TT Finans hjelper deg søke om forbrukslån

TT Finans er en spesiell lånemegler på grunn av antallet tjenester som tilbys. Søk om alt fra forsikring til forbrukslån på dagen.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Slik fungerer tjenesten

TT-FinansTT Finans scorer høyt på kundeservice og tjenestetilbud. Som en lånemegler tilbyr de videreformidling av søknader av et variert antall tjenester. I skrivende stund tilbyr de formidling av forbrukslån, billån, boliglån, forsikring og refinansiering. Dette står i sterk kontrast til en del andre norske lånemeglere som kun tilbyr forbrukslån gjennom sine sider. Det er viktig å merke seg at TT Finans ikke står for selve utbetalingen av lånesummen, og det er de samarbeidende bankene som har det endelige ansvaret. TT Finans har derimot ansvaret for å formidle søknaden til et høyest mulig antall banker, og å hjelpe deg gjennom selve søkeprosessen.

I denne artikkelen har vi fokusert på inngåelsen av forbrukslån, men du vil også finne nyttig informasjon om de andre tilgjengelige produktene som tilbys. Man burde først gjøre seg kjent med de vilkårene og kravene som stilles til en kunde som søker om forbrukslån. For det første må søker ha fylt 21 år, og kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkassosaker utestående. Dette kravet finner man hos omtrent alle lånemeglere i landet, og det stilles utelukkende på bakgrunn av risiko. Søkere som sitter med slike anmerkninger eller inkassosaker har som regel en mye høyere risiko for at lånet ikke betales tilbake i tide.

TT Finans skriver også at du kan få svar på lånesøknaden så raskt som 24 timer etter den er sendt inn. Dette ligger i samsvar med andre aktører på markedet, og gir deg som kunde økt fleksibilitet. Som regel har man et ønske om at disse pengene skal utbetales så raskt som mulig, og derfor er rask behandling å regne som alfa omega i denne bransjen. I tillegg tilbys det signering av låneavtalen elektronisk ved hjelp av Bank-ID. Det vites ikke om dette er en løsning som tilbys av TT Finans eller selve banken du søker hos. Uansett er dette en løsning som kunder verdsetter ved at det korter ned utbetalingstiden betraktelig.

tt-finans

Slik fungerer TT Finans

Fordelene med å benytte TT Finans består av to deler, som vi her skal kort forklare. Den første delen er muligheten for å spare penger på rentekostnaden. Søker du hos et større antall banker og finansieringstjenester øker mulighetene for å motta et gunstig tilbud. Små forskjeller i den effektive renten kan få store utslag på dine endelige kostnader. For å illustrere dette kan vi ta en titt på to lånemuligheter. I den første velger man å låne kr 200 000 som nedbetales over ett år, med en effektiv rente på 20%. Her må du betale kr 40 000 kun for å låne pengene over en periode på 1 år. Faller prosentandelen til 15%, vil du spare kr 10 000. Dette illustrerer viktigheten av å søke hos så mange banker som mulig når du skal skaffe et forbrukslån.

Den siste fordelen med å benytte en lånemegler handler om effektiviteten i søknadsprosessen. Å søke om et forbrukslån tar tid, og dette skyldes kravet til dokumentasjon innen alt fra inntekt til gjeld og bosituasjon. Ofte kan det ta inntil 30 minutter å sette sammen en lånesøknad, og kanskje lenger dersom man må lete gjennom papirer etter spesifikke nummer. Skal du søke om et forbrukslån hos et større antall banker vil du med andre ord risikere å fylle ut skjemaer i timevis. I tillegg er det vanskelig å orientere seg om hvilke finansieringsmuligheter som finnes på markedet, og de spesifikke vilkårene hver bank tilbyr. Vi har tatt en titt på tjenesten til TT Finans for å se om den står i samsvar med forventningene.

Vi har testet tjenesten

Skjermbilde-ttfinans

Skjermbilde fra TT Finans

TT Finans har en løsning for søknad om forbrukslån som skiller seg fra de fleste andre aktører på markedet. Vi stiller likevel spørsmålstegn ved løsningen og hvorvidt den hjelper kunden oppnå lån på en mer effektiv måte. Før vi forklarer hvordan tjenesten fungerer er det viktig å merke seg noen av de vilkårene som gjelder. For det første kan du søke om et forbrukslån inntil kr 400 000, som ligger kr 100 000 under den høyeste tilgjengelige summen i markedet. Dette kan ikke betraktes som en ulempe ettersom kr 400 000 holder til finansiering av de fleste utgifter man møter på i hverdagen. Summen er også høyere enn hva en gjennomsnittlig lånemegler kan tilby. TT Finans samarbeider med 11 banker totalt, og dette gir deg en helt grei dekning.

Selskapet skriver at de har 15 års erfaring med videreformidling av lån, men dette gjorde seg ikke mulig å verifisere. Grunnen er nok at TT Finans fungerer som en videreformidler av lån til andre meglere. På selskapets side kan man lese at de samarbeider med Centum AS og Zmarta som er to av landets ledende lånemeglere. Dette har potensiale til å gjøre prosessen litt vanskelige for kunden, noe vi nå skal forklare i nærmere detalj.

Når du søker om forbrukslån blir du bedt om å oppgi litt informasjon om deg selv. Til forskjell fra de fleste andre lånemeglere blir du kun bedt om å oppgi din egen kontaktinformasjon framfor gjeld, inntekt, arbeidsforhold og annen sentral informasjon. Du skriver inn navn, adresse, telefonnummer, epost og klikker deretter på søknadsknappen. Deretter får du beskjed om at en kundebehandler vil kontakte deg innen kort tid for å vurdere søknaden nærmere. Problemet med dette at lånemeglere er nødt til å ha mest mulig informasjon tilgjengelig før de kan videresende søknaden til en bank eller kredittyter. Desto tidligere denne informasjonen oppgis, jo bedre er det. Her må du altså vente på at en konsulent skal ta kontakt for å be om informasjon du egentlig kunne ha lagt inn med en gang.

Den typen informasjon vi snakker om handler om inntekt, gjeld og din generelle økonomiske livssituasjon. Lånebransjen er preget av risikoen for mislighold og bankene har et ønske om mest mulig informasjon før de fatter et endelig vedtak. Ganske enkelt mener vi at denne prosessen kan være unødvendig kronglete og medføre ekstra tid for kunden. Vi har ikke selv fullført hele prosessen på egenhånd, men det er verdt å vite om dette på forhånd.

På lik linje med andre lånemeglere opererer TT Finans med et eget regneeksempel på sin hjemmeside som gir deg et bilde av kostnaden med å låne penger. Dette gjøres for at kunden skal kunne tilbys et best mulig overblikk over hvilke kostnader som tilkommer med en låneavtale. I selskapets regneeksempel velger man som kunde å låne kr 65 000 over en periode på 5 år. Her tilkommer det et gebyr for etablering på kr 950, som medfører en effektiv rente på 16,6%. Det endelige resultatet blir en kostnad på kr 93 730, som inkluderer den originale lånesummen på kr 65 000. Dette medfører en isolert rentekostnad på kr 28 730, og er den summen du betaler kun for å låne pengene. Videre kan du lese litt informasjon om andre tjenester som tilbys.

Andre tjenester fra TT Finans

Utenom forbrukslån har du også mulighet til å søke om en del andre produkter gjennom selskapets hjemmeside. Det første vi har kikket på er forsikring og hva som er tilgjengelig. Selskapet er en videreformidler av forsikring og samarbeider med større aktører i Norge. Et av disse selskapene er IF Forsikring som betaler ut en belønning til hver kunde TT Finans videreformidler. Det står ikke noe spesifikt om hvilke forsikringer som tilbys, som kan virke litt forvirrende. Når man søker om en slik løsning er det jo tross alt greit å vite om selskapet har det man ønsker. Her fyller du ut informasjon om deg selv og du vil deretter bli kontaktet av en kunderådgiver som vil stille noen få spørsmål om de forsikringene du sitter med. Det antas at målet er å kunne finne et tilbud på forsikring som er billigere enn det du allerede sitter med, og at du dermed sparer penger. Dette kan virke forvirrende på noen kunder, og det hadde vært en god ide å liste mer informasjon om hvordan dette fungerer.

Du kan også søke om refinansiering, hvor søknadsprosessen er lik for forbrukslån. Søknaden blir videreformidlet til andre lånemeglere og ender til slutt hos en av de samarbeidende bankene. Denne søkemåten gjelder for alle de produktene TT Finans lister på hjemmesiden. Du vil med andre ord ikke legge inn noe spesifikk informasjon på selve siden, men heller vente til du kan snakke med en kundebehandler. Vi stiller som sagt spørsmålstegn ved denne metoden, men det er mulig at det fungerer i praksis.

Ellers er siden utformet på en ren og enkel måte. Vi benyttet Google Chrome som nettleser da vi lastet inn hjemmesiden, og dette hadde ingen negativ innvirkning på funksjonaliteten. Vi merket oss likevel et par ting som burde fremheves. Det mangler generelt en god del informasjon om ting man burde vite om som kunde. For eksempel etterlyser vi informasjon om angrerett på finansielle tjenester slik at kunden kjenner sine rettigheter sammen med en lånekalkulator. I tillegg er det ikke lagt inn noe informasjon om Bank-ID utover det faktum at det støttes. Vi vet derfor ikke noe om hvem som støtter den elektroniske signeringen, og hvorvidt den gjøres av TT Finans eller en samarbeidspartner.

Utenom dette mangler det noen linker som burde utbedres. Når vi gikk inn på siden for forbrukslån forsøkte vi å klikke oss tilbake til hjemmesiden. Etter å ha trykket på logoen skjedde det ikke noe, og vi satt derfor fast på den gjeldende siden. Undertegnede endte opp med å måtte skrive inn adressen på hjemmesiden på nytt, og deretter klikke seg inn til ønskelig sted. Dette er et problem som burde utbedres, og kan skyldes internlinkingen på siden.

Siden er som sagt ren og enkel å benytte, men det er mye ekstra plass mellom informasjonen. Stilige illustrasjoner og bilder tar opp mye plass, og det er strevsomt å trekke siden ned til det relevante innholdet. Ellers har selskapet en gunstig kontaktløsning. Du har valget mellom å ringe en kundebehandler eller sende epost. For å oppnå kontakt med telefon kan man ringe 09 567 alle hverdager. Eposten er post@ttfinans.no, og det antas at forespørsler besvares innen kort tid. Selskapet har sitt hovedkontor i Trondheim og holder til i Falkenborgveien 35 C.

Som oppsummering kan man si at TT Finans er et helt greit alternativ å benytte for de som ønsker å søke om forbrukslån eller andre produkter. Likevel skiller selskapet seg betraktelig fra de fleste andre aktører på grunn av forretningsstrategien. Dette kan være både en ulempe og fordel avhengig av hvordan man betrakter det. Som hos andre lånemeglere må du være forberedt på å oppgi en del informasjon for at lånesøknaden skal innvilges. Som regel blir du bedt om å sende inn kopier av dine to siste lønnsslipper samt en kopi av siste års selvangivelse. Er du selvstendig næringsdrivende kan dette kravet være noe strengere, med krav om inntil 2 års dokumentasjon på gjeld og inntekt.

pengiEff.rente 17,12% 15 000 o/1 år. tot.16 323

Pengi.no


  • Skreddersydde lån
  • Opptil 500 000 kr over 15 år
  • Velg det billigste lånet!

Høy lånesum!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse