BN bank

BN bank tilbyr et stort antall finansielle tjenester. Her finner du blant annet boliglån, forbrukslån og kredittkort. Lær mer ved å lese videre.

Lån fra BN Bank

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse

bn-logoBN Bank har en imponerende tilbudsliste, og her finner man omtrent alt det som behøves hos en moderne bank. Et av produktene de tilbyr er forbrukslån, og vi har tatt en titt på de vilkårene som kundene får. Banken tilbyr maksimalt 10 år for nedbetaling, og det stilles krav om at søker er mellom 23 og 65 år gammel på søketidspunktet. Det er mulig å låne inntil 250 000 som ligger en del lavere enn hva andre konkurrenter kan tilby. Likevel holder beløpet til å dekke behovene de fleste kunder måtte sitte med. Det er viktig å merke seg kravet til inntekt, og at man må ha en årlig bruttoinntekt på minst kr 250 000 for å kunne søke. De aller fleste Nordmenn ligger i dag over denne grensen, så det kan ikke kalles en ulempe av den grunn. Videre stilles det krav om at søker ikke er registrert med betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker. Banken stiller krav om dette for å beskytte seg selv mot mislighold, og det er vanlig praksis hos omtrent alle kredittytere i Norge.

For å illustrere kostnaden ved et lån hos BN Bank er det lurt å begynne med de gebyrene som kreves. I skrivende stund krever banken et etableringsgebyr på kr 1250, og dette dekker kostnaden banken har med opprettelse av lånet. I tillegg må du regne med å betale kr 30 hver termin, som dekker lånets vedlikehold. Gebyret til etablering ligger godt over det man finner hos en del andre selskaper, og trekker vurderingen noe ned. Likevel kan selskapet tilby en gunstig effektiv rente til de som sitter med en solid personlig økonomi. Vi benytter et regneeksempel fra BN sin hjemmeside for å vise hva et normalt lån vil koste deg som kunde. I dette tilfellet velger man å låne kr 65 000 som strekker seg over en 5 års periode. I dette tilfellet betaler man kr 1 250 for etablering samt kr 30 per termin. Den effektive renten settes til 19,83% og ved nedbetaling vil beløpet ha steget til kr 99 675.

Banken tilbyr også en rekke andre lån, hvor et eksempel på dette er lån til bolig. Banken har kontinuerlig blitt kåret til et av landets beste kredittytere for boliglån. For eksempel kunne man i 2014 lese i VG at banken kom på andre plass blant landets banker som ikke krever spesielle medlemskap. Dette burde fremheves, og viser at banken er et gunstig alternativ for de som trenger finansiering av sine boligkjøp. Husk at det norske regelverket sier at man må stille minst 15% egenkapital ved boligkjøp. Dette er viktig ettersom banken vil avslå søknader som faller under dette nivået. Det kan være smart å snakke med foreldre eller nære venner for å spørre om hjelp til å stille som medsøkere.

På siden viser banken en rekke eksempler på effektiv rente ved inngåelse av boliglån. Merk deg at de tallene vi gjengir kun er veiledende og at en endelig beslutning beror på en objektiv analyse av din personlige økonomi. Dersom du finansierer 25% av boligkjøpet kan banken tilby en årlig effektiv rente på 2,5%. Dette gjelder for lånesummer inntil kr 2 000 000. I prinsippet betyr dette at man må betale rett over kr 4 000 i lånekostnader per måned det første året. Boliglån regnes vanligvis ut som en annuitet, og dette betyr at rentekostnaden er høyest de første årene av lånets løpetid. Etter en viss tid vil hoveddelen av summen skiftes over til nedbetaling fram mot endelig innfrielse av forpliktelsen. Du burde også merke deg noen av vilkårene som banken lister på siden. For eksempel baserer renten seg på en 25 års nedbetaling og et termingebyr på kr 30. Videre er kreves det at man signerer låneavtalen elektronisk. Du slipper unna etablerings og depotgebyr som mange andre banker krever. Videre skal vi ta en titt på de kortene som banken tilbyr sine kunder.

Kort fra BN Bank

Banken har en lang rekke tjenester, som betyr at du kan velge mellom forskjellige typer kort. Det første vi har kikket på er selskapets kredittkort, og de vilkårene som følger denne løsningen. Navnet på kortet er ganske enkelt BN Bank kredittkort, med MasterCard som operatør. Dette sørger for at du har tilnærmet full dekning over hele verden, og du behøver ikke uroe deg for at selgere avslår kortet ved betaling i utlandet. Det første vi bemerker oss er mangelen på årlige avgifter og gebyr for handel i Norge og utlandet. Dette skiller seg fra en del andre konkurrenter hvor man ofte betaler en årlig avgift eller fast prosentsum ved handel. Du blir tilbudt en rentefri nedbetaling på 45 dager og dette ligger noe lavere enn sammenlignbare kort. Du har også en reise og avbestillingsforsikring inkludert som lar deg spare en del penger hvert år.

Med kredittkortet er du og din nærmeste familie sikret mot tap ved reise til utlandet. Merk deg at barn over 20 år ikke inkluderes, og at det stilles krav til betaling av reisen. Du må nemlig betale mer enn 50% av reisekostnaden ved hjelp av kortet, og det holder vanligvis å dekke hotell og flyreise for å oppfylle dette vilkåret. I dag koster det oftest et sted mellom kr 1 000 og kr 1 500 for en årlig reiseforsikring. Dekker du deg selv, ektefelle og to barn kan dere i prinsippet spare kr 6 000 hvert år kun ved å benytte kortet til betaling.

BN Bank har også et spesielt system da det gjelder kredittgrense. I bankens vilkår kan man lese at kunden blir innvilget en individuell kredittgrense etter å ha sendt inn søknad. Hvor høyt denne kan gå er vanskelig å si, men det er rimelig å anta en grense på kr 100 000. Dette er et beløp som holder ved reise til utlandet over lange perioder. Husk også at et kredittkort gir deg beskyttelse mot tap og tyveri ved uautorisert bruk av kortet. Dette følger kredittkjøpsloven hvor utsteder av kortet står ansvarlig i de tilfeller hvor kortet misbrukes. Husk at du må ha opptrådt i god tro og med forsvarlighet for at denne beskyttelsen skal være gjeldende.

Videre kan banken tilby deg et vanlig personlig bankkort. PIN koden på dette kortet blir den samme som det du finner på kredittkortet. Dette kortet kommer uten vesentlige gebyrer og kan benyttes i utlandet såvel som Norge. Fordelen med denne løsningen er nettbank og gratis sms-varsling da lønn kommer inn på konto. Du får også en gebyrfri konto, og betaler ingen avgifter for bruk av kortet. BN Bank baserer sine systemer på Bank-ID som er en elektronisk identifikasjonsmetode for signering. I dag er det også mulig å skaffe Bank-ID på mobilen og dette gjør det enklere å holde oversikt over den private økonomien. Du kan dermed gå inn å sjekke regninger, saldo og andre forpliktelser ved hjelp av bankens egen mobilapp.

Merk deg også bankens tilbud om mobilbetaling. Selskapet var en av pionerene på det norske markedet innen mobilbetaling, og lanserte for en tid siden løsningen mCash. Dette gjør det mulig å betale for varer og tjenester hos en lang rekke selgere i Norge. Alt du behøver gjøre er å sveipe telefonen over en elektronisk avleser ved hjelp av en QR kode. I praksis betyr dette at du kan samle alt av finansiell og personlig informasjon på mobiltelefonen din. Les videre for å lære mer om selskapets historie og hvor de holder til.

Historien til BN Bank

BN Bank har sin registrerte adresse i Trondheim, og selskapet kan skilte med omtrentlig 100 ansatte. Disse hjelper kundene over telefon og epost med spørsmål relatert til lån, finansiering, nettbank og mye annet. BN Bank eies av SpareBank 1 Gruppen. Dette er et konsortium/sameie av små norske banker spredt over hele landet. Selskapet kan spore sin opprinnelse mer enn 100 år tilbake i tid. Det ble grunnlagt som Nordfjelske Bykreditt Forening i år 1907. Næringskreditt A/S ble etablert 1961 og fusjonerte siden med førstnevnte. Siden den gang har banken vokst gjennom emisjoner og sammenslåinger. I år 1986 ble banken omdøpt til Bolig og Næringskreditt A/S, før den skiftet navn til BN Bank noen år senere. Dette skjedde under finanskrisen i 2008, hvor daværende eier Glitnir Bank AS ble satt under administrasjon av den Islandske staten. banken klarte ikke lenger å håndtere sine forpliktelser og Sparebank1 meldte seg som kjøper. Da Sparebank1 mottok konsesjon til kjøp av banken valgte de å gi den det nåværende navnet.

Banken valgte nylig å avvikle sine utlån til næringsbygg, og i stedet rendyrke profilen som forbrukerbank. Banken har et sterkt fokus på kundeservice, og hjemmesiden er satt opp på en enkel og forståelig måte. Banken har ingen fysiske filialer og tilbyr utelukkende internettbaserte tjenester. Har man Bank-ID er det enkelt å administrere personlige kontoer, samt søke om nye lån og tjenester. I denne artikkelen har vi kun nevnt et fåtall av de tjenestene banken tilbyr, og vi burde derfor informere om noen av de andre mulighetene man finner.

Hos BN bank er det for eksempel mulig å søke om boligkreditt, fastrentelån og Seniorlån. I tillegg kan kunden skaffe finansiering til kjøp av bil, båt og forbruk. Med en såpass variert liste tjeneste står banken posisjonert til ytterligere vekst i det norske markedet. I tillegg er det enkelt å administrere finansielle forpliktelser og betalinger ved hjelp av bankens elektroniske systemer. Merk deg også muligheten for å opprette en egen ungdomskonto. Dette er tilbud som gis til personer i alderen 13-18 år. Det er ingen gebyrer relatert til denne kontoen, og den må disponeres i nettbanken til én av foreldrene. Her får barn og unge tilgang på sitt eget bankkort og muligheten til å øke sin forståelse av generell økonomi før de når myndig alder.

Banken er også sikret gjennom det norske banksikringsfondet. Dette gir deg som kunde en bedre beskyttelse mot tap som følge av konkurser eller avvikling. I skrivende stund garanterer dette fondet for alle norske innskudd over kr 2 000 000. Dermed vil du få tilbake pengene dine dersom noe skulle skje med banken. Vi anbefaler denne banken til være lesere av to grunner. For det første gir de svært konkurransedyktige renter på sine utlån, og dette gjelder spesielt boliglån. For det andre kan banken skilte med et variert utvalg tjenester og produkter, som gjør det enklere for kunden å administrere den økonomiske hverdagen.

Lån fra ZmartaEks. 65000 o/5år 16,6%, etabl.geb.950, Totalt 93730

Zmarta lånemegler


  • Aldersgrense: 18 år
  • Trygg og god oppfølging
  • Låneagent som innhenter tilbud

Lån på anbud!

Lån 5 000 kr til 500 000 kr
Søk her!
Annonse