Centum sparer deg for tid og penger

Centum er en av landets største videreformidlere av lån. De samarbeider med 12 banker og hjelper deg spare tid og penger.

Tjenester hos Centum

Tilbud på lån fra Centum finans

Lån fra Centum


 • Aldersgrense: 18 år
 • Effektiv rente fra 7.8 %
 • Søk hos 12 banker!

Sjekk pris flere steder!

Lån 1 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse
Hjemmesiden til lånemegleren Centum

Hjemmesiden til lånemegleren Centum

Centum er en lånemegler som videreformidler søknader til et større antall banker og finansinstitusjoner på vegne av deg som kunde. Måten dette skjer på er at du først skriver inn litt informasjon om deg selv på selskapets hjemmeside. Deretter blir søknaden formidlet til 12 banker som alle er kjent for lave renter og gunstige vilkår. Som lånemegler fungerer selskapet kun som en mellommann, og de har ingen innvirkning på lånesøknadene og hvorvidt de blir godkjent. Centum har mål om å hjelpe sine kunder oppnå best mulig vilkår, og dette inkludere alle de typer lån som tilbys. Når du søker om lån vil det være lite praktisk å sende inn et stort antall individuelle søknader. Skjemaene tar lang tid å fylle ut og det er ikke uvanlig at man bruker inntil 30 minutter på hver søknad. Hos Centum slipper du denne prosessen og sparer dermed mye tid. I tillegg kan du spare store summer ved å oppnå et mer gunstig rentenivå.

Centum tilbyr et stort spekter av tjenester, og det er ikke kun forbrukslån du kan søke om gjennom siden deres. Sammenlignet med andre lånemeglere skiller Centum seg ut ved å være litt mer allsidig. På bakgrunn av sitt brede tjenestetilbud kan de tilby Nordmenn de fleste finansielle tjenester som finnes på markedet. Utenom forbrukslån har du også mulighet til å søke om refinansiering, billån, kredittkort og mikrolån. Vi skal snakke mer om noen av disse alternativene senere, men velger først å fokusere på forbrukslån.

Å søke om et forbrukslån gjennom Centum er svært enkelt, og du begynner med å klikke deg inn under riktig fane på hjemmesiden. Til forskjell fra en del andre selskaper er ikke kalkulatoren satt inn på forsiden. Du vil se denne først etter å ha klikket på «søk nå» knappen. Denne er svært praktisk og enkel å benytte. Her legger du inn ønsket lånesum og hvor lang tid du ønsker for nedbetaling. Du vil ikke kunne lese et omtrentlig anslag på månedlig kostnad, men dette skyldes i hovedsak at rentene kan variere mellom bankene. Når du sender inn en søknad blir det foretatt en totalvurdering av din finansielle posisjon og betalingsevne. På bakgrunn av dette kan bankene derfor komme frem til sprikende konklusjoner som medfører varierende rentenivåer.

I stedet har Centum valgt å legge inn et lovpålagt regneeksempel som gir deg innsyn i hvilke kostnader du mest sannsynlig vil måtte regne med. I dette tilfellet velger man som kunde å låne kr 65 000 med en løpetid over 5 år. På bakgrunn av normal praksis i bransjen har de inkludert et etableringsgebyr på kr 950. Husk at noen banker ikke krever etableringsgebyr, og derfor kan summen forsvinne helt eller delvis. Her ender du opp med en effektiv rente på 16,6% p.a. som medfører en total omkostning på kr 93 730. Isolerer man denne kostnaden betyr det at du betaler totale renter og omkostninger på kr 30 730 kun for å låne pengene. Dette kommer i tillegg til nedbetalingen av selve lånet. Det skal nevnes at et slikt rentenivå er relativt urealistisk, og at de fleste som søker ender opp med en effektiv rente som overstiger 20%. Når banker låner ut penger fokuserer de utelukkende på finansiell risiko, og derfor vil de premiere deg i de tilfeller hvor du har en stabil privatøkonomi. Nå skal vi snakke mer om hvilke andre tjenester Centum tilbyr, og noen av de vilkårene du møter på som kunde.

Vilkår og produkter

Når du søker om forbrukslån hos Centum er det viktig at du har fylt 18 år, og dermed oppfyller kravet til myndig alder. Du kan heller ikke ha noen betalingsanmerkninger registrert i navnet ditt, og det samme gjelder utestående inkassosaker. Det stilles også krav om at du har en minimum bruttoinntekt på kr 120 000 hvert år og at du har betalt skatt til Norge i 3 år. Som med andre lånemeglere stiller de også krav om at du er folkeregistrert, og har fast bosted i riket. Oppfyller du disse kravene er det bare å sende inn en søknad. Nå skal vi snakke mer om refinansiering og hvordan Centum hjelper deg oppnå en slik løsning.

Refinansiering betyr ganske enkelt at du sletter gammel gjeld ved hjelp av ny gjeld. Mange tenker at dette har liten hensikt ettersom den totale gjelden blir stående uendret. I virkeligheten kan en refinansiering redusere dine totale forpliktelser og spare deg for mye administrasjon og slit. Det er ikke uvanlig å sitte med et større antall ubetalte regninger og krav, hvor noen av disse har en høy effektiv rente. For det første er det vanskelig å holde en god oversikt over kravene, og for det andre er det svært kostbart. Benytter du Centum til refinansiering vil de sende en søknad til flere av landets banker. Målet er at du skal oppnå et lån som klarer dekke alle dine gjeldende forpliktelser. La oss si at du for tiden har kr 200 000 stående i ubetalt gjeld og at dette inkluderer forbrukslån, kredittkort og kassekreditt. Hvis den effektive renten er 30% vil du måtte betale omkring kr 60 000 årlig i renteutgifter. Med refinansiering hos Centum er det som oftest mulig å oppnå en mye lavere effektiv rente, og kun noen få prosenter kan medføre et stort utslag.

Ettersom de samarbeider med de største bankene i landet har du muligheten til å refinansiere for inntil kr 500 000, og du må ikke stille sikkerhet i eiendeler. Dette står i samsvar med praksisen for forbrukslån hvor du slipper å stille pant i dine eksisterende verdier. Centum benytter også en interaktiv programvare som lar deg skrive inn ønsket lånesum og nedbetalingstid. Under vinduet kan man lese at «dine sjanser for lån er større hvis du velger en lenger nedbetalingstid». Vi stiller spørsmål ved dette ettersom banker ofte kvier seg for å låne ut penger over lengre perioder. Muligens kan dette ha noe å gjøre med bankenes interne praksis, men det er ikke godt å vite. Betalingsevnen kan fort endre seg over tid og som regel vil bankene derfor ha et ønske om å få pengene tilbake innen kort tid i de tilfeller hvor de utsteder usikrede lån.

Centum lar deg også søke om billån, og disse lånene har vanligvis en mye lavere effektiv rente enn usikrede lån. Her er det viktig å merke seg at banken ofte stiller krav om sikkerhet i bilen. Med andre ord vil banken eie bilen fram til du har betalt tilbake de pengene du lånte. Til gjengjeld er den effektive renten mye lavere og enklere å håndtere. Centum skriver at du kan oppnå renter så lave som 4,75%, og dette stemmer godt med virkeligheten. I tillegg har du en maksimal nedbetalingstid på 10 år, som gir deg ekstra økonomisk albuerom. Det er gratis å søke om et billån hos Centum, og de har satt opp et lettfattelig regnestykke for å illustrere kostnadene.

Her velger man å låne kr 150 000 med en løpetid på 5 år, og det inkluderes et etableringsgebyr på kr 2 250. Den effektive renten er satt til 7%, og dette medfører en total kostnad på kr 177 281. Med andre ord vil du betale kr 27 281 totalt for å låne disse pengene over en 5 års periode. Det skal nevnes at dette rentenivået kan variere noe i takt med din økonomiske situasjon. Likevel er prinsippet det samme, ved at du oppnår mer gunstige tilbud så fremt du søker hos et større antall banker. Videre skal vi snakke mer om selskapets historie, teknologiske løsninger og framtidige utvikling.

Verdt å vite om Centum

En av grunnene til selskapets dominerende posisjon i Norge er deres mål om å tilby stabile og framtidsrettede teknologiske løsninger. På siden kan du benytte en Bank-ID, som er en elektronisk identifikasjonsbrikke. Bruk av denne vil forenkle søkeprosessen og gjør at pengene kan utbetales raskere. I hovedsak benyttes Bank-ID slik at Centum kan fastslå din identitet. I dag lar mange banker deg også signere en lånesøknad elektronisk ved hjelp av denne brikken. Tidligere måtte søknader skrives ut på papir og deretter fylles ut for hånd. Etter dette ble de sendt tilbake til banken, og prosessen kunne fort ta en uke å gjennomføre. Litt av poenget med forbrukslån er nettopp at pengene kan utbetales raskt, og derfor blir det upraktisk med en lang postgang. Ved hjelp av Bank-ID vil derfor søknaden behandles mye raskere og det sparer deg for tid og ressurser.

Som lånemegler operer ikke Centum i markedet som en egen bank. De er dermed ikke underlagt reguleringene til det norske Finanstilsynet, og har ingen krav til egenkapital. De jobber utelukkende som agenter, og videreformidler søknader på vegne av sine kunder. Hastigheten på innvilgelse av søknad og utbetaling av penger kan variere noe, men du kan ofte få pengene utbetalt innen 1-2 dager etter søketidspunkt. De samme reglene for innfrielse og nedbetaling av lån gjelder enda du søker gjennom Centum. Det betyr at du kan betale tilbake lånet raskere enn det du i utgangspunktet har avtale om, og en søknad om lån er helt uforpliktende. Tiden du får for nedbetaling vil variere i henhold til hva bankene er villige til å tilby deg.

Til forskjell fra en del andre lånemeglere har Centum kun valgt å samarbeide med landets ledende banker og finansinstitusjoner. Noen av disse bankene er blant annet Komplett, Norwegian, Svea Finans, Santander, Collector og Nordax. De har ikke et samarbeid med mikrolån tilbydere slik som Ferratum Bank og Folkia, og dette skyldes nok et ønske å distansere seg fra disse produktene. Selskapet har sitt hovedkontor i Oslo, og tilbyr kundeservice per telefon og epost. Det er lett å komme i kontakt med selskapet, og de opererer med vanlig åpningstider. Husk at du som kunde har rett til å angre på inngåelse av lån hos Centum. Inntil 2 uker etter at lånet er ubetalt kan du sende inn et angrerettskjema og få lånet annullert. Dette forutsetter selvfølgelig at du betaler tilbake det du har lånt, og ikke har benyttet pengene.

Selskapet tjener sine penger ved å kreve inn et gebyr fra de bankene som tilbyr kundene lån. Når du søker om et lån på kr 200 000 vil bankene vanligvis ha en god fortjeneste på det, og Centum krever inn en liten del av pengene som betaling for videreformidling av søknaden. Centum tjener penger og lar samtidig kundene spare tid og ressurser i prosessen. Dette er med andre ord en løsning som gir fordeler for alle involverte parter.

Tilbud på lån fra Centum finans

Lån fra Centum


 • Aldersgrense: 18 år
 • Effektiv rente fra 7.8 %
 • Søk hos 12 banker!

Sjekk pris flere steder!

Lån 1 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Oppsummering

 • Alder: Over 18 år.
 • Inntekt: Over 120 000 kr brutto i året.
 • Inkasso: Kan ikke ha betalingsanmerkninger, inkasso eller gjeldsordning.
 • Selvstendig næringsdrivende: Må ha vært registrert i Brønnøysund-registeret i mer enn 3 år.
 • Hvor mye kan jeg låne? Det avhenger av din økonomiske situasjon. Søk fra 1 000 til 500 000 kr.
 • Trenger jeg sikkerhet for å få lån eller forbrukslån? Nei, Centum krever verken kausjonist, pant eller annen form for sikkerhet.
 • Hvor raskt får jeg pengene utbetalt? Centum vet at de som søker om lån uten sikkerhet, forbrukslån, kreditt eller refinansiering, som regel har behov for pengene raskt. Derfor jobber Centum svært effektivt. Når du har signert og returnert gjeldsbrevet, har du pengene på konto i løpet av 2-3 arbeidsdager.
Tilbud på lån fra Centum finans

Lån fra Centum


 • Aldersgrense: 18 år
 • Effektiv rente fra 7.8 %
 • Søk hos 12 banker!

Sjekk pris flere steder!

Lån 1 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse