SpareBank1

Sparebank1 Gruppen er et av norges største finanskonsern og tilbyr alt fra forsikring, boliglån og handel av aksjer til eiendomsmegling.

Låne penger hos SpareBank1

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

sparebank1På grunn av bankens størrelse har man tilgang på alle de vanligste typene lån på markedet. Banken kan skille med en variert rekke produkter, og forbrukslån er et av disse. Arbeidet med å finne relevant informasjon om disse lånene viste seg likevel å være tungvint. SpareBank1 er navnet på en assosiasjon av mindre banker som alle har egne regionale kontorer. For eksempel finnes det en sparebank1 for både Hedmark og Oppland. Når man besøker selskapets hovedside kan man lese at maksimalt lånebeløp er kr 100 000. Klikker man seg derimot inn på divisjonen i Nord Norge vil beløpet øke til kr 250 000. Det er lett å bli forvirret da bankene åpenbart ikke samkjører sine tilbud og priser, og noen av divisjonene mangler brukbare linker og informasjon.

Av den grunn er det best å hente regneeksempel fra én av gruppens banker, og undertegnede valgte Sør-Midt-Norge. Her kan man også lese at den maksimale lånesummen er kr 250 000, som motstrider beskjeden på morselskapets hjemmeside. Man må være mellom 23 og 65 år, og kunne dokumentere en fast inntekt ved hjelp av selvangivelse og kopi av lønnsslipp. Lånet kan maksimalt strekke seg over 10 år, og renten fastsettes på bakgrunn av søkerens økonomiske livssituasjon. Banken tilbyr også forsikring på lånet, som betyr at du kan sikre deg mot framtidige økonomiske tap dersom du skulle miste jobben eller bli utsatt for en ulykke. Banken har satt inn et eget regneeksempel i samsvar med kravene som stilles i lovverket.

I regneeksempelet velger man å låne kr 65 000 over en periode på 5 år. Lånet belastes med en effektiv rente på 19,83%, og et etableringsgebyr på kr 1 250. Ved endelig nedbetalt saldo ender man opp med å betale kr 96 888 totalt. Dette låneeksempelet er ikke gjeldende i alle tilfeller, og vurderingen gjøres som sagt individuelt. Likevel er ikke disse vilkårene gunstige sett i sammenheng med andre liknende produkter. Nedbetalingstiden er kort, og kredittrammen ligger godt under det man får andre steder. I tillegg er gebyret for etablering opp mot dobbelt så dyrt som det man kan normalt forvente. Vi velger å fortsette med bankens boliglån og de vilkårene som tilbys.

Vi velger også her å benytte Sparebank1 SMN sine nettsider for å hente informasjon. Dette virker til å være en av de få fungerende sidene i gruppen. Her finner man en lånekalkulator for boliglån som gjør det mulig å regne ut en omtrentlig nedbetaling per måned. Dette er et nyttig verktøy for de som ønsker boliglån, og vi valgte å teste den ut. Her la vi inn kr 2 500 000 i lånesum, og en egenkapital på kr 350 000. Lånets løpetid ble satt til 25 år, og den effektive renten 3,1%. I dette tilfellet endte låntaker opp med å betale kr 10 340 i månedlige avdrag. Det er mulig å oppnå bedre vilkår på boliglånet, men vi ønsket å benytte en konservativ tilnærming. Merk deg at Sparebank1 har et tett samarbeid med diverse fagforeninger, hvor LO er den mest sentrale. Som LO Favør medlem kan du oppnå gunstige vilkår på lånet med lavere effektiv rente. Det neste vi har tatt en titt på er noen av kortene som banken tilbyr.

Betalingskort fra Sparebank1

Banken tilbyr deg forskjellige løsninger for betaling, og disse kan deles i vanlige debetkort og kredittkort. Det første kortet på listen er et MasterCard, og for å søke må man ha fylt minst 18 år. I tillegg stilles det krav om en minimum årlig inntekt på kr 100 000, og at det ikke finnes noen betalingsanmerkninger registrert i søkerens navn. Det som trekker opp kortets vurdering er mangelen på årsavgift. Du betaler heller ingen gebyrer for å kjøpe varer i Norge og utlandet, med mindre selger krever dette. Med kortet får du en betalingsutsettelse på 45 dager, men man finner ingen informasjon om tilgjengelig kredittgrense. Dette føyer seg inn i rekken av manglende informasjon og forvirring da det gjelder bankens mange nettsider.

Det neste kortet er et vanlig bankkort. Dette kan du benytte til betaling i vanlige butikker. Du får også tilgang til en oversiktlig nettbank som gjør det lett å spore månedlig forbruk og innskudd. I tillegg er det enkelt å søke om andre banktjenester i nettbanken, og du kan administrere kortet på egenhånd. Det er verdt å merke seg at et vanlig bankkort inkluderer en gebyrfri brukskonto, og denne kan du benytte til å gjennomføre betalinger av regninger såvel som å overføre penger til andre kontoer.

Banken tilbyr også andre kortalternativer til sine kunder. Blant annet finner man et ungdomskort, Visa gavekort og barnekort. Det virker til at banken har et fokus på å kunne tilby tjenester til kunder i alle aldre, og at de legger vekt på anskaffelse av unge kunder. Med sin lokale forankring er de også tungt involvert i det norske lokalsamfunnet. Der store norske banker vanligvis sponser nasjonale konkurranser velger Sparebank1 som oftest å satse på lokale eventer.

Man finner også andre tjenester hos selskapet og et eksempel på dette er forsikring. Her kan du stifte forsikring for bolig, bil, mc og hytte samt en del andre ting. I tillegg er det mulig å opprette flere typer kontoer, hvor et eksempel er en depositumskonto. Dette er en spesiell konto som benyttes av utleier og leietaker, og den åpnes enkelt ved å signere på internett. Banken har en fullintegrert nettbank som gjør det lett å opprette nye kontoer. I tillegg kan man sende inn søknader elektronisk for raskere behandling.

Annen informasjon om Sparebank1

Bankene som opererer under Sparebank1 navnet referer til seg selv som en allianse. Denne har vært tilstede siden 1996 da de diverse bankene slo seg sammen med den hensikt å kunne forbedre sine tjenester. Gruppen er å regne som et løst samarbeidende konsortium, hvor de opererer med forskjellige vilkår og tilbud. Samtidig benytter de den samme merkevaren i markedsføringsøyemed. Likhetene ser man også på internett da alle bankene benytter den samme plattformen for nettbank og hjemmeside.

Sparebank1 Alliansen er en av norges største finanskonsern om de regnes som én gruppe. Starten fikk de i år 1839 da den første banken ble etablert. Den gang gikk banken under navnet Egersund Sparebank, og den opprinnelige aksjekapitalen var fattige 224 Kroner. Den gang fokuserte banken på fiskerivirksomhet og å kunne tilby lokalbefolkningen et trygt sted å plassere pengene sine. En annen viktig hendelse inntreffer på midten av 1800 tallet da jordbruket endrer seg kraftig i Norge. Nye redskaper og maskiner importeres og dette øker matproduksjonen betraktelig. Befolkningen fikk et større behov for å spare penger på en trygg måte, og derfor ble Finnøy Sparebank etablert. Denne banken vil senere omdøpes til Sparebank1 SR.

I 1976 velger et konsortium av banken å slå seg sammen for å kunne tilby bedre tjenester til befolkningen i Rogaland. En av grunnene til dette er den nylige oppdagelsen av Ekofisk feltet. Det gigantiske olje og gassfeltet bringer nye lønninger og investeringer til fastlandet som fører til en økt velstand blant befolkningen. Den nye bankgruppen etablerer seg tidlig i kampen om nye innskudd og kunder. Egenkapitalen har nå passert 1,5 milliarder kroner og man kan ane konturene av den moderne Sparebank1 gruppen.

I år 1996 velger det som het SR-Bank å inngå et samarbeid med flere andre banker i landet. Blant disse finner man sparebanken Nord Norge, Sparebanken MN og Sparebanken Vest. De velger å samarbeide for å kunne tilby kundene sine best mulige tjenester. Dette omfavner alt innen forsikring, lån, sparing og generell pengeplassering.

Siden den tid har det skjedd flere endringer i bankens struktur og eierskap. Det burde også nevnes at banken kjøpte deler av islandske Glitnirs konkursbo etter finanskrisen i 2008. En del av dette kjøpet var selskapet som senere ble omdøpt til BN Bank. Som eier av denne banken sitter SB 1 gruppen med store eierinteresser innen forbrukslån, refinansiering og kredittkortvirksomhet. Gruppen forsøkte i en periode å etablere et nytt meglerhus, men dette endte brått da selskapet la fram underskudd på mange hundre millioner kroner.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse