Derfor burde du søke om forbrukslån hos flere banker

Når du søker om forbrukslån hos flere banker kan du få bedre vilkår, slik som lavere rentebetaling og lenger nedbetaling.

Konkurranse og renter

Kan-jeg-få-forbrukslån-på-dagenNår man tenker på forbrukslån, er det som regel i forbindelse med kjøp av ting man alltid har ønsket seg. Det er likevel viktig å tenke på én spesiell ting. Forbrukslån er et produkt på lik linje med andre varer, og bankene er i sterk konkurranse med hverandre om å tilby de beste vilkårene. Finansielle produkter kan skille seg på flere måter, og et eksempel på dette er rentenivået.

Når du søker er det dermed viktig at du oppsøker så mange banker som mulig, slik at du får tilslag på den beste renten tilgjengelig. Som oftest hjelper det om du har et fast forhold til banken du søker hos. Nå finner du også flere tjenester på nett som kan sammenligne lånene for deg automatisk, og gi deg det resultatet som er best.

De siste årene har stadig flere banker kommet på markedet, og dette har ført til god konkurranse. De største bankene er ikke alltid billigst, og dette gjelder i de fleste tilfeller. Forbrukslån kan likevel måles på flere områder enn kun renter, og en av disse er nedbetalingstid.

Hvor mye tid trenger du?

Hovedregelen er at desto fortere du kan nedbetale et lån, desto bedre rentevilkår vil du motta. For eksempel, hvis lånet ditt har en 10 års løpetid, er det sannsynlig at du vil betale mer i renter på dette sammenlignet med et lån som løper over 2 år. Dette skyldes at bankene vil ha pengene tilbake så fort som mulig.

Hvor lang tilbakebetaling trenger du? For mange er det best om de får en god periode til nedbetaling av forbrukslånet. Av den grunn er det viktig at du snakker med så mange banker som mulig for å skaffe et forbrukslån med en god nedbetalingsperiode.

Andre faktorer

Forbrukslån går til det man selv ønsker, og derfor vil det omtrent aldri være noen begrensninger på hva du benytter lånet til. Bankene er i konstant konkurranse med hverandre, og er oftest svært villige til å lempe på vilkårene dersom du har vært en god og trofast kunde over en lengre tidsperiode.

Når du går til en bank burde du nevne at du har vært i kontakt med en annen bank, og forklare hvilke vilkår du har blitt tilbudt. Spør deretter om banken du besøker er villig til å tilby bedre vilkår enn den forrige. På denne måten kan du shoppe etter beste nedbetalingstid og rentenivå.

Dersom du har fast inntekt, og en stabil jobb og livssituasjon vil bankene være svært villige til å låne deg penger. Markedet for forbrukslån er svært hett i Norge om dagen, og dette er noe du som kunde burde utnytte til det fulleste.

Bank NorwegianEff.rente 17,80%, 65.000,- o/5 år,Tot. 95.872,

Bank Norwegian lån


  • Best i test!
  • 18 års aldersgrense
  • Inntil 15 års nedbetalingstid

Brukernes favoritt!

Fra 5 000 til 500 000kr i lån
Søk her!
Annonse

OPP Finans Eff. 18,35%, 65 000,- o/5 år.Kost 32 784,- Totalt 97 784 kr.

OPP Finans


  • God minimumsrente
  • Tilbyr refinansiering
  • Mulighet for lang nedbetalingstid

Lav nominell rente

Lån 10 000 kr til 350 000 kr
Søk her!
Annonse

LendoEff. rente 9,61%, kr.150 000,- o/5 år, Tot.: 195 720,

Lendo


  • Fleksibel nedbetalingstid
  • Tillater medsøker
  • Konkurransedyktig rente

Uforpliktende søknad!

Lån 10 000 kr til 400 000 kr
Søk her!
Annonse