedbetalingen er 1 år. Får du en 10% lavere effektiv rente gjennom Axo Finans vil du altså enkelt kunne spare kr 15 000 ved hjelp av noen få tastetrykk.

Du burde merke deg at en søknad gjennom Axo sine sider ikke koster noe, samt at du mottar et uforpliktende tilbud. Enda det koster bankene penger å utarbeide et tilbud for sine kunder er det jmf. norsk lovgivning ikke mulig å kreve inn penger for dette. Derfor kan du sende inn en søknad uten å måtte betale for det, samtidig som du står fritt til å avslå de tilbud du ikke er fornøyd med. Du vil vanligvis måtte oppgi dokumentasjon på inntekt samt en kopi av siste års selvangivelse. Derfor burde du ha disse papirene klare da du sender inn søknaden ettersom de fleste banker vil spørre om det i ettertid. I tillegg er det et krav om at du ikke sitter med betalingsanmerkninger og løpende inkassosaker. Dette står i samsvar med et reglementet de fleste banker og kredittytere i Norge har.

Å søke om lån eller refinansiering er lekende lett på selskapets sider. Husk at du kan benytte disse lånene til å betale ned alle typer gjeld, og at banken ikke stiller krav til bruksområde. Det betyr at du kan benytte pengene til hva du selv ønsker og at det ikke stilles sikkerhet i dine eksisterende eiendeler. Enda lånene kommer uten sikkerhet betyr det ikke at man kan la være å betale tilbake. Et lån uten sikkerhet betyr bare at banken må stille seg bakerst i køen blant andre kreditorer dersom tvangsinndriving blir aktuelt. Det vi skal ta en titt på videre er selskapets teknologiske løsninger, historie og forretningsstrategi.

Kort om Axo Finans

Som tidligere nevnt er selskapet svensk, og de eies direkte av Axo Bank med hovedsete i Gøteborg, Sverige. Selskapet er best kjent som en fullverdig bank med tilbud av sparekonto, forbrukslån og forsikringer. Det må regnes som en fornuftig strategi å utvide denne virksomheten til låneformidling, og det antas at selskapet vil utvide dette tilbudet i tiden som kommer. Angående tilbud har de allerede en spennende funksjon innebygd i siden. Her har du mulighet til å lese informasjonen på både engelsk og svensk, noe som skiller seg fra omtrent alle lånemeglere på markedet. Det stilles riktignok krav om at man er norsk statsborger og bosatt i landet for å søke lån gjennom selskapets sider. Likevel er det ikke utenkelig at de med svensk og engelsk som morsmål utgjør en liten andel av søkerne.

Vi lyktes ikke i å finne noen informasjon om hvorvidt selskaper benytter Bank-ID for verifisering av kundene sine. På bakgrunn av hvilke banker de samarbeider med er det likevel klart at Bank-ID kan benyttes i mange tilfeller. De fleste av bankene har solide tekniske løsninger som gir kundene mulighet for elektronisk signering av lånedokumenter. Dette effektiviserer prosessen betraktelig og sparer deg for tid og ressurser.

Da det gjelder kontakt er det enkelt å nå frem til en av selskapets representanter. En løsning du finner hos Axo Finans er direkte chat, hvor du kan stille spørsmål i nåtid og få svar direkte. Kun et fåtall andre lånemeglere kan vise til en lignende tjeneste, og dette trekker vurderingen opp. Samtidig er det enkelt å oppnå kontakt enten ved å ringe eller sende epost til selskapet.

Det var ikke mulig å oppdrive informasjon om hvor selskapet har sitt hovedkontor. Det er uansett rimelig å anta at dette ligger sammen med selskapets øvrige norske bankvirksomhet som holder til i Oslo. Morselskapets hovedkontor ligger i Göteborg, men all virksomhet i Norge drives fra Oslo. Ettersom selskapet eies av Axo Bank er det sannsynlig at mye kunnskap og erfaring er blitt videreført til de ansatte. Med en lang bakgrunn i finansbransjen kan nemlig morselskapet vise til imponerende resultater i de årene som har gått. Samarbeidspartnerne er heller ikke hvem som helst, og du finner de største bankene i Norge på denne listen. Mange av de nye selskapene for videreformidling sliter med å stifte avtaler med et tilstrekkelig antall banker grunnet mangel på erfaring og tilstrekkelige ressurser. En avtale med de sentrale aktørene i det norske bankmarkedet vitner derfor om at selskapet besitter en god andel kunnskap.

Tilbud på lån fra Axo finansEff15,9% 100000 5år Kost40256 Tot140256

Lån fra Axo


  • Aldersgrense: 25 år
  • Nedbetalingstid: inntil 15 år.
  • Eff. rente: 10,90 - 22,90%

Sjekk pris flere steder!

Lån 10 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse