Thorn gir deg den finansieringen du trenger

Thorn er en av norges fremste eksperter på kjøpsfinansiering. Selskapet tilbyr elektronikk, hvitevarer og lån til forbruk.

Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Dette gjør Thorn unik

thorn-forbrukslanThorn ble etablert i 1975 med mål om å kunne tilby kredittfinansiering av varer til gunstige vilkår. De lyktes i sin strategi, og nøt av en sterk vekst over de neste tiårene. Over tid valgte de å utvide sortimentet sitt til å inkludere en rekke andre produkter. I dag kan kunden i tillegg velge å forhåndsbetale varen direkte gjennom Thorn på lik linje med vanlige elektronikkforhandlere. Fra tidligere hadde de egne fysiske butikker i de fleste norske storbyer. For noen år siden valgte de å legge ned alle disse butikkene og heller satse på salg av varer på nett. I skrivende stund kan man bare kjøpe varer fra Thorn gjennom deres nettsider eller per telefon.

Når du skal handle hos Thorn har du to valg du kan benytte. Den første er å kjøpe produktet direkte gjennom selskapet. Dette fungerer på samme måte som en ordinær handel i butikk hvor hele summen betales i ett beløp. Det andre alternativet er å velge det som kalles varefinansiering, hvor man betaler ned kostnaden over tid. Med dette alternativet blir du belastet en lav sum hver måned, som strekker seg over en avtalt periode. Som regel beløper det seg ikke til mer enn noen få hundrelapper og er derfor svært overkommelig.

Når man skal vurdere kostnaden ved å handle hos Thorn er det viktig å huske at denne varierer i henhold til nedbetalingstiden og hvilken produkttype man velger. Vi har hentet et eksempel fra hjemmesiden hvor man velger å kjøpe en bærbar PC av merket Packard Bell. Her får du en nedbetaling over 55 måneder som tilsvarer 4 år og 7 måneder. Den effektive renten er satt til 23,87% og man betaler et termingebyr på kr 45 som skal dekke administrasjonen av lånet. Her ender totalsummen opp med å være kr 8 453, og inkluderer både produktet og rentekostnaden. Med andre ord vil kostnaden nesten doble seg i løpet av 4 år. Likevel er det viktig å huske at dette kan sammenlignes med et ordinært forbrukslån, med lignende nedbetalingstid og rentekostnad. I tillegg gir Thorn deg muligheten til å ta opp et vanlig forbrukslån som vi skal snakke mer om nedenfor.

Forbrukslån fra Thorn

Thorn eies av L’easy som igjen er en del av et multinasjonalt dansk selskap. Av den grunn har disse selskapene også en del fellestrekk, hvor forbrukslånet er ett av de. Hos Thorn har du muligheten til å låne inntil kr 50 000, hvor den effektive renten varierer mellom 9,9% og 23,9%. Den maksimale lånesummen er svært lav sammenlignet med andre alternativer, men det er en naturlig grense med tanke på selskapets kjernevirksomhet. Målet til Thorn er å tilby nordmenn en gunstig finansiering av elektronikk, hvitevarer og andre husholdningsprodukter. På bakgrunn av dette kan man si at kr 50 000 gjenspeiler det beløpet som kreves for å dekke de fleste produkter som tilbys av Thorn. Rentenivået er heller ikke særlig høyt og ligger godt innenfor normalmarginen i markedet.

Derimot er nedbetalingstiden å regne som en ulempe, da grensen er satt til 72 måneder. Dette tilsvarer 6 år, og er mindre enn halvparten av hva flere banker på markedet kan tilby sine kunder. Når du søker om lån vil du bli bedt om dokumentasjon på inntekt og gjeld. Dette gjøres for at Thorn skal kunne danne seg et bedre bilde av din kredittverdighet. Det er viktig at man ikke sitter med betalingsanmerkninger eller inkassosaker fra tidligere, og er i fast arbeid. Din gjeldsbetjening avhenger også i stor grad av hvor mye lån du sitter med, og hvor høy inntekten er. Når Thorn skal vurdere dette er det ikke uvanlig at de deler gjelden opp mot inntekten, som gjenspeiles i et prosentbeløp. Desto lavere denne prosenten er, desto bedre betingelser blir du tilbudt på lånet.

For at man skal kunne danne seg et bilde av kostnaden med å låne penger hos Thorn er det smart å ta et regneeksempel. Dette henter vi fra selskapets egen hjemmeside, og informasjonen er tilgjengelig for alle kunder. Her velger man å låne kr 25 000 over en 6 års periode. Man blir belastet med et etableringsgebyr på kr 695, og et termingebyr på kr 45. Disse kostnadene skal dekke administrasjonen av lånet. Den effektive renten er satt til 15,13%, og ved lånets innfrielse vil man ha betalt totalt kr 35 008. Målt opp mot andre selskaper kan Thorn tilby et forbrukslån til medium pris. Derimot svekker lånesummen og nedbetalingstiden den totale verdien av forbrukslånet. Les videre for å lære mer om selskapets historie og forretningside.

Slik fungerer Thorn

Thorn hadde sin storhetstid i tiden mellom 1995 og 2005. I 2007 ble alle selskapets aksjer solgt til det danske selskapet L’easy. På denne tiden gjennomførte selskapet en omfattende omstrukturering som følge av fallende etterspørsel i de fysiske butikkene. Dette førte til at 10 butikker ble lagt ned, og all virksomheten flyttet over på nett. I dag kan man bestille varer fra Thorn enten gjennom internett eller per telefon. Selskapet har en oversiktlig hjemmeside hvor det fremkommer informasjon om rentenivåer, prissetting og vilkår for betaling. I tillegg kan de skilte med et stort vareutvalg som inkluderer de fleste populære produkter på markedet. Som følge av at L’easy opererer i samme bransje har selskapene valgt å slå sammen kreftene sine. Med store markedsandeler kan de presse ned prisene på de varene de kjøper fra produsentene.

De fleste forbinder selskapet med leie av tv-er, kjøleskap og andre hvitevarer. Thorn er riktignok en aktør innen leasing markedet, men man leier i prinsippet ikke varen. Tidligere tilbød selskapet kundene sine å returnere varen på et senere tidspunkt, men dette har det nå blitt slutt på. Nå kan kunden velge å betale ned kostnaden for varen over tid eller å betale for varen på normal måte.

Det er viktig å påpeke fordelene med den finansieringsløsning Thorn tilbyr for å kunne sette kostnadene i perspektiv. Når du finansierer kjøpet av en vare hos Thorn ender du oftest opp med å betale noen få hundrelapper i avdrag hver måned. Dette gir deg som forbruker et bedre økonomisk handlerom, da det månedlige budsjettet ikke blir belastet like hardt. For eksempel vil et kjøleskap fort kunne koste titusenvis av kroner, og det er en kostnad mange av oss vil ha problemer med å dekke. Derfor kan det være lurt å betale ned varen over tid framfor å måtte låne pengene i banken.

Låner du penger i banken vil du først måtte få et tilslag på forbrukslånet. Deretter må du kontakte forskjellige butikker for å finne et tilbud på det du skal kjøpe. I tillegg må du sørge for transport av varen og montering i hjemmet. Spesielt hvitevarer kan være vanskelige å frakte og montere. Med Thorn slipper du derimot å gå i en slik kjøpskarusell. Her får du finansiering, kjøp, transport og montering i én pakke. Dette sparer deg for mye tid og ressurser som du kan benytte andre steder.

Thorn er et nisjeselskap som tilbyr sine tjenester til de som søker midlertidig finansiering. Ettersom selskapet ikke har noen fysiske butikker er det enklere å holde kostnadene nede. Dette gjenspeiler seg i lavere priser i nettbutikken og et sterkt fokus på kundeservice når noen ringer.

Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse

Thorn smålån tilbyr:

 • Lån fra så lite som 5000 kroner
 • Ingen spørsmål om hva pengene skal brukes til
 • Rask behandlingstid på lånesøknaden
 • Stilles ingen krav om sikkerhet

Smålån fra Thorn

 • Aldersgrense 20 år
 • Lånegrense Kr 50 000
 • Effektiv rente 15,13%
 • Etableringsgebyr kr 695
 • Termingebyr kr 45
 • Nedbetaligstid 5 år
Lån fra Thorn

Thorn forbrukslån


 • Aldersgrense: 20 år
 • Nedbetalingstid: inntil 72 mnd.
 • Rente: 9,90% - 23,90%Pengene overføres direkte!

Lån 5 000 kr til 50 000 kr
Søk her!
Annonse