Ferratum Bank tilbyr mikrolån med rask behandling

Behøver du et forbrukslån på dagen? Da kan Ferratum Bank hjelpe deg. Med sitt ekspresslån får du ofte utbetalt pengene samme dag.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

Forbrukslån fra Ferratum Bank

Ferratum-BankFerratum Bank er en relativt ukjent aktør på det norske markedet. De opererer innen det segmentet som kalles mikrolån finansiering. Dette er tilbud av små lån med en kort tilbakebetalingstid og svært høye effektive renter. På bakgrunn av dette er det umulig å anbefale lånet til de som søker forbrukslån. Dette er heller en mulighet for de som har dårlig kredittscore eller behov for umiddelbar tilgang på penger, enda det koster svært mye. Strategien er unik ettersom de gir kunden et tilbud momentant uten noen form for kredittvurdering. De fleste banker velger å gjennomføre en kredittsjekk på forhånd, og dette tar vanligvis en del tid. Det virker usannsynlig at Ferratum gjennomfører en slik sjekk, da søker skal opplyses om dette i skriftlig form i etterkant. I tillegg gjennomføres behandling svært raskt, uten noen involvering fra selskapets kundebehandlere.

Når man besøker deres hjemmeside benytter de også til tider navnet «ekspress kreditt». Dette er også en god beskrivelse da pengene betales ut omtrent umiddelbart. Når du søker hos Ferratum Bank burde du være klar over forskjellene i rente og betalingstid. Desto lenger periode du velger for tilbakebetaling, jo lavere blir den effektive renten. Likevel er den effektive renten skyhøy, som vi vil vise i vårt neste regneeksempel. I dette tilfellet velger vi å låne kr 4 000, som er den maksimale summen en førstegangs kunde kan låne. Den lengste tilgjengelige nedbetalingen er 45 dager, men vi velger å sette den til 30. Her blir vi belastet med en effektiv rente på 1952,15%. I våre tidligere sammenligninger og forsøk har vi aldri kommet over renter på dette nivået. Folkia har for eksempel også forbrukslån med høy effektiv rente, men Ferratum ser ut til å slå denne med god margin.

Grunnen til at renten er høy skyldes at den kalkuleres over et helt år. La oss si at du velger å låne kr 12 000 til en 10% effektiv rente p.a. I et slikt tilfelle vil rentekostnaden tilsvare kr 1 200 årlig, eller kr 100 per måned. Låner du derimot penger for kun én måned vil den effektive renten i prinsippet kunne ganges med 12. Hvis dette var tilfellet i forrige eksempel ville du betalt 10 % x 12 som tilsvarer 120%. Hos Ferratum har de likevel satt renten enda høyere. For å finne den årlige renten hos Ferratum kan du dele den effektive renten på 12. Ovenfor skrev vi 1 952%, og deler vi dette på 12 får vi en årlig effektiv rente på 162,22%. Dette er svært høyt sammenlignet med andre kreditttilbud, men selskapet har likevel en mer liberal tilnærming til søkere som lider av lav kredittscore. Videre skal vi snakke om søkeprosessen hos Ferratum Bank og de vilkårene du tilbys.

Vilkår og søkeprosess hos Ferratum

Å søke på lånet er særdeles enkelt, og selskapet benytter den mest oppdaterte teknologien på sin hjemmeside. Før du søker har de satt opp en enkel kalkulator som lar deg skrive inn den summen du ønsker å låne i samsvar med ønsket nedbetalingstid. Den maksimale perioden for lånet er 45 dager, som tilsvarer omtrentlig 1,5 måneder. Nye kunder kan låne maksimalt kr 4 000, mens de som tidligere har lånt penger og betalt tilbake i tide får tilgang på inntil kr 6 000. Når du velger nedbetalingstid er det viktig å huske på forholdet mellom rente og tid. Desto kortere periode du velger å betale tilbake, jo høyere blir den effektive renten. Dette vil være enkelt å se da du benytter deg av regnekalkulatoren på hjemmesiden.

Vanlige banker krever omtrent alltid at låntaker har en fast inntekt som de kan dokumentere. Dette gjøres vanligvis ved at man kopierer de siste to måneders lønnsslipper, og at man sender inn en kopi av siste års selvangivelse. I tillegg vil de vanligvis kreve at man ikke har noen betalingsanmerkninger utestående. Hos Ferratum virker det til at de lemper på disse kravene. Da vi søkte om lån ble vi verken spurt om dokumentasjon på inntekt, og det virker usannsynlig at de klarte gjennomføre en kredittsjekk på såpass kort tid. Vi forsøkte å finne mer informasjon om dette under selskapets generelle vilkår, men lenken på hjemmesiden var ikke gyldig, og vi mottok en feilmelding i det vi trykket oss inn.

Utenom dette finnes det et par andre vilkår man burde være klar over som kunde. For det første har du valget mellom å motta regningen enten per epost eller i brevform. Du må også benytte en Bank-ID som er en elektronisk brikke man bruker til å identifisere seg med. Å signere med denne brikken regnes også for å være en bindende signatur på lik linje med et skriftlig samtykke. For å låne penger hos Ferratum Bank må du også ha fylt 21 år på søketidspunktet, og det er viktig at du har et registrert bosted i landet.

Ønsker du å komme i kontakt med banken kan du velge mellom å benytte epost eller telefon. I tillegg har de en chatte løsning på sin hjemmeside som er åpen mellom 09.00 og 17.00 alle hverdager. Å kontakte selskapet er relativt enkelt, men det er viktig å merke seg at selskapets hovedkontor ligger i Malta. Det er ikke mulig å søke om et lån kun ved å ringe kundeservice, og dette skyldes kravet til identifisering. Når du søker på nett er det nemlig mulig å benytte bank-ID og selskapet betaler ikke ut penger til noen som helst som lar være å benytte denne identifikasjonsmetoden. Videre skal vi snakke litt om historien til Ferratum Bank, deres tilholdssted og hvordan de opererer i det europeiske markedet.

Historie og strategi for Ferratum Bank

Selskapet regnes som en av de aller første tilbyderne av mikro forbrukslån på det europeiske markedet. Flere selskaper har de siste årene gått inn i dette markedet, og konkurransen har av den grunn tatt seg opp. På hjemmesiden til Ferratum kan man lese at de har en tilstedeværelse i mer enn 21 land og at de har eksistert i mer enn 10 år. I tillegg skryter de av å ha over 1 million fornøyde kunder, men det er tvilsomt at dette tallet reflekterer eksisterende kunder i Norge. Det er nok heller et tall som baserer seg på hele kundeporteføljen i Europa. Banken er et datterselskap av det som heter Ferratum Group, og dette selskapet har sitt hovedkontor og virksomhet på Malta. Den lille øystaten i Middelhavet har tiltrukket seg en lang rekke finansinstitusjoner som følge av sin liberale finansielle lovgivning. I nyhetene hører man ofte om Malta i forbindelse med nettcasino og gambling, men banker har også funnet et fristed på øyriket.

Ferratum gruppen så sin opprinnelse i Finland i 2005 da de lanserte sine tjenester i Helsinki. Selskapet vokste raskt og endte opp med å ekspandere til Sverige og Estland kun et år senere. Innen kun 2 år hadde de lyktes i å få 100 000 registrerte kundekontoer, og veksten fortsatte i det samme tempoet. Mellom år 2007 og 2010 valgte de å følge en aggressiv ekspansjonspolitikk i Europa, og gikk inn i en lang rekke land. De lanserte blant annet sine tjenester i Danmark, Nederland, Tsjekkia, Polen, Spania, Latvia og Litauen. I 2010 nådde de en ny milepæl da antallet kunder med registrerte kontoer nådde 500 000. Etter dette begynte det å gå enda raskere, og i 2012 utvidet selskapet sin virksomhet til Russland, hvor de gikk inn i utlånsmarkedet til privatkunder. Sentralt i Ferratum sin strategi ligger virksomheten innen forbrukslån, og tilbud av mikrolån til private personer.

Ferratum har siden 2012 fortsatt å vokse i et høyt tempo, og i begynnelsen av år 2014 hadde de oppnådd mer enn 2 millioner eksisterende kunder. Ferratum gruppen driver ikke utelukkende med forbrukslån og mikrokreditt. De har også virksomhet innen en rekke andre områder relatert til finans og kredittytelse. De tilbyr for eksempel også det som heter PLUSS lån, som er et forbrukslån med lengre løpetid og bedre rentevilkår. I skrivende stund er ikke dette en del av tilbudet på det norske markedet, og det er usikkert hvorvidt dette produktet vil lanseres i Norge. Utenom dette har de også det som kalles FerBuy, som er en nettbasert betalingsformidler.

FerBuy fungerer som en klient for elektroniske transaksjoner. I en nettbutikk er det tre parter som samarbeider om et kjøp og overføring av penger. Den første er selve eieren av butikken som eier de tilgjengelige varene. Den neste er utstederne av de kredittkort og debetkort som kundene benytter til å gjennomføre kjøpet. Kjente eksempler på sistnevnte er MasterCard, Visa, American Express, Discovery og Diners Club. Disse selskapene sørger for at teknologien som ligger bak kortene fungerer til enhver tid, og at oppgjøret blir overført til riktig sted. FerBuy har rollen som en mellommann, hvor de tilbyr den nødvendige infrastrukturen som benyttes for å gjennomføre det fysiske kjøpet. Dette inkluderer alt fra design av programvaren som kunden benytter, og et gjenkjennelsessystem for å avdekke svindel og tyveri. FerBuy har lyktes i å vokse raskt på markedet, og stadig flere online selskaper benytter seg i dag av løsningen.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse