CompareKing er kongen av lånemegling

Hos CompareKing kan du søke om en rekke finansielle produkter. De hjelper deg spare både tid og penger underveis i søkeprosessen.

Tilbud på lån fra CompareKing

Lån fra CompareKing


  • Aldersgrense: 25 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Lån til hva-du-vil

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse

Dette er CompareKing

Hjemmesiden til CompareKing

Hjemmesiden til CompareKing

Selskapet har kontorer i både Bergen og Warsawa, og de fokuserer utelukkende på videreformidling av lånesøknader til banker i tillegg til kredittkort. I skrivende stund kan de vise til et samarbeid med følgende banker og utlånere: Svea Finans, AS Financiering, BB Finans og yA Bank. Antallet samarbeidspartnere er lavere enn man finner andre steder, men det antas at listen vil utvides i tiden som kommer. Selskapet har som uttrykt mål å bli den største videreformidleren i verden, og da trenger man riktignok mer enn 4 samarbeidende banker. Som lånemegler står de ikke selv ansvarlige for utlån av penger, men fungerer heller som en mellommann i prosessen.

Selskapet skiller seg ut i positiv retning pga. sitt varierte utvalg av finansielle produkter. Her kan du søke om forbrukslån, kredittkort, smålån, refinansiering og fritidslån. Sistnevnte inkluderer lån til slike ting som bil, båt, caravan, mc og snøscooter. Brorparten av norske lånemeglere fokuserer utelukkende på videreformidling av lån til forbruk, og dette gjør at CompareKing skiller seg ut i positiv retning. Det engelske navnet betyr ganske enkelt «kongen av sammenligning», og spiller på kundenes mulighet til å finne best mulige produkter. Ellers har selskapet en ren og enkel nettside som det er lett å navigere seg gjennom. Siden inneholder mye nyttig informasjon, og egne deler dedikert til informasjon om selskapet, vilkår, låneprodukter mm.

For å drive meglervirksomhet i Norge kreves det at selskapet registrerer seg som låneagent hos Finanstilsynet. Etter vår viten besitter selskapet denne godkjenningen, og det gir deg som kunde en bedre sikkerhet da du søker om lån. Som lånemegler henter de sin provisjon fra de samarbeidende bankene, og du vil ikke kreves for penger da du sender inn søknaden. Dette skyldes bestemmelsen i Finansavtaleloven § 88, som sier at kun bankene kan betale meglerne for den tjenesten de yter. Hensikten med å benytte lånemegler er først og fremst behovet for å spare tid og penger. Søker du om lån hos et større antall banker vil sjansen for å motta gunstige vilkår øke. Samtidig kan det være strevsomt og kjedelig å fylle ut et større antall søknader til hver enkelt bank. Lange skjemaer og krav til personlig informasjon gjør at det fort kan ta 30-40 minutter å sende inn én søknad. Benytter du CompareKing trenger du kun å sette sammen én enkelt søknad ettersom selskapet gjør resten av jobben. Det vi skal kikke på videre er informasjon om de diverse produktene som tilbys, og hvilket du burde søke om.

Finansielle produkter som tilbys

Det første vi har tatt en titt på er det forbrukslånet du kan søke om. Her kan du søke om et lån inntil kr 500 000, med en nedbetalingstid på 15 år. Dette er forøvrig den maksimale tilgjengelige tiden på det norske markedet, og skyldes ganske enkelt at CompareKing samarbeider med de riktige bankene. Det første vi legger merke til er muligheten for å skifte om språket til engelsk. I dag bor det mange mennesker i Norge som benytter engelsk til morsmål. Derfor kan dette være til stor fordel for mange kunder, ved at de skifter språket på siden etter sitt eget forgodtbefinnende. CompareKing har også en stiling lånekalkulator som lar deg estimere den månedlige kostnaden for å låne penger. Her skriver vi inn ønsket lånesum, nedbetalingstid og hvorvidt vi ønsker å søke sammen med en annen person. Her kan du faktisk lese den anslåtte månedlige nedbetalingssummen både som enkeltperson og medlånsøker. Dette er en løsning vi også har sett andre steder, men den er relativt uvanlig hos norske lånemeglere.

Selskapet opererer med et eget lovpålagt regneeksempel på siden, og vi har valgt å gjengi dette for å gi deg en pekepinn på hvilke kostnader du må regne med. Her velger låntaker å skaffe kr 65 000 med en nedbetalingsperiode på 5 år. Den effektive renten er satt til 16,84%, og etableringsgebyret pålyder kr 650. Etter å ha betalt ned lånet over den gitte tidsperioden vil man ende opp med å betale totalt kr 94 150. Trekker du fra den opprinnelige lånesummen ender du opp med å betale kr 29 150 (kr 94 150 – kr 65 000). Dette anslaget er nok ikke helt realistisk ettersom de fleste banker og kredittytere vil kreve en noe høyere rente på de fleste forbrukslån. Dette skyldes at risikoen er såpass høy da lånet ikke er sikret og kan benyttes til hva kunden selv ønsker. Når du skal søke om forbrukslån er det viktig å gjøre seg kjent med noen av de kravene som stilles. For det første må man som søker ha fylt 20 år, og det er viktig at man ikke har noen betalingsanmerkninger stående i navnet sitt. Videre stilles det krav om at søkeren er bosatt i Norge, og kan vise til en brutto årsinntekt på minimum kr 120 000.

Det neste produktet vi har tittet på er lån til kjøp av caravan. Kravene til å søke om et slikt lån er omtrent identiske med forbrukslån, med den forskjell at aldersgrensen er satt til 18 år. Du kan oppnå en nominell rente inntil 7,5, og den maksimale nedbetalingstiden er satt til 10 år. Som med andre typer lån kan det være lurt å bidra med litt egenkapital på egenhånd. Desto mer du har spart opp, jo billigere blir lånet ditt. Gjennom CompareKing kan du også søke om å skaffe deg et såkalt lånebevis. Dette er et dokument som beviser for selgeren at du har pengene stående på konto, og at du kan gjøre opp for handelen. Fordelen med dette er at banken ikke krever renter på lånet ditt inntil det utbetales. Får du kr 200 000 utbetalt på konto vil rentene begynne å løpe umiddelbart. Har du et lånebevis kan du derimot vente med å få pengene utbetalt inntil du har funnet noe du faktisk ønsker å kjøpe.

Hos CompareKing kan du også søke om refinansiering av gammel gjeld. Dette er et ypperlig alternativ i de tilfeller hvor du sitter med mye dyr gjeld fra tidligere. Typisk vil dette være en gunstig løsning i de tilfeller hvor du besitter mye dyr gjeld relatert til kredittkort, finansiering av varer og mikrolån. Det tar mye tid og energi å håndtere alle disse kravene dersom de har forskjellige rentesatser og forfallsdatoer. I et slikt tilfelle kan det være lurt å samle alle regningene dine under én enkelt långiver. I tillegg er det ofte mulig å oppnå en rente som ligger betydelig lavere enn hva du har på den eksisterende gjelden. Det kan også fort være snakk om mye penger i et slikt tilfelle. La oss si at du allerede sitter med kr 200 000 som nedbetales over 5 år, til en effektiv rente på 25%. Ved å benytte en lånekalkulator med annuitetsprinsippet ser vi at dette medfører et månedlig terminbeløp på kr 4 167. La oss si at du klarer å refinansiere denne gjelden til en lavere rente og at du ender opp med å betale 19% i stedet for det du hadde tidligere. Nå vil den månedlige nedbetalingen falle til kr 3 167. Som dette eksempelet illustrerer kan det være store summer å spare på en slik løsning, og CompareKing hjelper deg med å finne den beste løsningen. Videre skal vi snakke litt generelt om selskapets tekniske løsninger, historie og forretningsstrategi.

Litt om CompareKing

CompareKing har en uttalt visjon om å bli en av de ledende videreformidlerne av lånesøknader til forbrukere over hele verden. Det skal sies at selskapet har en lang vei igjen for å nå dette målet, men de har allerede kommet godt i gang. De har også et ønske om å tilby forbrukerne nyttig informasjon om de produktene som tilbys, og hvilke fordeler de kan tilby. Selskapet er registrert i Bergen og har sin adresse i Strandgaten 209. De er registrert med organisasjonsnummer 913 062 922 under bedriftsnavnet CompareKing.no AS. For å komme i kontakt med selskapet kan du enten ringe telefonnummer 800 16 689 eller sende en epost til kundeservice@compareking.no. Daglig leder av selskapet heter René Christoffersen Skaflestad og han er samtidig leder av selskapets styre. Det antas at Herr Skaflestad styrer selskapets daglige operasjoner og virke.

Det første som slår oss med siden er det rene designet og hvor enkelt det er å hente fram informasjon. Vi har vurdert en rekke andre lånemeglere tidligere, og et fellestrekk hos mange av disse er mangelen på en god oversikt. Det trekker opp vurderingen at selskapets kunder enkelt kan finne fram til nødvendig informasjon om prissetting, kontaktmuligheter, vilkår og andre betingelser. I tillegg har de listet en del nyttig informasjon om Bank-ID, og hvordan det hjelper deg som kunde. Man kan lese at hvertfall to av selskapets samarbeidende partnere benytter Bank-ID og at disse er BB Finans og Komplett Bank. Når du signerer et lånedokument elektronisk vil du slippe unna den kjedsomme postgangen som tidligere har vært et hinder ved slike lånesøknader. De aller fleste som søker om forbrukslån i dag har et ønske om å motta pengene så raskt som mulig, og derfor kan en forlengelse på 4-5 dager være en stor ulempe.

Som en norsk registrert låneformidler vil ikke CompareKing kreve betaling fra deg som kunde når du søker. De har faktisk ikke lov til å gjøre dette jmf. Finansavtaleloven §88. I stedet vil de kreve en form for kompensasjon fra den banken som velger å innvilge lånet. Selskapet driver i tillegg en spennende blogg som inneholder nyheter om et variert antall økonomiske tema. Her kan man lese om den norske økonomien, hvordan man sparer penger, og generell informasjon om låneprodukter. Det finnes også en rekke artikler relatert til finansiering av ferie, jobbintervjuer og hvordan man senker forbruket i husholdningen. Denne bloggen trekker opp vurderingen av siden, da den hjelper kundene med å skaffe en bedre forståelse av privatøkonomi og sparing.

Når du søker om lån hos CompareKing vil de gjøre alt i sin makt for å passe på dine personopplysninger. Det første du begynner med er å legge inn ønsket lånesum og nedbetalingstid. Deretter stilles det et par spørsmål om personnummer, epost og mobilnummer. Her må du også hake av ønsket låneprodukt og hvorvidt du vil ha en medsøker på lånet. Etter å ha fylt inn denne informasjonen sendes du til neste side hvor det stilles flere spørsmål om din private økonomi. Her må du legge inn brutto årlig inntekt, og hvilke andre typer gjeld du sitter med. I tillegg stilles det spørsmål om hvorvidt du eier din egen bolig, og hvilken utdannelse du har. Alle disse spørsmålene hjelper bankene med å vurdere din betalingsevne, og risiko for utlån av penger. I tillegg er det viktig å merke seg at CompareKing kan komme til å gjøre en kredittsjekk av ditt personnummer. Her vil de finne ut om du sitter med betalingsanmerkninger og hvorvidt du har inkassosaker stående. Har du en plettfri økonomi vil du mest sannsynlig få lånet innvilget uten nevneverdige problemer. Så fort du har sendt inn søknaden vil en ansatt hos CompareKing videreformidle den til norske banker og kredittytere, og du får som regel svar i løpet av én dag eller to. Ofte kan det også være snakk om kortere tid enn dette. CompareKing er et sikkert og profesjonelt alternativ blant de norske lånemeglerne.

Tilbud på lån fra CompareKing

Lån fra CompareKing


  • Aldersgrense: 25 år
  • Lånebeløp: 5 000 – 500 000
  • Få tilbud om lån av flere banker

Lån til hva-du-vil

Lån 5 000 kr til 500 000 kr Søk her!
Annonse